Черен петък за ПИБ

* Опашка от клиенти се изви пред троянския офис, в 15:00 ч. клопнаха кепенците * От банката определиха случващото се като „безпрецедентна криминално организирана атака” 
 
Хубава работа, ама българска
Пред офиса на ПИБ - Троян днес се виеше дълга опашка, 27 юни 2014 г.
ДНЕС, 27 юни, петък, офисите на Първа инвестиционна банка (ПИБ) в столицата, страната и нашия Троян бяха „взривени”. Десетки вложители се бяха наредили на многометрови опашки, за да си теглят вложенията си. Защо? Какво (става)? Кой (е виновен)? Засега никой не можа да отговори на тези въпроси, въпреки че цял ден се правят догадки. Едно обаче е сигурно – някой/нещо клати банковата ни система, минаваща за едно от малкото стабилни неща в тази (най-)нестабилна EU държава. В мнозина глави, в нашите също, се появи и призракът на Виденовата 97-ма и страховитото 1 долар=3000 лева; специалистите казват, че сега сме във валутен борд и не може да се случи, но имаме едно наум. Не за друго, а защото у нас лошите слухове принципно винаги се сбъдват. Дано (сега) да не е така, а дано!

СЕГА конкретно. Преди обяд пред офиса на ПИБ в Троян (на Главната, до Малкия пазар) имаше опашка от поне 30-40 души. Попитахме някои от чакащите защо са тук, отговорът бе един и същ - „Теглим!”, без повече обяснения; но макар и под сурдинка се чуха признания за получени предупредителни есемеси, насърчаващи тегленето. Представител на ПИБ - Троян пък сподели, че на моменти напрежението ескалирало и не липсвали разправии, въпреки че клиентите били обслужвани акуратно. По данни от ПИБ в този (черен) петък банката изплатила на вложители в страната общо над 800 (!) милиона лева. Случващото се бе определено като „безпрецедентна криминално организирана атака” и бе отправено предупреждение, че „няма банка в света, която да може да издържи на такава организирана атака”.

СЛЕДОБЕД (в 15:00 ч.) троянският офис прекрати работа с клиенти (по-рано бе блокирана възможността за електронно банкиране), а на входа бе залепена листовка със следното обяснение:

Уважаеми клиенти,

Както виждате, Банката е обект на безпрецедентна криминално организирана атака от слухове и злонамерени публични изказвания. Няма банка в света, която може да издържи на такава организирана атака. Само днес (27 юни 2014 г. – бел. ред.) сме изплатили на всеки клиент, дошъл в банката, общо над 800 милиона лева.

Банката разполага с достатъчно пари в брой и различни инструменти, за които е необходимо технологично време, за да бъдат налични в Банката. Затова днес ще работим с клиенти до 15:00 ч., в събота (28 юни 2014 г.) и неделя (29 юни 2014 г.) няма да обслужваме клиенти. Банката ще обслужва нормално клиенти от понеделник.

Благодарим ви за разбирането.
Благодарим ви, че вярвате в нас.  
От Ръководството

Т21

28 коментара:

Анонимен каза...

Айдеее почна се.Утде имат тез орица пари за в банка?

Анонимен каза...

Един мангал клати цялата държава и всички се правят че не знаят какво става.........

бай Бочо каза...

Ако сме я докарали дотам един мангал да клати цяла държава, по-добре да я закриваме...

Анонимен каза...

Нямало проблеми.. Че кат няма проблеми, защо не дадат на хората да си теглят париците? И защо вземат нов заем, като няма проблеми? Явно теглят заем за да покрият исканията за теглене с налични средства.

Анонимен каза...

Българина нямал пари а я гледай колко народ се е наредил да тегли.
Според мен трябва да си замаглил лицата на хората.Сега някой ще отиде да и вземе спестяванията,

Анонимен каза...

Извинете ме за дирекността, но само глупаци могаг да стоят на тази опашка - всичко влогове до 100 000 евро са гарантирани от държавата по закон, така че притежателите на такива са ..... Тези които повече, също са глупаци, след като ги държат в една банка! Това е положението за съжаление - ние сме прости хора и сами ще си сринем банките, в които са парите ни!!!

Анонимен каза...

Прост народ-слаба държава

Анонимен каза...

https://www.youtube.com/watch?v=K1vtT7QpNKc

Анонимен каза...

В понеделник сутринта отивам в ПИБ, за да си открия депозит!

Анонимен каза...

Масова психоза. Ама нали от край време българите сме си овче стадо...

Анонимен каза...

Ей ама е прост тоя народ в това число и Троянци. Много ясно че като се юрнат да теглят 500 човека в един ден няма да има пари за всички.
Ако може и още снимки да се види кои са теглилите и да очакват апашите да ги навестят. Прост прост прост народ !!!

Анонимен каза...

Питаѝте Пешко Грешката за всичко в тая банка тоѝ знае със сигурност-ха-ха -ха....

Анонимен каза...

Сбирщина от жалки човечета на снимката. При един инсцениран слух,затрепераха като мишчици и се втурнаха да теглят.И какво следва,в къщи под дюшека?А след това?
Не бих искал да опирам до "хора" като тези в критична ситуация !

Анонимен каза...

Вярно е, че с всеки изминал ден, поразиите нa марионетните пишман-управници стават все по-големи. Но... иде есенно-зимен сезон, а с него и бум на изкуствено задържаните до тоя момент цени на тока и парното. Като добавим и последствията от спрените еврофондове, задава се зима на поредното пречистващо народно недоволство ! А колкото по-голямо е то, толкова по-големи са шансовете негодниците да бъдат отсвирени от управлението на страната на предстоящите парламентарни избори категорично и устойчиво !

Анонимен каза...

Я помисли пак,14-ти.Кои лица ще грейнат отново по плакати,билбордове и телевизии.Нови марионетки,нови калинки,нови мамини дечица,всички партийни отрочета,сложени като пионки.

Анонимен каза...

Тук на снимката, гледам обърнати за да не са пред обектива. Има псевдо газари, като оня със синия анцунг. Естествено не искам да обидя хората, но искам да ги уверя, че са въвлечени в огромна манипулация, с цел дестабилизиране на държавата. Хора, не постъпвайте като глупаци.....

Анонимен каза...

простолюдието ще си загуби парите и ще има да мрънкаа, да мрънкааа, ама късно чада мои

Анонимен каза...

Ми оня плондер де се пречка с жиесема, и тъмбака му върви преди него,да не изглежда по-умен от анцуга?

Анонимен каза...

Защо няма снимка от деня в който народа е внасял тез депозити . . . ? ? ? ? ? Нали имаше приказка такава - * . . . га пИле - пеЯле... га плащАле - плакАле . . . * Ама тя е на шопски и е за други времена . . . . Или не ? ? ?


Анонимен каза...

Гарантиран Да но ако ти ги дадат след 5 години

Анонимен каза...

Цирк без маѝмуняци да сте виждали????

Анонимен каза...

Май май при Боко ви беше по-добре или само така ми се струва, па пак гласувайте като последния път, може да почне да ви харесва...

Анонимен каза...

Боко ви клати и през гащите!

Анонимен каза...

Само за спорни успехи да пишем, без малоумията на Бойко, така ли админе?

Анонимен каза...

Само тройка за вас, мюдюрина, гейчо и атакиста, да ви стане пак заплатата 5 лева, да гледате тъжно и тъпо в телевизора. А комунетата с по х00 000 000 лева заеми ше върнат пак 1:1000. Да сте живи и здрави. И вазелина ще си е за ваша сметка.

Анонимен каза...

Ти явно си най-"умния" от родата,а ?

Анонимен каза...

Още ли не сте питали плешивеца Пешо-утре е понеделник и няма време дами и г-да...

Анонимен каза...

Перфектен анализ на Методи Андреев за ситуацията със банковата криза в момента.Просто службите, които трябва да са нащрек и да отреагират адекватно в такива моменти са част от чудовищния заговор срещу българския народ.Просто в БГ зад всеки бандит стои ченге и колкото по голям е бандита толкова с по висок ранг е ченгето което работи за него.ФАКТ!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |