Ние питаме, Михайлова отговаря

* Троянци отдавна чакаха честно управление и го получиха
 * Основният ми опонент в кампанията е кандидатът на ГЕРБ инж. Димитър Шишков * Не очаквайте от мене да вадя компромати дори и тогава, когато ги получавам (срещу себе си)
Местни избори 2015
Донка Михайлова
При официалното представяне на кметската кандидатура на БСП (26 юли) кандидатът - настоящият кмет Донка Михайлова, стремяща се към втори мандат, отговори на журналистически питания. Въпросите на Т21 и отговорите, които получихме - четете по-долу.

- Г-жо Михайлова, Вие безспорно сте фаворит за предстоящото кметско състезание в Троян. Как оценявате шансовете си и какво бихте казали за основните си опоненти – Шишков (ГЕРБ), Ангелов („Избор за Троян”) и Сираков (ВМРО)? Какви са предимствата Ви като кандидат-кмет и евентуален кмет втори мандат?
- Мисля, че шансовете ми са добри, те са изцяло зависими от това как троянци оценяват случилото се през този мандат. Имам удовлетворение от свършената работа, както и пълна яснота за проблемите, които остават. Считам, че това ми дава възможност да вляза в кампанията с добро самочувствие и очаквания за успех.

Аз няма да говоря поотделно за моите опоненти, защото смятам, че те първо трябва да представят идеите си пред троянската общественост. Досега не чух причина, която да аргументира кандидатирането на някои от тях, нито важните приоритети, в името на които си струва да влизат в една такава тежка битка. Веднага обаче мога да кажа, че основният ми опонент в кампанията е кандидатът на ГЕРБ инж. Димитър Шишков.

Предимствата ми? В някаква степен вече говорих за тях, мисля, че троянци отдавна чакаха честно управление и го получиха. И въпреки леките заигравки напоследък, мисля, че никой честен човек в Троян не може да ме обвини в липса на почтеност при управлението на публичния ресурс и честност спрямо интересите на нашите съграждани. Жертвали сме много неща, но никога интересите на гражданите, което според мен е основното ни предимство.

Считам, че екипът, с който работя, притежава достатъчна компетентност във важните предизвикателства пред общината през следващия мандат. Усвояването на евросредствата – стана вече дума, че за пръв път Троян ще може да работи по проекти за селските райони и да търси тяхното финансиране чрез европейски програми и това е един голям шанс за хората от селата. Нужно е добро управление на този процес и, разбира се, опитът, който натрупахме в рамките на тези 4 години, е наш плюс. Това са важни предпоставки, които се надявам нашите съграждани да оценят.

- Не е тайна, че партиите у нас, без изключение, на местно равнище още повече, се тресат от подмолни течения, ежби, има фракции. Не се ли плашите от подводни червени камъни в кампанията и изобщо, иначе казано – от приятелски огън?
- Не очаквам червени подмолни камъни. Мисля, че в общинската организация няма такива. В същото време отчитам, че в момента БСП не е в най-доброто си състояние. БСП е в криза. Но аз съм доказала, че в своята работа се ръководя главно от интересите на хората. И не работя партийно. Моето разбиране е, че изборите са състезание най-вече на партиите, а управлението на една община трябва да бъде осъществявано така, че да е управление на всички граждани на тази община.

- Каква предизборна кампания ще водите?
- Ще водя такава кампания и такава политика, каквато съм водила винаги – честна, искрена, откровена, близка до хората. Не очаквайте от мене да вадя компромати дори и тогава, когато ги получавам (срещу себе си). Не очаквайте да купувам гласове дори и тогава, когато други купуват срещу мене.

Въпросите зададе Генадий Маринов

Още по темата Местни избори 2015:

35 коментара:

Анонимен каза...

Кой?
На въпросчето ни: Кой?,
смело отговора: Той!
Свинска мас е Той помазан.
Той е царският гавазин.
Той е фокусника в цирка.
Той е сикаджийска кирка.
Той е с лента във ръцете.
Той целува се с кралете.
Той разпъва вред чадъри,
за калинки, чукундури!
Той е вечен миротворец,
Той е доктор- огнеборец.
Шланговете Той разтяга.
Той през февруари бяга.
Кой е Той? Зад всеки ъгъл!
Той е лумпеняка кръгъл.

Анонимен каза...

По-голяма простотия не бях чел.Ти си топ идиота на Троян.

Анонимен каза...

2, това е тест за троловете. Явно е, че герберските са най-сериозни. По колко плащат напоследък?

Анонимен каза...

Никога Троян не е бил в такава тотална разруха,както по времето на Михайлова.Всички чакахме с огромно нетърпение да прави проекти,да благоустроява града.Гласувахме за нея и много некомунисти.Уж знаела как.Какво получихме?
1.НИКАКВИ нови проекти.Само довършване на проектите на предния.Като гледам как ги е довършила,свят ми се завива.По-зле дори от него.
2.Всички общински структури напълнени с хора,чието основно,а често и единствено качество е,че са "наши хора".Естествено е при това положение да не се върши никаква работа.Пример:общинският шеф на ДПС без никаква квалификация работи в общината.
3.Да,получихме много усмивки и здрависвания.Но хубаво е да се знае,че ние вече сме си взели жени,няма да се женим за кметицата.Пък май тя и за това не става,че не съм я видял веднъж с мъжа й.Явно ние сме най-тъпите да искаме нещо,което никой друг не ще.

Анонимен каза...

Като заглавието е "Ние питаме, Михайлова отговаря" нека отговори тук конкретно на 3 елементарни въпроса:
1. Защо пенсионери и "наши хора". със съмнителни качества в общината
2. От коя дата ще спре безобразието колите да са на тротоарите, а пешеходците да вървят на улицата- напр. "Ботев"
3. за кой пореден път разкопават улицата до поликлиниката
Ако има мозък да отговори на тези най-прости въпроси, а после да я питаме нещо по-сложно.

Анонимен каза...

Да отговоря на първият въпрос от горният пост.
Банков вече е аут - време да е празнуваме и да се надяваме, че от догодина вече ще имаме читави пътища без кратери по тях.
Сега ако г-жа Миахйлова разкара и полковника Русенов и други пенсионери ще получи одобрението на стотици жители на Троян.
Вървете в администрацията да го видите Банко - едва не е ревнал. Нормално е, замина му рушветчето.
И аз да бях на неговото място и аз щях да съм отчаян от живота.
Остава обаче и на негово място да бъде назначен някой на под 35г и да е спечелил честен конкурс.

Анонимен каза...

Добре де,защо не каже за поне един неин проект?Много просто,защото няма такъв.Да му мисли следващият кмет!Тежка,ненужно обременена администрация на всички нива,хора,свикнали да стоят и да вземат заплати,разбити улици на кратери,общиски жилищен фонд пълен с партийно верни хора!Да му мисли следващият. Че няма да е тя,това е ясно. Дори нейните не я искат.Горкичкият следващ!

Анонимен каза...

Мале, мале, много ГЕЙберсъци са на хранилката на Тиквоний...

Анонимен каза...

Доста йезуитско интервю. Защо не си я попитал за обитателите на Червянска лъка? Да, тези, същите, дето тя им плаща ток, вода, социални? Или за другите, дето не им бута незаконните постройки? Да я беше попитал!

Анонимен каза...

Ха ха ха,тези въпроси са запазени за неудобните кандидати.Тези,които ще се замислят дали има нужда да се плаща от общинския бюджет на този сайт за предизборна агитация.

Анонимен каза...

Стига с това плащане, всички партии си плащат за предизборнии публикации. Какво нередно виждате в това, че и Михаилова плаща?

Анонимен каза...

11-ти, веднага ще ти кажа какво нередно има. Ако Радевски ми плаща по 5 лв на пост, той вади от джоба си и е изкарал парите с които ми плаща. Когато кметицата плаща тук да я хвалят, тя взема от общинските пари за да го направи. Няма лошо да извади от джоб, но ти комунист да вади от своя джоб пари виждал ли си? Комунистите вадят само от нашия джоб за да свършат собствената си работа.

Анонимен каза...

да дойде госпожа кметицата да види каква пак е свърши на ул.Стефан Караджа - БЕЗОБРАЗИЕ

Анонимен каза...

Михайлова е безспорен фаворит в надпреватата. Тя наистина се зае с един голям и доста труден проект за водния цикъл. Много от коментиращите не знаят че ако тя не го беше направила трябваше да вдигне местните данъци и такси смет. Тоест тя е спестила доста пари за гражданите на Троян.

Един съвет към Михайлова, освен да се освободи от някои служители в общината тя задължително трябва да нареди нови личности в листата си за съветници.
Малчев - 6 мандат, Розалинда, Ройнева,Съев - 5мандат, другите с по 3 или 4. Това е недопустимо. После да не се опаква че нямат мнозинство.

Анонимен каза...

12-ти, когато Храбрия шивач ти дава 5лв., знай че той не ги вади от джоба, ами е преебал с тях някой на който на мястото утре може да си ти...

Анонимен каза...

...а това че се шибаш по за петарка говори за теб отчайващао и то не че си гей, ти си си направо истински педал бе, мойто момче...

Анонимен каза...

Най-добрия и интелигентен кмет, който Троян е имал, поне откакто аз помня. Затова ГЕРБ-тролове са толкова активни. Те май бяха в отпуск (или М.Р. беше спрял да им плаща) при предните няколко публикации. Давай Михайлова! Надеждата ми е в теб!

Анонимен каза...

Сега се вгледах - наистина ГЕРБ-тролове пишат на прескакулки. Дали наистина им плашат на порции с пропуски във времето.

Анонимен каза...

Стига с това плащане. Гласувах за Донка Михайлова само да не е Акимов. Стократно съжалявам. По-слаб кмет Троян не е имал. Бие желязненския цървул по-демагогия, популизъм и лицемерие! Никакъв шанс няма. Тя стана кмет с нашие гласове, хората които не сме за БСП. Но ни разочарова много.

Анонимен каза...

А аз не гласувах за нея. Но ми доказа, че е можеща и способна. Този път ще я подкрепя и аз, и цялото ми семейство.

Анонимен каза...

19-и, с какво Шишков е по-добър от Акимов - полицай, слушалка, ловец... Само дето Акимов има повече управленски опит. И на двамата не им извадиха досиетата преди да станат кметове. Още???

Анонимен каза...

Ма моля ти се,как само цялото семейство?Направо до 9-то коляно, барабар с малолетните и още неродените !

Анонимен каза...

А я да си признаят за "фонтаните" какви пари откраднаха и защо не потърсят фирмата да си ги дооправи.
Няма 2 едкнакви "чучура" :)
Вижте във Варна какво направиха хората:
http://novavarna.net/2015/01/31/%D0%B5%D1%82%D0%BE-%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%B7%D0%B3%D0%BB%D0%B5%D0%B6%D0%B4%D0%B0%D1%82-%D1%84%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%B0%D1%80%D0%BD/

Това на нашия център е огрооооомна излагация!

Анонимен каза...

Всичко, което феновете на Михайлова хвалят е голяма излагация. Замазва им очите с някоя китка и кара по партийните директиви. Но те са достатъчно тъпи да се връзват на такива евтини трикове. Добре, че повечето хора не се връзват и ще я отрежат наесен. Да си ходи в Ловеч. От там да цуца обществени средства за ловешките си приятели.

Анонимен каза...

Съграждани, а прочетохте ли трогателното слово на Шишков във фейса?! Горкият той чак да го съжалиш! Изкарва се жертва на клевети от съгражданите си. Какъв манипулатор само. Щял да запази младите хора в Троян и да каже как по-точно, сигурно с личния си пример като съпруг и баща. Къде Ви е достойнството и мъжеството Г-н Шишков? В това отношение Г-жа Михайлова ви бие по точки. На този град и тази държава и трябват вече мъже в истинския смисъл на думата, а многострадални Геновеви.

Анонимен каза...

Не можем да открием изказването на Шишков във фейса,дайте линк

Анонимен каза...

Търсете по име: Dimitar Shishkov. Публикувал го е в дневника си, публично е.

Анонимен каза...

Троловете да си пишат каквото си искат.Троян е малък град и в него се знае, кой, кой е.Така, че изберете путкопоклонника Шишков и ще видите, как спотаилите се курви в общината ще изпълзят и ще започнат да командват със замах, както беше по времето на Акимов!

Анонимен каза...

По случай предстоящите избори кметицата отремонтира фонтана на центъра!
Видео: https://www.youtube.com/watch?v=yT6q_1ULh9Q
Прекрасно! Ще гласувам!!!

Анонимен каза...

Боза, от новите, с подсладител спартан, който си е чиста отрова в по-голямо количество...

Анонимен каза...

Аспартам може би.

Djigata каза...

Злоба,злоба,злоба.....типично по нашенски! Ако някой може да ми припомни случай в който Г-жа.Михайлова е "изляла помия" по някого ще бъда благодарен.Май на някого много му гложди,че тя играе честно!

Djigata каза...

Анонимните-пишете с име и фамилия!Или ви е страх да застанете зад думите си?

Djigata каза...

Анонимните-пишете с име и фамилия!Или ви е страх да застанете зад думите си?

Djigata каза...

Злоба,злоба,злоба.....типично по нашенски! Ако някой може да ми припомни случай в който Г-жа.Михайлова е "изляла помия" по някого ще бъда благодарен.Май на някого много му гложди,че тя играе честно!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |