Дипломатическите совалки на Михайлова и Чакъров продължават

* Срещи преди Коледа с посланиците на Япония и Индия -
 Цунехару Такеда и Дивябх Манчанда

ПРЕЗ М. НОЕМВРИ кметът на община Троян Донка Михайлова и управителят на Националното изложение на художествените занаяти и изкуствата (НИХЗИ) в с. Орешак Иван Чакъров започнаха поредица от срещи с представители на дипломатическите мисии у нас. Целта – спечелване на интерес към Троян и обсъждане на възможностите за съвместни културни изяви; а по-конкретно – покана за участие във Великденската изложба в НИХЗИ догодина, което ще е заявка за превръщането на Изложението в Орешак в международен център на изкуствата. 

СЛЕД ПРОВЕДЕНИТЕ преди месец срещи с посланиците на Австрия и Северна Корея (КНДР) сега Михайлова и Чакъров бяха приети и от посланиците на Япония и Индия - техни превъзходителства Цунехару Такеда и Дивябх Манчанда, от втория секретар на посолството на Индонезия Дина Мартина и шефката на Полския културен център в София Агнешка Кошчушко, научихме от PR-ката на Община Троян Маргарита Генкова. Нашите хора направили предложения за участие във Великденската изложба в Орешак догодина. Обсъдили се и конкретни идеи -  за представяне на японска чайна церемония, за групови демонстрации на индонезийска батика на фона на национални танци, за гостуване на изложбата  „Цветовете на европейската сол” на солната мина в гр. Величка (Полша) и изява на индийски художници. 

ДОНКА МИХАЙЛОВА припомнила на индийския посланик, че на Международната изложба в Орешак през 1984 г., в която участвали 23 държави, Индия получава специалната награда; в Полския културен център пък било коментирано, че на  последната Международна изложба през 1988 г. Полша е отличена с втора награда. „Убедени сме,  че с участието си в „Орешак 2013”  творците от различни държави ще подкрепят идеята ни за превръщането на Националното изложение в международен културен център”, заявила г-жа Михайлова.

Т21

Още по темата:

33 коментара:

Анонимен каза...

Браво Иване!

Анонимен каза...

БРАВО и на Михайлова. Не се подведе!

Анонимен каза...

Добре е другарката Донка да се среща по-често със сродни (комунистически) партии и държави. Ето, относно Северна Корея-БРАВО-братска партия, братски народ. Чувам, че вече им разрешавали да се хранят по-често...Но къде остана "братска" Куба, "братски" Виетнам, комунистическо Конго ? И какви са тези контакти с "предателска" Полша, която първа предаде болшевишките идеи ? И какви са тези срещи с гнили капиталисти в Япония и Австрия. Май туй комунистите, бързо забравихте какво учехте хората по време на комунистическото робство !

Анонимен каза...

Просто за там ни е нивото!

Анонимен каза...

3-и, май такива като теб трудно излизат от тоталитарния манталитет. Смешно и тъжно, че точно носителите на този тип мислене претендират, че са демократи. Омразата и елементалното мислене явно дълго ще пречат на всички ни.

Анонимен каза...

Подкрепа за подхода на Михайлова и Чакъров. Заслужават адмирации.

Анонимен каза...

Звучи интригуващо и оригинално. Хубаво е изложението да възстанови международните си контакти.

До другаря/другарката 5-ти каза...

5-ти, а не е ли смешно, кървавата болшевишка партия, нанесла непоправими щети на нацията и заради която сме с години назад от цивилизования свят, да е на власт (заради извратената носталгия на разни пенсионери), вместо да бъде забранена със закон (както са забранени фашистките партии)

Анонимен каза...

6 и 7, лизач на дърти газове,дано се задавиш !
5-ти, прочете ли какво ти пише в коментар номер 8?
Докога трябва да ви се обяснява,че какъвто и цвят и абревиатура ни се представя,зад него хората са едни и същи-КРАДЛИВИ КОМУНИСТИ!

Анонимен каза...

Много бързо престъпната комунистическа измет забрави как държаха народа в робство. А днес използват изкуфелите пенсионери, които милеят за времето, когато хлябът е бил евтин, а те са живуркали и са си мислели, че живеят...Ами, че то в Римската империя пък хлябът е бил съвсем безплатен (за робите)

Анонимен каза...

Въпросната другарка е била първи секретар на комсомола. Ръководела е една от най-мракобесните и престъпни организации за промиване на юношески мозъци в историята на човечеството (наред с "Хитлерюнген" и ВЛКСМ)...Благодарение на комунистическата идеология, България е на светлинни години от нормалните държави в своето развитие. На нейно място нормален човек би потънал в земята от срам, а не да прави "дипломатически" совалки.

Анонимен каза...

Много злъч, много омраза. Чак да настръхне човек! И тъй като е явно, че е писано от един човек, бих му пожелал нещо отгоре да го тресне, та да се освести. Защото само за една година и тези, които не познават Михайлова, видяха в нейно лице един стойностен човек, който по никакъв начин няма причина да "потъва в земята от срам". Адмирирам поредната нейна инициатива за срещите с посланиците.

Танас Бочоолу каза...

Номер 11, напълно съм съгласен. Комунизмът преобърна съдбата на много (преди това) цветущи държави и спря човешкото развитие на милиони, като ги върна в мрачното средновековие. Това, че все още управляват бивши кадри на БКП е ТРАГЕДИЯ за България !

Анонимен каза...

11-ти,...
1-во - "ХитлерЮГЕНД" се казва и пише...и 2-ро те са влизали доброволно в отрядите, а не като ония комуноидите по задължение...

Анонимен каза...

До 12 - Стига глупости - един "стойностен човек", дори и да е бил заблуден по време на комунистическото иго, след това, когато се разкриха всичките престъпления на комунистите (убийства без съд и присъда,престъпна национализация, кървава коликтивизация, атеизъм, далавери с оръжие и наркотици, лагери на смъртта, убийства на инакомислещите, лъжи относно Запада и т.н.)щеше да загърби тази престъпна идеология, а не да продължава да работи за нея !

Анонимен каза...

КолЕктивизация...Понеже го свързвам с глагола "коля", съм сгрешил

Анонимен каза...

Ае, 11 и ти Бочоолу, що кът съ появи във форумъ оня комунис-динозавър, дето пише по 5-6 пъти подред вас въ няма никакви?

Анонимен каза...

http://ivo.bg/2012/12/30/%D0%B2-%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89-%D0%BD%D0%B0-%D0%B1%D0%B5%D0%B7%D0%BF%D0%BE%D0%BC%D0%BE%D1%89%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%BF%D1%80%D0%B5%D0%B4-%D0%BC%D0%BE%D1%89%D1%82%D0%B0-%D0%BD%D0%B0-%D0%BB/

Мама им да еба мръснишка каза...

http://ivo.bg/2012/12/30/%D0%BA%D0%BE%D0%BB%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%BF%D1%80%D0%BE%D0%B4%D0%B0%D0%B6%D0%B1%D0%B0-%D1%81-%D0%BC%D0%B8%D0%B8%D1%81-%D0%BD%D0%B0-%D0%B3%D0%B5%D1%80%D0%B1/

Мама им да еба мръснишка каза...

http://ivo.bg/2012/12/31/%D0%BA%D1%83%D1%87%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%B8%D1%8F%D1%82-%D0%B6%D0%B8%D0%B2%D0%BE%D1%82-%D0%B8-%D1%82%D0%B5%D0%BB%D0%B5%D1%88%D0%BA%D0%BE%D1%82%D0%BE-%D0%BC%D0%B5%D0%BD%D1%8E-%D0%BD%D0%B0-%D0%B2%D0%BB/

Мама им да еба мръснишка каза...

https://www.bivol.bg/bivol-2012.html

Мама им да еба мръснишка каза...

http://www.svobodata.com/page.php?pid=10630&rid=29

Мама им да еба мръснишка каза...

http://e-vestnik.bg/16486/tsifrovata-televiziya-kotka-v-chuval/

Мама им да еба мръснишка каза...

http://kafene.net/analysis.html?fb_1101652_anch=28347373

Анонимен каза...

Това колкото смешно, толкова и жалко...Мястото на сътрудниците на ДС и на БКП-активистите е на бунището на историята, а не във властта

NS каза...

Да, ама само тук си як...после сволач
Националсоциалист съм, ако нещо ти говори от 18-20...

Анонимен каза...

Такава "яка" сбирщина не бях виждал. Хора, които могат да омърсят всеки и всичко. Как една хубава инициатива на Михайлова можа да предизвика тая всичката простотия?!

Анонимен каза...

А, на Вас не Ви ли стана ясно,че тези срещи бяха пхредизвикани и иниацитирани от Иван Чакъров. До сега се дърляхте за комунизъм и неговата извратеност. Е, този човек стана шеф на изложението, нещата не се ли промениха на 360 градуса. Михайлова, вярно направи, може би, първото си решение, да не го махне от Изложението, за което адмираций. Но тя само девиденти ще има от това. Изобщо, Орешашката връзка е деликатна! Селото добре стои, а и край , лека му пръст, много, много нрод, по уйкендите и празниците. Дето се вика, дай за да получиш!

Анонимен каза...

Принципно няма друга толкова престъпна, кървава и античовешка идеология като комунизма. И който е получавал заплата като висш партиен функционер за да разпространява тази безумна идеология, няма моралното право да бъде на власт ! А "безмозъчна сбирщина" са всички, които не са го разбрали,(или не искат)да го разберат

Анонимен каза...

Алоо, Орешак да не е ви Терзийското бе. Защо все ги водите тук бе, вървете в Балканец и вси свметий!

Анонимен каза...

Абе при завой от 360 градуса, не се ли връшаш пак на същата позиция,а?Или си подпийнал малко повечко,или направо не си отрезвявал? Ма ша измрете от пиене бе,спрете са вече ...

Анонимен каза...

Разбирам хумора ти и моята грещка.Извинявам се, но действителността не е ли такава. Троян без Орешак какво е,не, че има какво и какви атракций да се показват, новсе пак е село след Троян по населевие и забележителности. А, си е хубаво! Нали г-жа Михайлова го определи като перлата в короната на Общината.

Анонимен каза...

Аз пък много се радвам, че съживиха Изложението. Много се радвам, че Орешак е променен и много се радвам, че хората се интересуват от това да се развиват и Орешак, и Троян. Нека да има такива инициативи. А що се отнася до това кой какъв е бил навремето......все едно, живейте днес!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |