Защо конфискуваха „Ловеч прес”?

* Валентина Недялкова (РИК - Ловеч): „Пример за добрата работа на комисията” * Милко Недялков: „Това е първата конфискация на
 вестник в Ловеч от 1939 г. насам”
Невероятно, но факт

Валентина Недялкова (РИК) и Милко Недялков ("Ловеч прес")
ЕДИН ГОЛЯМ скандал гръмна в Ловеч непосредствено преди референдума за ядрената енергетика, провел се в неделя (27 януари). С решение №39 от 24 януари 2013 г. на Районната избирателна комисия (РИК) – Ловеч, подписано от председателката на комисията Валентина Недялкова и от секретаря Младен Близнаков, бе разпоредено изземването на актуалния брой на най-тиражния ловешки вестник – в. „Ловеч прес” (бр. 7 /1574/, 24-27 януари 2013 г.). Г-жа Недялкова пък се самозадължи да състави акт за установяване на административното нарушение.

МОТИВИТЕ за наказателното решение са следните: „че на 24 януари 2013 г. във в. „Ловеч прес”, бр. 7, стр. 3, долу вдясно, е извършено публикуване  на агитационен материал (рекламно каре), в който не е посочено от чие име се издава и не съдържа информация, че купуването и продаването на гласове е престъпление, като информацията да заема не по-малко от 10% от агитационния материал и да е разположена в обособено поле”; което пък е в нарушение на  чл. 16, ал. 2 от Закона за пряко участие на гражданите в държавната власт и местно самоуправлениe (ЗПУГДВМС) във връзка с чл. 130 и чл. 134, ал. 1 и 2 от Изборния кодекс.

РИК – ЛОВЕЧ задължава кметовете на общини на територията на област Ловеч да свършат черната работа, а „при необходимост изземването да се извърши със съдействието на органите на МВР”; формулировката „при необходимост” вероятно означава при отказ и/или оказване на съпротива от страна на продавачите на вестници и/или издателя на въпросната ловешка газета (бизнесмена Мирослав Илиев и неговата фирма ЕТ „Ловеч прес”) и журналистическия екип, воден от Милко Недялков. По нареждане на РИК общинските кметове в Ловешка област издават заповеди за изземване на „Ловеч прес” от вестникарските сергии, подобно нареждане подписва и кметът на община Троян Донка Михайлова, и наказателната акция влиза в ход. Колко бройки от вестника са конфискувани нямаме данни.

Арестуваният агитационен материал
НА ПРЪВ ПОГЛЕД всичко си е коректно – има закононарушение и се вземат мерки за предотвратяването му, а нарушителите се наказват. Да, ама не, ще цитираме доайена на журналистическата гилдия в България Петко Бочаров. Защото в случая има някои нещица, които правят вестникарската конфискация не особено приемлива/порядъчна и с привкус на разчистване на политически сметки.

НА ПРЕСКОНФЕРЕНЦИЯ в петък (25 януари) Валентина Недялкова обяснява, че получения от РИК – Ловеч сигнал е бил разгледан на нарочно заседание на комисията, нарушението на в. „Ловеч прес” е било констатирано недвусмислено и наказателното решение е взето с пълно единодушие на всичките 13 члена на комисията. Случилото се г-жа Недялкова определя като „пример за добрата работа на комисията”. И допълва, че въпреки политическите си различия в този случай членовете на РИК – Ловеч са дали пример, че „заслужават доверието, което им е гласувано за осигуряване на стриктно спазване на правилата”.

ГЛАВНИЯТ РЕДАКТОР на „Ловеч прес” Милко Недялков обаче ни сподели и други факти. Според него атаката на доминираната от ГЕРБ РИК – Ловеч срещу изданието, което пък е известно с близостта си до БСП, тръгва след като от „Ловеч прес” правят официално питане по Закона за достъп до обществена информация до областния управител Ваня Събчева дали PR-материали на ГЕРБ – Ловеч са изпращани до медиите от компютри в Областната управа (знае се, че PR-ката на Областната управа Елка Баръмова е PR и на ГЕРБ – Ловеч – бел. Т21).

„ИМАМ БЕЗСПОРНИ доказателства, че атаката срещу „Ловеч прес” е в отговор на това ни питане”, категоричен бе г-н Недялков. Той поясни, че освен конфискацията се предвижда и тлъста глоба за вестника в размер на 2000 лв., която, разбира се, ще бъде обжалвана. „Това е първата конфискация на вестник в Ловеч от 1939 г. насам, дори по Татово време не са ставали такива неща. На пресконференцията в петък попитах г-жа Недялкова знае ли този факт, не ми отговори”, допълни журналистът.

Т21

Бележка на редактора

Да конфискуваш вестник?! Заради едно рекламно каре?! Може и да е законно, въпреки съмненията ни. Може… Но е и тъпо и недемократично, без съмнение. И събужда някакви мрачни тоталитарни спомени.  

Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

41 коментара:

Анонимен каза...

Вестника явно е в грешка, като не спазва закона - конфискация ! Няма смисъл от "колегиална " защита на беззаконието. Друг е въпроса за агитационните материали - двата казуса са различни и не бива да се смесват. Като са започнали с питането, нека продължат, това им е работата, и така ще направят герберите за смях, а не като оспорват едно явно законно решение за конфискация.

Анонимен каза...

Напълно подкрепям мнението и позицията на г-н Г.Маринов.
До колкото ми е известно, вестниците поместват /срещу заплащане, естествено/ рекламните материали на клиентите си без редакторска намеса, освен ако изрично не са упълномощени за това. Вестникът е приносител, а не автор.
Според законът, най-малко 10% от всеки плакат или реклама трябва да съдържа "уникалният" текст - "Купуването и продаването на гласове е престъпление".
Е, като го пише и то от доста време, да не би да спря купуването и продаването на гласове? А не са ли точно тези, същите които наложиха тази дивотия, най-големите търговци на гласове?
Герб плащаше на изборите на от 3 до 8 хиляди застъпници за областта. Въпреки, че имат членове в във всеки един СИК. Въпреки, че имат поне по един застъпник за всяка СИК. Защо са им /така излиза/ по 20 застъпници във всяка СИК?
ТОВА НЕ Е ЛИ КУПУВАНЕ НА ГЛАСОВЕ? Само че "узаконено" такова!
Г-н Маринов, да се радваме поне, че не са се сетили да правят клади и да горят конфискуваният вестник по пощадите :)
ИП

Анонимен каза...

Помня един случай в Троян.Предстоеше излизането на един брой на един вестник,с една информация за една сладкарница,и един дебел "бизнесмен" с една кола...

troyan21 каза...

До №3: И ние го помним този случай, няма как да не го помним. Сладкарницата е в общински имот, даде се под "наем" на наш човек, на него не му се искаше да се разчува и мина да изкупи тиража (ни) по сергиите. И все пак това не бе конфискация, човекът просто си напазарува вестници.

Анонимен каза...

Така беше със "сладкарницата", но по-интересното е защо се стигна до там. Ами защото едни "наши" общински съветници трябваше да подкрепят едни други "наши" общински съветници в една баня-джийска далавера, а другите "наши" общински съветници да подкрепят първите "наши" общински съветници за една далавера с една сладкарница. Разбира се, трябваше до някъде да се спази един закон и да се публикуват неща около "сладкарницата", но после се оказа, че "сладкият" бизнесмен само се е хабил да си "пазарува вестници". Направо си го удариха през просото в ОбС Троян и всеки получи своето бон-бон-бонче, което пък струваше на жителите на общината общо над половин милион лева.
Малки троянски потайности!
Помня, че тогава "демократичните сили" в ОбС много "демократично" си траеха и мълчаха /тогава все още я нямаше АТАКА да "пречи" и да "скандализира" тези добри хора и управници в ОбС Троян/. Разбира се, "много демократичните сили" в ОбС не мълчаха, не си траеха и много помогнаха на когото трябва, когато бе харизан троянският общински хлебозавод". Сега обаче пак си мълчат, траят си и не казват - защо в Троян ядем най-скъпият хляб в България.
ИП

Анонимен каза...

Не стига че е скъп,ами е и суров на тва отгоре,абсолютна прокиша!

Анонимен каза...

Как може вестник да конфискуват? Тия съвсем се оляха.

Анонимен каза...

и да го пише, и да не го пише, знам колко плащаха партиите на изборите преди 4 години, така че по-добре да се спазва закона, както е приет, а не да се нарушава, а после това да се превръща в драма и медиината гилдия да се обединява в подкрепа на явно беззаконие, що се отнася точно до Милко Недялков - мине не мине сам си спретва скандал, за да си вдигне рейтинга, няма я хубавото Наде, намерил си друга дъвка

Анонимен каза...

8-ми, ще бъде много интересно да споделите информацията си, колко пари са хвърлили партиите на изборите в област Ловеч, ако може и за Троян. Въпреки, че би следвало да е публична информация, аз нямам такава пълна информация за отделните партии. Мога да ви кажа само за две партии от парламентарните избори през 2009-та, когато се изляха най-много пари. Атака похарчи на ниво мажоритарен кандидат плюс партийна листа съответно 4200 лв + 6500 лв., общо - 10 700 лв за цялата област Ловеч. Синята коалиция - малко над 280 000 лв. За герб имам само непотвърдени слухове, че са изсипали няколко милиона. За БСП - по-малко от герб, но колко имат допълнително от ДПС, с които имаха общ мажоритарен кандидат - това също не знам.
8-ми, ако в една печатница по задание и проект за плакат от рекламодателя отпечатат плакат с липсващи "указания", че купуването и продаването на гласове е престъпление - ще затворят и ще глобят ли печатницата?
Нещо повече, това с вестника на г-н Недялков не е "драма", а е "лов на вещици".
След деветосептемврийският преврат през 40-те на миналия век, такова чудо виждаме за първи път и то от герб /гражданите за европейско развитие на България/ в днешната /уж/демократична България. Следващото какво ще бъде? Да горят вестници и книги? Всъщност - няма да е изненада!
Да не забравяме, че герб в Троян бутнаха напълно незаконно един антифашистки паметник /е, заедно с върхушката на БСП/. Такова нещо са правили и е достойно само за фашистите или талибаните. Да си избират кое от двете!
Ето, върху гробището /в буквалният смисъл/, което сътвориха на мястото на паметника в центъра на Троян, би било много удобно да се направи официална клада за горене на вестници и книги.
ИП

Анонимен каза...

Малка справка:
"Медиите в България стават все по-зависими
И "Репортери без граници" отбеляза задълбочаващите се проблеми на медийния пазар у нас.
България се е сринала за една година от 70 на 80 място по свобода на медиите, показва годишният доклад на организацията "Репортери без граници" за 2011-2012 г., съобщи АФП.
От 2009 г. насам страната ни неотклонно влошава свободата на медиите: 2009 г. - 68, 2010 г. - 70, 2011-2012 г. - 80."
*
Интересно на кое място ще сме за 2013-та, когато разберат за великото постижение на герб да конфискуват вестници ползвайки за целта властта и властовият си ресурс.
ИП

Анонимен каза...

След изборите на 8 юли 2013г., нито Елка Баръмова, нито г-жа Недялкова ще са на работа там където са сега.Областната управа начело с бившия и управител Нанков, сегашната Събчева и не без известният наш съгражданин Сашо Данков ще са минало за което никой няма да иска да си спомня.Причината е че са аматьори и еднодневки, впрочем какъвто им е и вожда.

Анонимен каза...

То относно кокаларника на центара е ясно...не му беше и не е му там мястото, ами защо гледам/вече минавам от там два пъти/ я няма плочата на къщата на баба Дона Милина /в близост до църквата за тези които не знаят/???

...Баба Дона Атанасова Милина, троянчанка, давала подслон на Апостола през 1871 г. и декември 1872 г. На нея великият българин й се представил като "търговецът от Аджар".

Анонимен каза...

Милко Недялков е несъмнено чистата журналистическа вода ненапита в региона. И като такъв нека да каже колко пари е взел за едно платено каре на стр. 1 от един хлебар във вестника си в края на м.г., както и каква комисионна е прибрал от една реклама на циментов завод, без да има принос за нея. В някои други непосткомунистически страни на това му се вика... той знае как! И това е само върхът на айсбера...
А колкото до троянския борец и защитник на закона ИП, драги господине, просто законът е такъв. Никой не е над закона, дори и вестниците. Другото е комунизъм. Ако не искате това да се случва, просто поискайте от парламентарната група на партията си да промени закона. Впрочем, интересно как вашият лидер успява да издържа вестник и телевизия и то с едната гола държавна издръжка...

Анонимен каза...

Кой вестник и коя телевизия?

Анонимен каза...

В изказването на ИП както често се случва има много емоции/крясъци и малко познание по проблема!
ПИ

Анонимен каза...

Конфискацията не е мръсна дума. Тя става такава, когато е в разрез със закона! А комуниста/социалист Недялков би трябвало го да знае най-добре това - неговата партия се саморазправи по този с ред издания тови в годините на развития социализъм, а след девете септември - първо убиваше журналистите им, а после прибираше вестниците. Така че изданието, което поглъща най-много реклама в региона, нека не се прави на жертва. Този път просто от глупост или недоглеждане не е изпълнило качествено поредната "червена" поръчка. Ако пък бе 2009 г., когато БСП и МV Недялков бяха на власт, това изобщо нямаше да се чуе. Анадънму, г-н ИП!

Анонимен каза...

Конфискацията не е мръсна дума. Тя става такава, когато е в разрез със закона! А комуниста/социалист Недялков би трябвало да го знае най-добре това - неговата партия се саморазправи по този начин с ред издания в годините на развития социализъм, а пък преди това, в първите години след Девети септември - първо убиваше журналистите им, а после прибираше вестниците. Така че изданието, което поглъща най-много реклама в региона, нека не се прави на жертва. Този път просто от глупост или поради недоглеждане не е изпълни качествено поредната "червена" поръчка. Ако пък бе 2009 г., когато БСП и М. Недялков бяха на власт, това изобщо нямаше да се чуе. Анадънму, г-н ИП!

Анонимен каза...

Г-н ИП, вие сте достатъчно висок, за да се правите на тапа... по отношение на това кои медии работят платено за партията ви. А ако наистина не знаете, попитайте Капка и Димитър...

Анонимен каза...

Търсят с изпълнителен лист “Ловеч прес”
юли 14, 2008 От nglas





На 15 май т. г. Ло­веш­ки­ят ра­йо­нен съд е из­дал из­пъл­ни­те­лен лист, с кой­то осъж­да фир­ма­та “Ло­веч прес”, из­да­тел на ед­но­и­мен­ния вес­т­ник, да зап­ла­ти бли­зо 2107 лв. на съ­се­ди­те си Са­ва Съ­бев и Ра­и­са Ме­ня­ко­ва. Го­ди­на и по­ло­ви­на след при­съ­да­та на Ло­веш­кия ра­йо­нен съд ЕТ “Ло­веч прес” – Йов­ко Из­вор­с­ки – Ми­рос­лав Или­ев” не е по­га­сил су­ма­та.

2000 лв. не са проб­лем за нас, но ние ча­ка­ме ре­ше­ни­е­то на Ло­веш­кия ок­ръ­жен съд (ЛОС), тъй ка­то сме об­жал­ва­ли, ка­за за НГ Ми­рос­лав Или­ев. Той е об­жал­вал пър­во­ин­с­тан­ци­он­но­то ре­ше­ние, но ня­мал ин­фор­ма­ция как се раз­ви­ва про­це­сът.

Съ­се­дът Са­ва Съ­бев оба­че по­каз­ва ре­ше­ние №60 на ЛОС от 15 ап­рил 2008 г., с ко­е­то се пот­вър­ж­да­ва ре­ше­ние №472 от 31.10.2007 г. на Ло­веш­кия ра­йо­нен съд (ЛРС). При­съ­де­ни са още 180 лв., ка­то ре­ше­ни­е­то е окон­ча­тел­но и не под­ле­жи на об­жал­ва­не.

Ми­рос­лав Или­ев от­ри­ча на­пъл­но твър­де­ни­я­та на пос­т­ра­да­ли­те. Да­же нап­ро­тив, те са нав­лез­ли нав­ре­ме­то с 15 кв. м в моя те­рен, твър­ди днес Или­ев. Де­ло­то е наг­ла­се­но, по за­кон той тряб­ва да съ­бо­ри пок­ри­ва си, за­що­то сме на кал­кан. От но­ва­та ски­ца е яс­но, че га­ра­жът му е вът­ре в моя те­рен, ка­те­го­ри­чен е соб­с­т­ве­ни­кът на “Ло­веч прес”.

Къщата ни е строена през 1941 г., земята е закупена и никога през годините до днес не е имал претенции, контрира Събев.

Така през ок­том­в­ри 2007 г. ЛРС осъжда фир­ма­та (граж­дан­с­ко де­ло № 1217/2006 г.) да зап­ла­ти обез­ще­те­ние за на­не­се­ни вре­ди. Те са от но­ва­та къ­ща на “Ло­веч прес” на ъгъ­ла на улиците “Т. Каб­леш­ков” и “Хрис­то Бо­тев”, ко­я­то на­на­ся вре­ди на имо­та на ище­ца. Има от­к­ло­не­ни­я­ от ар­хи­тек­тур­ния про­ект, как­то и не­съ­об­ра­зя­ва­не с осо­бе­нос­ти­те на те­ре­на и с ви­со­ки под­поч­ве­ни во­ди, пос­та­но­вя­ва съ­дът.

Кон­ф­лик­тът меж­ду фир­ма­та “Ло­веч прес” и съ­се­ди­те въз­ник­на след пос­т­ро­я­ва­не­то на вес­т­ни­кар­с­ка­та къ­ща. Мяс­то­то от 256 кв. м е за­ку­пе­но през 2002 г. В но­во­пос­т­ро­е­на­та сгра­да ще има ад­ми­нис­т­ра­ти­вен офис, жи­ли­ще, ма­га­зин за дет­с­ки иг­рач­ки и кни­жар­ни­ца.

След стро­и­тел­но-мон­таж­ни­те ра­бо­ти в съ­сед­на­та сгра­да се по­я­ви­ла вла­га. Стро­и­те­ли­те са да­ли нак­лон на бе­тон­на­та пло­ча към съ­сед­ния имот на Ра­и­са Ме­ня­ко­ва и Са­ва Съ­бев, пи­ше в ре­ше­ни­е­то на съ­да.

Сгра­да­та на “Ло­веч прес” е на кал­кан с тях­на­та къ­ща и га­ра­жа. Пос­лед­ни­ят пък е да­ден под на­ем. В ре­зул­тат вла­га­та за­поч­ва да из­би­ва в ос­но­ва­та и из ста­и­те, по сте­ни­те тръг­ва пле­сен, а бу­шо­ни­те гър­мят. Сви­де­тел­ка твър­ди, че не е ра­бо­ти­ла ця­ла сед­ми­ца, тъй ка­то би­ло опас­но да стои в по­ме­ще­ни­е­то. През ля­то­то на 2006 г. се на­ла­га смя­на на елек­т­ри­чес­ко­то таб­ло.

Ос­вен то­ва в биб­ли­о­те­ка­та от влаж­ност­та са пос­т­ра­да­ли кни­ги и про­из­ве­де­ния на из­кус­т­во­то. Нап­ра­ве­ни са еди­нич­на и трой­на съ­деб­но-тех­ни­чес­ки ек­с­пер­ти­зи, ко­и­то съ­дът при­е­ма из­ця­ло ка­то ком­пе­тен­т­ни и без­п­рис­т­рас­т­ни.

Ад­во­ка­тът на “Ло­веч прес” ос­пор­ва ис­ка и счи­та, че не е до­ка­за­на при­чин­но-след­с­т­ве­на­та връз­ка меж­ду стро­и­тел­с­т­во­то и при­чи­не­на­та вре­да. Съ­дът не е ува­жил те­зи до­во­ди.

Ако ги на­пи­ши­те те­зи не­ща, ще съ­дим НГ, пре­дуп­ре­ди по те­ле­фо­на Ми­рос­лав Или­ев.

Ище­цът Са­ва Съ­бев пък не­до­у­мя­ва, как мо­же пре­зи­дент на тол­ко­ва го­ля­ма фир­ма да стиг­не до съ­дия-из­пъл­ни­те­л. Се­га се на­ла­га да се опис­ват ко­ли на фир­ма­та, тъй ка­то ня­ма от­къ­де да си взе­ма па­ри­те, жал­ва се Съ­бев. На 9.07.2008 той е вне­съл 50 лв. так­са за опис на ко­ли­те на “Ло­веч прес”, со­чат до­ку­мен­ти­те. До днес 2000 лв. оба­че не са вне­се­ни. Вър­ху тях продължават да те­кат лих­ви.

Цветан Тодоров

Анонимен каза...

Уважаеми дами и господа,

Приемете моята благодарност за коректното отразяване в медиите на Националния референдум на 27 януари 2013 г. на територията на Област Ловеч.

Надявам се, че и в бъдеще ще можем да се поздравим с ползотворна съвместна работа.

Най-искрено Ви пожелавам здраве и успехи в настоящите и бъдещи професионални начинания.

С уважение,

Валентина Недялкова

Председател на РИК Ловеч

Анонимен каза...

ЕТО ТОВА Е БСП, БИЛО ТЯ В ЛОВЕЧ, ИЛИ В КЪРДЖАЛИ. В КАКВОТО И ДА Я ОБВИНЯВАТ, БСП ИЛИ НИЩО НЕ ЗНАЕ, ИЛИ СЕ ПРАВИ НА ГЕРОЙ МЪЧЕНИК.

31 януари 2013 г.
Общинската организация на БСП в Кърджали ще трябва да плати 1313 лева на областната администрация след съдебния иск на управителя Иванка Таушанова. Социалистите дължат парите за такса смет за 2011 г. и за първата половина на 2012 г., както и наем за юни м.г., за ползваните от ръководството пет помещения държавна собственост в центъра на града. Начислени са и наказателни лихви заради забавените плащания.
Срещу партията-длъжник е издаден изпълнителен лист за принудително събиране на вземанията. Заради системно неплащане, в средата на миналата година договорът с БСП е прекратен, но част от дължимите от наемателя суми не бяха внесени и бяха предявени по съдебен ред. На 24 януари 2013 г. Районният съд в Кърджали е уважил искането на областния управител и е разпоредил на БСП да погаси натрупаните суми за наем и такса битови отпадъци, заедно с разноските по делото. Сумата трябва да се плати в двуседмичен срок.

"Не съм знаел, че има такова дело, не съм призоваван. Няма проблем да платим сумата, но ние много отдавна не ползваме въпросните помещения", коментира лидерът на социалистите в Кърджали Милко Багдасаров

Анонимен каза...

Абе недялков, като си знаеш насрания задник, що не си траеш... Хем си съден като председател на Общински съвет-Ловеч за нерегментирано отдаване на общинска собственост, хем си тръгнал да се представяш за светец и жертва на политически тормоз.Списвай си многотиражката и се радвай на живота! Че ти и ловешкият кмет отдавна плачете за прокурорско разследване, ако не бяхте в тоя червен Ловеч, отдавна да сте клиенти на Темида!

Анонимен каза...

Троян-бастион на комунизма!А и Врабево!

Анонимен каза...

Много уважаеми г-н Маринов, с неудоволствие установявам факта , че заблуждавате читателите си като представяте лицето Милко Недялков като ГЛАВНИЯТ РЕДАКТОР на „Ловеч прес”, факт който не отговаря на истината – справка карето на издателя на въпросния вестник от което е видно, че лицето Милко Недялков е редактор и репортер , а не ГЛАВНИЯТ РЕДАКТОР..

Изненадан съм , че един доказан нарушител на закона в случая рецидивист / три пъти е нарушил Изборния кодекс/ събужда у Вас „някакви мрачни тоталитарни спомени”?!!

Вие уважаеми г-н Маринов, Вие толерирате ли нарушаването на закона ?

Над закона ли са журналистите ?

А не са ли точно те, хората които трябва стриктно да спазват законите и така да дават пример на останалите гражданите.

Недемократично е да се нарушават законите безнаказно, а още по недемократично е нарушителите на закона да се представят от журналистите, като жертви на хората, които прилагат закона.

Все още Ваш читател Данчо Заверджиев .

Анонимен каза...

Валентино, убавица си.Данчо, гръмни се (:

Анонимен каза...

Милко Недялков е най-верният портрет на нашенската журналистика/стъкмистика днес! В публицистиката той успя толкова, колкото и в политиката. На регионално ниво... За повече сили и талант не намери. Нивото му е на "Ловеч Прес", който от година на година става все по-досаден и бездарно списван вестник. Впрочем, изданието отдавна да е загробено, ако в БСП Ловеч не управява от 1995 година насам... Каквато е партията, такъв е и вестникът й!

Анонимен каза...

К'во ти пука 26-ти,гледай новините по местната кабеларка,чети Троянски глас и си свиркай :)

Анонимен каза...

Ами, 27-и, аз това и правя. Свирукам си, какво друго може да прави човек, когато БСП е на власт...

Анонимен каза...

Някои длъжностни лица от Ловеч прописаха и в Троян 21. Комплексите избиват у комплексарите...

Анонимен каза...

до 26 -талантът не се дели на столичен и провинциален, но във вестниците работят журналисти и журналя. Недялков е професионалист, затова "Ловеч прес" е най-четеният и с най-голям тираж. Ти си негов колега, но от втората категория.

Анонимен каза...

30-ти, тази комплексарка не е колега на Милко, а ГъРБава подлога - длъжностно лице с очи на г*за . Не си свирука, ами яко дъни на оБо_й и смуче народни парици. Милко Недялков я кълца тарикатски, а тя го плаши с гумено пищовче

Анонимен каза...

Милко е добър защото е комунист а в деиствителност си е .......

Анонимен каза...

Ловеч прес е весник ОК на БКП скрити като БСП. Този вестник има за политика да запази чуството на ловешките чугунови глави че комунизма в Ловеч е жив.

Анонимен каза...

Тази дискусия е добра илюстрация, че Т 21 е най-добрата и най-свободната медийна територия в област Ловеч!
Севлиево

Анонимен каза...

До 31-и
Много грубо, драги! Няма как да не си с "червен" билет, щом си позволяваш подобен циничен език. За нерадост обаче си и бездарен.

Анонимен каза...

Да.ГъРБушо, бездарен съм да плета интриги като тебе, но за твоя нерадост не съм с "червен" билет. Циничният език казва истината, а твоят е потънал в обилната слюнка на очакването, защото ти самата си споделяла,че"трябва да се яде" - нали, "демократке"?

Анонимен каза...

до 36 - аман от комунистически простаци със самочуствие на демократи и интелектуален елит

Анонимен каза...

аман от профИсионални граждани

Анонимен каза...

Всяко ченге, доносник, комунист, крадец или измамник, всяка дребна душица, селкор или житейски помияр, всички долно и продажно, всичко на което може да разчита комунистическата "майката хранилница", всичко е "хвърлено" в общественото пространство. Има само една цел-българина да озверее и забрави за комунистическите кражби в последното десетилетие. И българина забравя и озверява. Погледа му все повече гледа в друга посока. И както винаги, мнозинството българи са "запретнали" ръкави да докажат коя е нацията не желаеща да бъде нещо различно от последната в Европа. Как сладко, сладко потриват ръце комунистическите куклуводи и весело се подхилкват. Те плюскат от златни чинии и се наслаждават на стадото си от човешки добитък. Знаят много добре, че няма какво да ги спре отново да го стрижат, да изядат новата реколта от децата му и да го подкарат към скотобойната за поредното прочистване от надигналите глава...

Анонимен каза...

Ех вие, мили мои, БУДАли и БУДИсти...

Анонимен каза...

Буда се появи за да натисне енергината мафия на дългия инкасатор

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |