Тях кучета ги яли

* За да икономисат някакви си 25 метра ход пеша?!
ФотоОко 
Поредният читателски сигнал за пътно-транспортно безобразие в милия ни роден Троян. Че е безобразие, безобразие е, но влизането напук на знака едва ли щеше да направи впечатление на някого, ако не се случваше в детска градина и не застрашаваше живота на деца. Дано безобразниците се замислят, пък тези, които трябва – да наизвадят кочаните. Т21

Всяка божа сутрин закъснели родители – във времето от 7:55 ч. до 8:15 ч., нарушават знака (номер В2 „Забранено е влизането на пътни превозни средства в двете посоки”) и влизат досами стъпалата на детската градина (ЦДГ „Синчец” в централната част на Троян, до поделението). За да икономисат някакви си 25 метра ход пеша?! А че останалите родители минават между колите и внимават да не им блъснат децата при заден ход – тях кучета ги яли.

Троян, 27 април 2015 г.
Поздрави: Николай Добрев

16 коментара:

Анонимен каза...

Подкрепям напълно ! Всяка сутрин нагли родители използват двора за обръщало спестявайки си 20 метра. Директорката е напълно наясно, но мерки не се вземат ...

Анонимен каза...

Директорката трябва просто да затвори вратата през която влизат автомобили и въпроса е решен.Това може административно да направи в своя заповед в интерес на безопасността и сигурността на децата. Който е недоволен да жали заповедтта на директорката в административния съд щом има пари и време за губене. На практика едно китайско катинарче за 3,50лв и малко синджир за 2 лв.решават от раз проблема.И децата и родителите ще минават през вратата за пешеходци.

Анонимен каза...

Тя тая директорка е гати мардата. Гледа само какво перо да си бодне на задника.

Анонимен каза...

И на стадиона влизат много коли вечерно време, е, там разстоянието е по-гоУемо, ама и возените са по-гоУеми. Спортисти.

Анонимен каза...

В тази градина всичко е напудрено като директорката и. Ако не е в центъра няма да има никакви деца в нея.

Анонимен каза...

Вратата е удобно да е отворена, понеже при претъпкана улица с автомобили е решение за обръщане.
Само с 0,5м преминаваш през знака навътре и връщаш назад, освен ако някой идиот не се е клопнал точно до вратата, а това
става почти всяка сутрин.
Мисля, че освен самосъзнанието на шофьорите, което в Троян напълно липса, е редно да се намеси и полицията.
Но и това няма да стане.
Нито от едните може да се очаква нещо смислено, нито от другите.
Така и ще си бъде занапред.

Анонимен каза...

Липсата на самосъзнание у родителите е основен въпрос в критикта на статията! Претенциите са големи за "моето дете", но забравяме за останалите деца! Детската градина е обособила вход, през който да минават родителите, водейки децата си към сградата, а голямата порта, която сутрин е отворена е за доставчиците, които трябва да доставят прясната храна ежедневно и на време! Доколкото ми виждат очите това е вход и към съседната ясала, с която градината дели един общ такъв достъп до кухните на двете здравни заведения и в случая отговорност не трябва да се търси само от доректорката на детската градина! Уважаеи родители, какво правят колите ви в двора - там табела паркинг ли видяхте? А, 5-ти, моето дете ходи там на градина и аз лично съм много доволна от грижите, които се полагат ежедневно - по 9 часа на ден и това не е само благодарение на учителите, а и на изискванията на същата тази директорка, която едва ли познаваш, но дръзваш да обиждаш? Убедена съм, че тя адекватно ще отреагира на сигнала и ще бъдат взети необходимите мерки!

Анонимен каза...

Слагаш ли бас, че на този нищо няма да му направят от нашата полиция?
Готов съм да се обзаложа, че фиш няма да му напишат.

Анонимен каза...

Слагам бас,че колата ако не се лъжа е на общинска служителка-бивша ревизорка,която живее в непосредствена близост до градината и не и е за първи път да влиза там.

Анонимен каза...

Не знам какви мерки очаквате да вземе въпросната директорка, след като нейната лична кола и тази на мъжа й са паркирани на тротоара пред дома им на ул. "Хр. Ботев"! Факт, който всеки може да провери!

ice каза...

Ееее то ул. "Христо Ботев" отдавна се е превърнала в паркинг. (Поздрави от майките с колички)

ice каза...

А "въпросната директорка", каква директорка ще е, ако не може да си паркирва безнаказано, където й скимне :(((((

Анонимен каза...

Абе, я не закачайте госпожата,тя е началник и може да си паркира където си иска и както си иска.Прави сте,че трябва да има ред и спазване на правилата от всички родители, но всеки бърза сутрин в последната минута да си хвърли детето в някоя зверилница и да бяга на работа.Кога да паркира, кога да го води, кога да се връща..........Има ли място за паркиране на другата улица?АКО МИНЕТЕ СУТРИН ПО УЛИЦАТА НА АВТОГАРАТА, ЩЕ ВИДИТЕ ГОЛЕМИТЕ ТЕЖКИ ДЖИПОВЕ КАК СА ПАРКИРАЛИ НА ТРОТОАРИТЕ ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ!!!!!! А ИМАЛО КОНТРОЛНИ ОРГАНИ В ТОЗИ ГРАД??????

Анонимен каза...

НЯМА контролни органи в този град.
Не го ли разбрахте това?

Анонимен каза...

Както днес лично се убедих докато взимах детето си от въпросната детска градина, на входа грее огромна заповед за забрана влизането на автомобили в двора, издадена от директорката. Датата на заповедта изобщо не е от скоро и съжалявам, че злобарите тук не могат да я видят публикувана в този коментар. но пък можете лично да проверите. Смятам, че директорката си е свършила работата и оплюването й показва какви мишки сте вие! Не смятам, че нейно задължение е да стои на входа и да варди за влизащи коли! Заповедта и знака са поставени, за останалото има полиция в този град!

Анонимен каза...

15-ти, напълно съм съгласна с теб! Едно обаче се питам - ежедневно контролните органи се грижат за безопасността на децата ни в близост до училищата, защото ние родителите смятаме, че те вече са пораснали, могат да ходят сами до училище и т.н., та те са там - до пешеходните пътеки и ги пазят от несъобразителните шофьори, защо ги няма обаче и в близост до детските градини, при това не само пред визираната? Защото, мисля си аз, те разчитат, че водейки своето 3-годишно дете, ще носим отгховорност за него, за другите деца и прочие... Е да, ама не! Пазете децата ни, уважаеми родители, за да не се стигне до поредния репортаж във вечерните новини от типа "несъобразителен шофьор блъсна дете на пешеходна пътека, на тротоара, не дай си Боже, в двора на детска градина!" Четете ги и тези заповеди, бележки и съобщения поставени на информационните табла в учебните заведения - те са за Вас, а не за малчуганите, които дори още не могат да говорят!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |