Джудо: 13 медала за Троян от турнира „Тодор Даракев”

Николай Матев
* Освен добре подготвени технически и тактически нашите джудисти показаха изключителна воля и психологическа издръжливост 

В ПЛОВДИВ (зала „Олимпиада”, 20-21 октомври) се проведе 7-ят международен турнир по джудо за приза „Тодор Даракев”. А състезанието, в което взеха участие 562 състезатели (във всички възрастови групи) от 30 клуба, ще се помни дълго време в джудо средите – освен с впечатляващата масовост и с това, че в първия ден срещите продължиха цели 13 часа (от 10:00 до 23:00).

В ТАЗИ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО тежка и оспорвана надпревара тимът на Троян (Спортен клуб по джудо и самбо „Чавдар”) се нареди в челната петица в почти всички възрастови групи, като при най-малките момичета се наредихме на второ място. На фона на клубове като ЦСКА (София) с 102-ма участника, „Илинден – София 88” с 49, домакините от „Арена спорт” (Пловдив) с 45 и др., троянският отбор от 13 състезатели изглеждаше повече от скромен – но само като численост, защото нашите джудисти за пореден път показаха, че са едни от най-добрите у нас. А най-убедителният аргумент бяха 13-те ни медала, 6 от които златни!

Треньорски напътствия
ОТЛИЧНОТО НИ представяне в Пловдив доказа, че начинът на водене на подготовката и участието в множество състезания през лятото, което на практика остави състезателите ни без ваканция, е правилен и води нагоре. В този ред на мисли искам да подчертая, че освен добре подготвени технически и тактически нашите джудисти, въпреки крехката си възраст, показаха изключителна воля и психологическа и физическа издръжливост. Доказа го и участието им в по-горните групи (правилникът на турнира го позволяваше).

ЕТО И НАШИТЕ МЕДАЛИСТИ: със злато – Никол Цанкова, Анна-Мария Манушева и Цветомира Димитрова (девойки мл.), Десислава Цонева (девойки ст.), Михаил Дундев и Добромир Калистерски (момчета); сребърни – Станислав Гечев и Ивелин Доневски (момчета), Цветомира Димитрова и Десислава Цонева (девойки до 20 г.); бронзови – Добромир Калистерски (юноши мл.), Цветомира Димитрова (девойки) и Васил Лилов.

Николай Матев,
треньор, клуб по джудо и самбо „Чавдар”

Още по темата:

3 коментара:

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...

Браво!

NS каза...

Браво!Все така троянци...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |