Джаз и картини в „Серяковата къща”

* „Венцислав Благоев диксиленд  джазтет” ще свири на Есенната изложба на ДТХ * Събитието - в сряда, 10 октомври, 18:00 ч., 
галерия „Серяковата къща”

Венци Благоев
И ТАЗИ ГОДИНА октомврийският културен календар на Троян, в който събитията минават под знака на Петковден, празника на града ни, включва традиционната Есенна изложба на Дружеството на троянските художници (ДТХ). В галерия „Серяковата къща” 30 местни майстори ще покажат повече от 60 творби – живопис, керамика, пластика. Но любопитното е, че обичайната изложба този път ще бъде украсена с необичайното и ласкаещо участие на „Венцислав Благоев диксдиленд  джазтет” – няколко именити български джазмени, събиращи се, извън основните си професионални ангажименти, да свирят заедно за свое и на публиката си удоволствие.


ПОСВЕТЕНИТЕ в софийския клубен живот знаят, че всяка седмица могат да слушат Венци и компания сред бохемската атмосфера на естетската кръчма „Сам дойдох” - едно специално място „в центъра на София и в периферията на суетата”. Гостуващата джаз формация включва: Венцислав Благоев (тромпет), проф. Владимир Радулов (пиано), Невилян Гемижев (кларинет) и Павлин Павлов (тромбон). Именно Павлин (1966 г.), наш съгражданин, троянец, е „топлата връзка” между столичните музиканти и троянската сцена. Той е завършил Академията за музикално изкуство в Пловдив, след дипломирането свири в различни симфонични оркестри, бил е и в състава на Биг-бенда на БНР, а в момента е оркестрант в Софийската опера; живее в столицата, но Троян е в сърцето му.

ОТКРИВАНЕТО на изложбата е в сряда, 10 октомври, сряда, от 18:00 ч.

Т21

Още по темата:

11 коментара:

Иванко каза...

Великолепни музиканти, както и великолепни троянски художници.Дано има публика изкушена от естетиката. Владо Радулов е невероянтна джазенциклопедия и забележителен пианист. Струва си да го/ги чуете.

Анонимен каза...

Мисля, че събитието ще е много сериозно. Дали галерията ,няма да се окаже малка или неподходяща за това събитие?

Анонимен каза...

По мои данни, музикантите са избрали галерията за място, където да свирят. Явно го намират за удачно. Едва ли кафенето в София, в което свирят е по-голямо, а и сигурно е удоволствие да свириш сред картини.

Анонимен каза...

Не бе, друга ми беше мисълта. Подобен тип събития са уникални за мен, и си мисля ,че интереса ще е голям. Чисто технически въпрос !

Анонимен каза...

поздраления за организаторите на това прекрасно събитие, браво!

Анонимен каза...

както обикновено, най-изисканите събития са в галерията

Анонимен каза...

Браво на после нещо различно от чалга и цигани.

Генадий Маринов каза...

Велики!!!

Анонимен каза...

Става само с виждане и чуване!

П.Димова каза...

Чудесна изложба, великолепен концерт. Стил и изисканост, каквато градът ни заслужава. Браво!

Анонимен каза...

Bravo...nai posle elitni jazmeni v Troyan, dano taka da bage i zanapred////

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |