По Великден: Затвориха Беклемето заради вчерашния сняг?!

* Параграф 22: От АПИ – Ловеч започнаха работа, от София ги спряха, причината – роторът на АПИ – Карлово се счупил?! * Потърпевшите хотелиери молят да сезираме „Господари на ефира”
 
Хубава работа, ама българска

СЛУЧИЛОТО СЕ е от категорията „Без коментар”. Падналият вчера (вторник, 7 април) пролетен сняг блокира движението през Троянския проход (Беклемето). Което е обяснимо – снегът, по данни на очевидци, достигнал 40-50 см, а в невралгичните участъци по шосето натрупало и горница. Дотук – добре. А още по-добре, че от подразделението на Агенция „Пътна инфраструктура” (АПИ) в Ловеч, които отговарят за тази част от републиканската пътна мрежа, веднага изпратили техника, включително задължителния ротор, и почистването на снега започнало навреме. 

НАЙ-НЕОЧАКВАНО обаче техниката и работниците били отзовани. Началникът на АПИ – Ловеч инж. Грозданов обяснил, че така му било наредено от централата на агенцията в София. Причината – роторът на колегите от АПИ – Карлово, които отговарят за снегопочистването на южната част на прохода, се… счупил; и чистенето само от едната страна нямало смисъл и щяло да доведе до излишно хабене на сили и средства. С една дума – поредният нашенски Параграф 22.

„ОСТАНАХМЕ като гръмнати, обаждахме се в Ловеч, в Карлово, в София, отвсякъде ни обясняваха, че си има правила и докато карловци не си ремонтират техниката, пробиването на прохода няма да започне. Ясно е какво означава това – за Великденските празници Беклемето ще бъде блокирано за туристите от Южна България. А хората от двете страни на Балкана, в това число и пътуващите за снабдяване със стоки и по други бизнес дела, ще трябва да обикалят стотици километри. Пълна идиотщина!”, коментираха пред Т21 ядосани хотелиери от туристическия комплекс Беклемето.

СЪГЛАСИХМЕ СЕ с казаното, но зададохме логичния въпрос – защо техниката и екипите на АПИ – Ловеч не продължат работата и по южния участък и проходът да бъде отворен колкото се може по-скоро. И тук идва „най-веселото”. Хотелиерите вече питали същото в АПИ – Ловеч, в АПИ – Карлово, че и в общинските администрации в Троян и Карлово, а отговорът бил един и същ: „Не може!” Такива били правилата и разпорежданията. Инж. Грозданов пък обяснил, че би пробил и двата участъка, но отгоре не давали. „Ясно е защо „не може”, явно някой иска да прибере едни пари и не му се ще друг да ги вземе – а че на хората от Троян, Ловеч, Плевен, Пловдивско им е отрязан прекия достъп до другата България, на кого му пука?!”, такъв бе коментарът на хотелиерите от Беклемето. Те направиха и едно уточнение - че ски влекът на фирма „Сима” няма никаква връзка с отказа да се пробие проходът, влекът е спрян от 3 март, а на 22 март влечките му са били свалени.

ПОТЪРПЕВШИТЕ от Беклемето се обърнаха към нас с една молба – да дадем гласност на тази грамадна идиотщина и да сезираме „Господари на ефира”, националните телевизии и лично голямото началство, председателя на Управителния съвет на АПИ – София инж. Лазар Лазаров. Правим го, защото хората са прави! И вярваме, че ще бъдат чути, а проблемът – решен.

Т21

Още по темата:

11 коментара:

Анонимен каза...

Хахаха -сняг има, пистите за ски не работят,хотелиерите недоволни от падналия сняг,чакат туристи ,които няма какво да правят на Беклемето освен да пият.

Анонимен каза...

Хахаха...Дочков пак затвори прохода и само той сега се кефи на снега....Иначе казано май той ще трябва да се разпореди да го отворят.....

Анонимен каза...

Така е.
И е факт, че никой не може да го пребори.
А и останалите само търсят повод, за да не го "пробият".
А нали трябва да се търсят решения, а не оправдания

Анонимен каза...

Кои хотелиери протестират? Раята на Марин Радевски от почивната му база,или тея на светлювото Дочков?Други нема.
А ,Дидо от кръчмата на пътя,ама той е кръчмар!

Анонимен каза...

Така 1 нека г-н анонимен поне си напише името какво се крие....2 ако искаш да знаеш на г-н Дочков голямата писта не работи от две седмици.Първо провери и след това коментирай че тя пречи / ако знаеш къде е Беклемето и къде пистата пресича пътя .Въжето минава на 6,5 метра над пътя.Така че ако има кой да изчисти пътя може и прицеп да мине.Преди 10 години като нямаше писта прохода защо не работеше ??? Г-Н АНОНИМЕН... С уважение Иванова

Анонимен каза...

Ивановааа,Ивановааа как е на Беклемето . Просветли ни кои писти работят и кой хотели.Къде в нормалния свят писти за ски са затворени при наличие на сняг и хотелиери се оплакват че има сняг.

Анонимен каза...

" Едно си баба знае, едно си баба бае!" ... едно и също се коментира след всички статии. Предполагам повечето, които "плямпат" не са стъпвали на Беклемето от поне 5 год. и говорят за някакви личности като за митични същества!

Анонимен каза...

До всички пишещи троянски тъпаци...:):):)...по-случай първа пролет бяха свалени всички влечки от влека на Беклемето минаващ през пътя:):):)...Това бе направено на 22.03. и документирано от нас-туристи посетили хижа Амбарица.Който не вярва да се убеди като посети лично :)Беклемето или поне си направи труда да погледне камерите които са онлайн.....

Анонимен каза...

Хахаха...Дочков започва май да отваря прохода...развалихме му бизнеса...

Анонимен каза...

А я ми обяснете защо доста преди пресичането на пистата и пътя се правят изкуствени бабуни (препятствия) на пътя от
служителите на Дочков?
Според мен е, за да не могат колите да стигнат до въпросната пресечна точка и да видят огромната измама.
И защо след като почти насякъде като започне да се разтапя снега, остава тази огромна ЛЕДЕНА буца натрупана през пътя, която денем се разкиши леко и през нощта стана на леден блок??????
Как може Кърнаре да си чистят до горе, а нашите все намират оправдание?
Лично аз при пътуване есента видях как "наш`та част" беше
покрита със слой сняг около 3-4см, а южната вече беше наръсена с пясък и луга. Вечерта на прибиране по южната част нямаше и помен от сняг, а от нашата страна си беше все същото - ТРАГЕДИЯ

Анонимен каза...

така ще е докато всеки мисли за собствените си интереси и облаги

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |