Започна реконструкцията на Китайския

* Обновената и доизградена постройка ще е в унисон със сградите от другия бряг на реката * Проектът се финансира с европейски пари по ПРСР, общата стойност - 297 хил. лв.; изпълнител е
 ловешката „Елит – МХ” ЕООД
Придобивки 
Строителните работи започнаха, 7 април 2015 г.
НА 23 МАРТ бе подписан протоколът за откриване на строителна площадка и даване на строителна линия, с което започна реконструкцията на бившия Китайски ресторант. Проектът, чието пълно наименование е „Изграждане на информационно-културен център в град Троян”, е с бенефециент Община Троян и се осъществява по европейската Програма за развитие на селските райони (ПРСР), 2007-2013 г. чрез посредничеството на Местна инициативна група (МИГ) – Троян и Априлци. Общата стойност на проектните дейности (според подписаните договори) възлиза на 297 хил. лв. без ДДС, от които 291 хил. лв. са за строително-монтажните работи. Изпълнител на строителството е фирма „Елит – МХ” ЕООД (Ловеч), срокът за реализация - до 15 август т. г. Архитектурният проект е дело на „Архонт” ЕООД (София), а строителният надзор е поверен на „Троя Консулт” ЕООД (Троян).

Информационната табела на обекта, сочеща срокове и изпълнители
РЕКОНСТРУКЦИЯТА на първия етаж предвижда организирането на голяма зала, която ще се използва за туристически презентации, културни събития, изложби и др.; към залата ще се приобщава и покритата тераса към реката. Предвидено е и дострояване на частичен втори етаж, където ще бъде обособена мултифункционална зала с 49 седящи места. Сградата ще бъде цялостно санирана и с нов покрив от битумни керемиди, наподобяващи каменни плочи. Цялостният й облик ще е в унисон със сградите от другия бряг на реката (Музея, „Ривърсайд”), а целта е създаване на общ комплекс „Върху реката“ с характерния за балканската къща стил.

Т21

Още по темата:

24 коментара:

Анонимен каза...

На въпросчето ни: Кой?,
смело отговора: Той!
С свинска мас е Той помазан
Той е царският гавазин..
Той е фокусника в цирка.
Той е сикаджийска кирка.
Той е с лента във ръцете,
Той целува се с кралете.
Той разпъва вред чадъри
за калинки, чукундури!
Той е вечен миротворец,
Той е доктор- огнеборец.
Шланговете Той разтяга.
Той през февруари бяга.
Кой е Той? Зад всеки ъгъл!
Той е лумпеняка кръгъл

Анонимен каза...

Що за идиотщина бе 1-ви.

Анонимен каза...

Няма да спра да задавам въпроса на какъв принцип кметицата е избрала да плаща на този сайт за себевъзхваляване а не на някой друг от троянските сайтове?

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

г-жа Михайлова след няколко месеца ще е на борсата.

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Кои са тея други сайтове кажи 3ти???

Анонимен каза...

5-ти ти си истински смешник. Подай си документите да започнеш работа в Цирк Балкански защото ще имаш изключителен успех. Всички ненормални като тебе ще ти се радват и ще пляскат усилено.

Анонимен каза...

Пети, едва ли ще отиде на борсата, защото там са простосмъртните. Вероятно е скътала бели пари за черни дни, защото ако се наложи да работи-тя, дето никога не е работила (изключвам активната ѝ комсомолско-партийна дейност)-ще умре от глад...

troyan21 каза...

До №3, Анонимен: Вашият въпрос бе задаван на няколко пъти (под различни материали в сайта ни), въпросът не е към нас, но тъй като сме "замесена" страна, ще отговорим. Според нас изборът на Община Троян да рекламира в Т21 (вестника и сайта) е продиктуван от няколко причини:
1. Популярност на медията (посещаемост на сайта) и влияние;
2. Възможност за комбинирана реклама (в сайта и печатното издание);
3. Възможност за обратна връзка (максимално свободен режим на читателско коментиране);
4. Не на последно място - качество, стил и обективност при поднасяне на информацията;
5. Също не на последно място - яснота за собствеността на медията и екипа, който работи в нея.

И ние на свой ред имаме едно питане към питащия (№3, Анонимен) - за кои други троянски сайтове става дума? И още нещо - за какви възхвалявания на кмета става дума, дайте примери; но ако кметската деятелност и успехите на кмета г-жа Михайлова ви дразнят по някакви причини, това не е наш проблем?!

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21 (вестника и сайта)

Анонимен каза...

Браво Гена - печен си.

Анонимен каза...

Троянец следващ в Германия : Оличен сайт , който е връэката ни с родния край , друг такъв в Троян не знам.Браво на Генадий и Буржуков

Анонимен каза...

Доцка е къртица! Доцка е къртица! Доцка е на борсата! ДОЦКЕЕЕЕ

Анонимен каза...

До гл. ред. на Т21:
Уважаеми г-н гл. редактор, в сайта на Lovech Today, е поместено отворено писмо на Общ. съветник от Троян, г-н Илиян Пеевски, до областния управител на Ловеч.
Имате ли техническа или някаква друга причина, да не поместите отвореното писмо на г-н Иличн Пеевски??????

Анонимен каза...

Доцка Минюва Балева Енкиново-Кацарова
Мадам ЙЕС ДОЦКА

Анонимен каза...

2-ри, това не е за идиоти като теб!
И това не е:
http://lovechtoday.eu/%d0%be%d1%82%d0%b2%d0%be%d1%80%d0%b5%d0%bd%d0%be-%d0%bf%d0%b8%d1%81%d0%bc%d0%be-o%d1%82-%d0%b8%d0%bd%d0%b6-%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d1%8f%d0%bd-%d0%bf%d0%b5%d0%b5%d0%b2%d1%81%d0%ba%d0%b8-%d0%be%d0%b1/

Анонимен каза...

"ГЕРБ&CO-ТРОЛОВЕ" ООД, Михайлова е най-интелигентния и успешен кмет на Троян от години. Естествено е да не можете да понесете това. Няма да накърните авторитета й с подобни простотии.

Анонимен каза...

17 гъзолизецо Ама то и балха да сложиш ще се справя по добре от Миню и Железненския далавераджия. Доцка не ми я хвали ще я изпратим в Ловеч на есен.

Анонимен каза...

https://scontent-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-xpf1/v/t1.0-9/s720x720/11129911_384649571659921_2506997229295349916_n.jpg?oh=bc8a1448d15a68bc0d8af5604ba21fa4&oe=55A553FC

Анонимен каза...

Страхотна придобивка за Троян. Този ресторант беше останал като грозно петно на хубавия троянски център. Поредното успешно дело на кметицата.

Анонимен каза...

Ех троянци, троянци....докато сме с тоя манталитет и мислене, с тоя негативизъм,вечно настроени да отричаме и оплюваме всеки и все някой друг ни е виновен, а ние самите- самовлюбени и самодоволни... е няма да се оправим никога... то за това ни е на тоя хал и държавата.....мъка, мъка....
А колкото за г-жа Донка Михайлова- не я познавам лично, нито е в мой стил да величая, но съм реалист и смело мога да кажа, че тя е най- успешния ни кмет до сега, правеща много за градчето ни и за мен определено е личност, която заслужава доверие. Не съм гласувала на предишните местни избори, но този път непременно ще отидем със съпруга ми, за са я подкрепим.Вярвам, че ще я подкрепят и всички трезво мислещи хора!
А " кучетата нека си лаят "

Анонимен каза...

Радвам се, че освен тролове са останали и разумни хора, които да коментират. Нищоправещите си висят тук и критикуват, ама да изразят смислена гражданска позиция не могат. Градът се развива на фона на всички останали...нали се досещате благодарение на чии усилия...

Анонимен каза...

След като общината с европейски средства извърши реконструкция и модернизация на китайския ресторант, ще го пусне ли с решение на общински съвет на концесийка/за стопанисване/ на някое троянско величие да го поексплоатира/докато се амортизира/ за 10 г. период на символична цена?Тъй де нали трябва да се налапа някой взимайки го на готово, без да влага нито лев?

Анонимен каза...

Защо вместо да строят някакви си конферентни зали
Не вземат да построят мол или търгивски център
В троян е толкова скучно и пусто аз лично мисля,
че построяването на един мол или търговски център не е толкова скъпо

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |