Деца събират вещи и документи, свързани с образованието

* Нестандартната кампания е за Деня на народните будители, инициаторите – зрелостници и първолаци

ТАЗИ ГОДИНА в СОУ „Св. Климент Охридски” (Троян) се роди една нова, нестандартна идея да отбележим 1 ноември - Деня на народните будители. Тя дойде от най-големите (12.б клас) и от... най-малките (1. клас), а Ученическият съвет я подкрепи. За да отбележим наистина съдържателно този ден, ние стартираме дългосрочна инициатива по събирането на стари вещи и документи, свързани с образованието (книги, вестници, учебници, униформени знаци и пр.).

ЦЕЛТА - създаване на експозиция в специално приготвен кът в училище. Искрено се надяваме да провокираме ученическото любопитство, родителската носталгия, а и спомените на по-старите поколения.

Паулина Пенчева,
СОУ „Св. Климент Охридски”

11 коментара:

Анонимен каза...

С 2 думи- жестока идея !

Анонимен каза...

Намирам идеята за много добра.

Анонимен каза...

Браво! Много ползотворна идея. Тъкмо децата ще научат нещо за будителите в действие, както се казва, стига с тези комерсиални глупости Хелуин, вещици, магьосници и плакнене на детските глави.

Анонимен каза...

наистина добро, но го популяризирайте повече... Успех! още утре ще потърся нещо в шкафовете, но къде да ви намерия? и кои сте вие, които правите това?

Анонимен каза...

Направата на фенер от тиква не беше глупост в детските ми години, напротив. Беше отразяване на празника, и баба ни помагаше да ги направим. Традициите са нещо, което трябва да се поддържа и остане за в бъдеще.
По темата, начинанието е много добра идея, и съжалявам, че при продажбата на къщата на родителите ми отсъствах, и всичко от ученическите ми години е загубено. Една идея, нещата ми са изгубени, но мога много да разкажа за начина на обучение и възпитание!!!???
Без минало, няма да имаме бъдеще!

Анонимен каза...

Подобни събития показват ясно ролята на учителя.И,че няма особено значение,какъв е директора.

Анонимен каза...

Да, съгласен съм с 6.Но това означава ли, че е допустимо директорът да е доказан алкохолик, срещу когото има досъдебно производство за шофиране с 3,4 промила алкохол в кръвта и когото високопоставени особи, включително Троян 21 прикриват? Кому помагат в този случай?

Анонимен каза...

Кой е директора...То си мисля за един, ама не съм сигурен...

Анонимен каза...

Защо Т21 да прикриват някого или не?Изобщо нормален ли си да пишеш подобни гупости?А онази мома Красето Райковска,да не би да се отказала от чашката ?Съмнява ме,че след провала на Акимов за втори мандат,и нейните директорски(обещани) амбиции, се изпарих като греяна ракия в отворен термос !
И изобщо ако се направи кръвна проба,имаш ли си на идея колко от даскалите в троянско,имат проблеми с алкохола?

Анонимен каза...

Русенова форевьр!

Анонимен каза...

Депресирани и стресирани от начина на живот и доходи, хората масово се лекуват с алкохол. Плодовете на това"лечение", ще го берем години наред, защото децата гледат и се учат–едни ще се отвратят, други обаче за съжаление ще подражават.
Не знам за къде сме тръгнали и до къде ще стигнем, ако и учителите са попаднали в капана на алкохола. От този капан трудно се излиза, а и са доста случаите на оплакванията от пияни лекари и грешките, които допускат в нетрезво състояние.
Скъпи учители, нека пожалим децата и здравия климат в училищата. Ако в написаното по–горе има истина, нека се вземат мерки, жалко е!
Разбира се пожелавам успехи и здраве на всички учители, които имат прогресивно мислене, желание за работа и интересни идеи!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |