За Нобеловата награда и копринените чорапи на баба ми от Троян

* ДДТ спасява живота на стотици милиони хора, но го… забраняват
 * Историята на този чудотворен прах е разказана във филма „3 милиарда и броейки” на американеца д-р Ратлидж Тейлър
Позиция
д-р Ценка Мак
Това е една история, която ще предостави на читателите на Т21 уникалната възможност да се запознаят с разкритието на дълго време крита истина. Историята е за това как един животоспасяващ химикал застрашава икономическите и политически интереси на определени групи и какво следва, а ни я разказва нашата съгражданка и приятел на Т21 д-р Ценка Мак.

„Представяме ви кратък увод към най-оптимистичния документален филм, съществувал някога. Достатъчно е само да видите филма и да го споделите с познати по целия свят (може да го гледате безплатно на посочения адрес в интернет виж ТУК). Също така би било от голяма полза, ако имате време и желание да оставите свой коментар под филма”, е призивът на д-р Мак. 

Авторката е завършила Медицинската академия в София, работила е като лекар в общинската болница в Троян, след което заминава за Англия и завършва Британския колеж по остеопатична медицина към Уестминстърския университет в Лондон. Помощник е на американския лекар д-р Ратлидж Тейлър, автора на споменатия уникален разследващ филм „3 милиарда и броейки” (3 Billion And Counting). А подтикът за филма дошъл от един най-видните химици на нашето време, който насочил младия д-р Тейлър към истината.

Съгражданката ни се запознава случайно с д-р Тейлър, чрез общи познати. „По едно време той изчезна и след това се появи с 180 часа филмов материал и с тази история. Но до това се стигна с много пот и усилия, а ценното е, че намери архив, до който никой не беше успял да се докопа”, сподели ни тя. В момента д-р Ценка Мак работи по превода на български на скандалната документална лента, разкриваща тази гигантска и с много тежки последици за човечеството манипулация. Т21

ИМАЛО ЕДНО ВРЕМЕ един чудотворен бял прах, който спасил човечеството от много болести и мъки. Човекът, който открил как се получава този невероятен химикал, д-р Мюлер, заслужено получил Нобелова награда за медицина 1948 г. Този бял прах е добре известен на хората от 50-те и 60-те години на 20. век.

БАБА МИ и много други домакини са пълнили копринен чорап с този прах и с леко потупване са го разпръсквали равномерно в жилището с цел предпазване от насекоми - бълхи, въшки, кърлежи, комари и всякакви други. Химикалът, известен под името ДДТ, е инсектицид - т.е. унищожава и отблъсква малки насекоми както никой друг химикал открит до сега. Знае се, че някои от заболяванията, които се пренасят от насекоми - тиф и малария например, са убили по време на войните повече войници от самите куршуми.
 
ПРОБЛЕМЪТ, причинен от насекомите, не е само в неудобството и дискомфорта от ухапването. Насекомите често са носители на заразни болести. Около 80% от инфекциозните болести при човека се пренасят именно от насекоми. Не е ли поразителен този факт? Ние не се замисляме, че едно малко ухапване е един вид инжекция. Заболяването, отнело най-много човешки живот – маларията, се предава от болен на здрав човек посредством ухапването на комар. Комарът смуче кръв от болния човек и след това при ухапването на здрав човек вкарва (инжектира) в кръвта му болестотворния патоген. аларията често е смъртоносна и убива най-много деца до 5-годишна възраст и бременни жени. Жертвите от малария в историята на човечеството до момента са около 3 милиарда души, което се равнява на близо половината от населението на Земята днес (7.2 милиарда)!

Реклама на ДДТ от 60-те години
ОТКРИВАНЕТО на инсектицидните свойства на химикала ДДТ прави възможно само за няколко години в САЩ и Европа да се ликвидира това смъртоносно заболяване, мъчило човечеството в продължение на векове. В САЩ е имало около 1 милион случая на малария годишно след Втората световна война. С ДДТ се стига до 0 случая само за няколко години - с помощта на пръскане с ДДТ. Счита се, че за малко повече от две десетилетия ДДТ е предотвратило смъртта от малария на около 500 милиона души. Неслучайно някои учени го наричат чудотворния прах. Уинстън Чърчил го нарича: „Отличният ДДТ прах”. 
 
НО ЗАЩО ви разказвам тази история? Като всяка история и тук има обрат и изненади. След като САЩ и Европа се справят успешно с едно от най-опасните заболявания, САЩ забраняват употребата и производството на ДДТ през 1972 г. Първо ДДТ бива демонизирано - т.е. обявено е за вредно и токсично, без това да се подплати с факти и доказателства. Срещу него се създава масова истерия в САЩ. Тръгва се на нещо като лов на вещици срещу неудобния за някои среди ефективен химикал. От забраната на ДДТ в САЩ до ден днешен в Третия свят по едно дете умира всеки 30 секунди. Около 60-70 милиона души от Третия свят са загинали в резултат на забраната на този животоспасяващ химикал и продължават да умират като мухи до ден днешен. В същото време  животоспасяващото средство е налице, евтино и безопасно. Толкова безопасно, че някои хора го пият, за да демонстрират това. 

д-р Ратлидж Тейлър
ЕДИН от хората, убедени в безоопасността на ДДТ, които пият ДДТ публично пред камера, е  младият д-р Ратлидж Тейлър от САЩ, автор на филма „3 милиарда и броейки” (3 Billion And Counting). Той доказват с кръвни проби, че ДДТ е в кръвта му и в това не му вреди. Д-р Тейлър е  и причината тук да ви разкажа тази история, с надежда тя да привлече вашето внимание и с молба да подкрепите неговия филм (само с две кликвания, както посочих по-горе и по възможност малък коментар след филма - бел. авт.), а по този начин да помогнете да се разпространи истината и да се преустанови ненужната загуба на човешки живот. Още за филма можете да прочетете в сайта 3billionandcounting.com, както и в страницата във фейсбук на новооснованата българска група „3 Милиарда и Броейки”.

ПРЕДИ повече от 10 години един от най-видните химици на нашето време - д-р Артур Робинсън (ученик на Нобеловия лауреат д-р Линус Полинг), се запознава с младия д-р Тейлър и споделя с него истината за ДДТ. Това шокира младия лекар и той тръгва сам да разследва със собствени средства като обикаля света и открива отдавна укриваните документи (от 1972 г.) по случая с ДДТ в архивите на щатската Агенция за околната среда. Как пак са ни излъгали и голямата цена за скритата истина, която плащат с живота си милиони невинни хора! Около 200 милиона души боледуват годишно от малария, заболяване , което лесно може да бъде предотвратено и елиминирано. 40%  от населението на Земята днес живее в ендемични огнища на малария, което при наличието на невероятния и безопасен за хората инсектицид  ДДТ е непростимо.

Д-р Ценка Мак

Филма „3 милиарда и броейки” можете да гледате - ТУК

Още от същия автор:

5 коментара:

Анонимен каза...

Вие утре ще поискате да се възстанови многовековното производство на индийския коноп /марихуана, канабис, ганджа и т.н./, който със закон беше забранен от американския конгрес в началото на 30-те години на миналия век, че да може Дюпон да си произвежда замърсяващата пластмаса от нефта без конкуренция.
Сигурно ще поискате да се възстановят и да се извадят на бял свят доказани препарати и лекарства още от началото на 20-ти век/, които успешно се справят с раковите заболявания?
Няма как да стане. Сигурно сте чували за Малтус? Днес неговото "учение" е претворено в "програмата" "златен милиард" и поголовното изтребление на човечеството върви с пълна пара.
А България е една от държавите, които дори трябва да бъдат заличени, а не само с изтребване и редуциране на населението по план.
Ебола, Спин, Луда крава, Антракс и т.н. да не си мислите че са паднали от Марс?
Арабски пролети, Ал Кайда, Ислямска държава, украинския фашизъм и т.н. да не си мислите че са организирани от извънземните?
ГМО, шистовия газ, кемитрейлса - това да не си мислите, че е за благото на човечеството? Е, може би само за една малка част от това човечество в рамките на "златния милиард"

Николай каза...

Не мога да взема насериозно човек, превел "3 Billion And Counting" като "3 милиарда и броейки".

Анонимен каза...

Леле леле за какво говорим, та Хитлер и Сталин заедно за ликвидирали много по-малък брой хора от този споменат тук!

Анонимен каза...

Употребата на ДДТ е забранена поради вредното действие върху човешкия организъм - уврежда черния дроб, сърдечно-съдовата система, централната нервна система, спомага за появяването на тумори и предизвиква много мутации, освен това се акумулира в почвата, където може да се задържи десетки години. Заради ДДТ белоглавите орли са застрашени от изчезване. Както в Империята на Злото /Русия/ могат да срещнат нормални хора, така и в Британската империя могат да се срещнат комунисти. Вероятно въпросната госпожа е такава, а също е възможно и дългата ръка на КГБ/Пути/ да има пръст. Точно на КГБ дължим всички нещастия сполетяли човечеството в края на 20 -ти и началото на 21-ви век : войни, тероризъм и т.н. събития умело преписвани от Империята на Злото на САЩ.

Анонимен каза...

ДДТ не е отнело нито един човешки живот. Докато от заместителите на ДДТима починали както хора така и животни. Освен това те са 6 пъти по-скъпи и до ден днешен не са разрешили проблема с маларията т.е. не могат ефективно да заместят ДДТ. ДДТ е набедено за вредно от една болна жена, която написва книга и чиито обвинения се оказва в последствие , че не са основани на научни факти, а на емоционални изживявания.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |