Пътуващото лятно кино на БНТ 1 пристига в Троян

* Прожекцията е на 31 юли, на площада, от 21:00 ч., филмът – „Джулай” (2013 г.), вход свободен
Предстоящо
ТРОЯН се присъединява към кампанията на БНТ „Пътуващо лятно кино с БНТ 1”, чиято цел е популяризиране на родното кино, научихме от Елена Вълчева, главен експерт „Култура” в общинската администрация. Троянската прожекция ще е на 31 юли, петък, от 21:00 ч. на централния градски площад, осигурени са 100 седящи места, вход свободен; а филмът, който ще гледаме, е „Джулай” (2013 г., режисьор Кирил Станков, в главните роли Параскева Джукелова, Касиел Ноа Ашер и Яна Титова) - разказ за три жени, пътуващи към морето в търсене на „отдавна изгубени неща”.

ОКОЛО 70 000 души са гледали филмите от „Пътуващо лятно кино с БНТ 1” в досегашните три издания (от 2012 г.) и екипът е навъртял над 15 хил. км по пътищата на страната. Настоящият четвърти сезон започна на 24 юли в столицата с прожекция №100 – символичен подарък за 100-годишния юбилей на българското кино, честван през тази година. Троян е седмата спирка от общо 26 града, в които ще гостува пътуващото кино през 2015 г. 

КАКТО и през миналия сезон кинопрожекциите ще са придружени от Пътуваща детска библиотека, където всеки ще може да остави своя и да вземе друга (чужда) любима книга. В Троян детската библиотека с нейния голям стол за четене ще отворят в 18:30 ч. на 31 юли, мястото е същото – централният градски площад. Заповядайте!

Т21

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |