Джудо: 13 медала за Троян от турнира „Тодор Даракев”

Николай Матев
* Освен добре подготвени технически и тактически нашите джудисти показаха изключителна воля и психологическа издръжливост 

В ПЛОВДИВ (зала „Олимпиада”, 20-21 октомври) се проведе 7-ят международен турнир по джудо за приза „Тодор Даракев”. А състезанието, в което взеха участие 562 състезатели (във всички възрастови групи) от 30 клуба, ще се помни дълго време в джудо средите – освен с впечатляващата масовост и с това, че в първия ден срещите продължиха цели 13 часа (от 10:00 до 23:00).

В ТАЗИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО тежка и оспорвана надпревара тимът на Троян (Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар”) се нареди в челната петица в почти всички възрастови групи, като при най-малките момичета се наредихме на второ място. На фона на клубове като ЦСКА (София) с 102-ма участника, „Илинден – София 88” с 49, домакините от „Арена спорт” (Пловдив) с 45 и др., троянският отбор от 13 състезатели изглеждаше повече от скромен – но само като численост, защото нашите джудисти за пореден път показаха, че са едни от най-добрите у нас. А най-убедителният аргумент бяха 13-те ни медала, 6 от които златни!

Треньорски напътствия
ОТЛИЧНОТО НИ представяне в Пловдив доказа, че начинът на водене на подготовката и участието в множество състезания през лятото, което на практика остави състезателите ни без ваканция, е правилен и води нагоре. В този ред на мисли искам да подчертая, че освен добре подготвени технически и тактически нашите джудисти, въпреки крехката си възраст, показаха изключителна воля и психологическа и физическа издръжливост. Доказа го и участието им в по-горните групи (правилникът на турнира го позволяваше).

ЕТО И НАШИТЕ МЕДАЛИСТИ: със злато – Никол Цанкова, Анна-Мария Манушева и Цветомира Димитрова (девойки мл.), Десислава Цонева (девойки ст.), Михаил Дундев и Добромир Калистерски (момчета); сребърни – Станислав Гечев и Ивелин Доневски (момчета), Цветомира Димитрова и Десислава Цонева (девойки до 20 г.); бронзови – Добромир Калистерски (юноши мл.), Цветомира Димитрова (девойки) и Васил Лилов.

Николай Матев,
треньор, клуб по джудо и самбо „Чавдар”

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Браво!

NS каза...

Браво!Все така троянци...

Публикуване на коментар

Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |