Ако си глъф, обикновено е задълго!

* Дали този път местните „рекламисти” не уцелиха
най-вярното място?!

Предизвикано
„АКО СИ ГЛЪФ (глупав, тъп по троянски – бел. Т21), обикновено е задълго!”, казваше един остроумен коментиращ в сайта на Т21. И няма как да не се съгласим, гледайки гюмовете (контейнерите) за боклук пред сградата на Община Троян - в края на миналата седмица те и много други, примерно пред високия блок на Дъскотина, осъмнаха накичени с огромните ликове на фолк певачката Димана; която, както ни обясниха запознати с материята, според кръщелното си свидетелство била Димитричка. В каренцето на афиша се мъдреше и уточняващ надпис – изпълнителката ще радва посетителите на троянския Night club „ROYAL” (според оригиналното изписване) на 18-ти, петък, а входът е 5.00 лв.

ЗНАЕ СЕ, че лоша реклама няма и че е по-добре да си в устата на хората, отколкото в краката им. Сигурно е така. Ама се питаме дали Димана/Димитричка се е зарадвала, виждайки лика си на точно тези отходни места; нейните фенове – и те. Ние пък, а със сигурност и много други, определено не се кефим на провесени чалгаджийски образи където и да е. Дали обаче този път тукашните „рекламисти” не уцелиха най-вярното място?! Май да. Да не пропуснем и друго - без съмнение Диманините афиши са направили малко по-весел и смислен трудовия делник на местните мургави и други клошари, които са все повече и все по-настървено ровят из все по-празните троянски гюмове...

Т21

20 коментара:

Анонимен каза...

Може пък да не е чак толкова глупаво. Струва ми се че е идеалното място дори. Предлагам и по време на избори да се лепят там. После лесно ще става почистването, просто късаш и хвърляш.

Анонимен каза...

Боклук, ама красив...

Анонимен каза...

Красив, ама боклук...

Анонимен каза...

Замислих се, след като в женски род се казва гълва, дали е правилно да се пише глъф?

troyan21 каза...

Изобщо не е правилно - нито глъф, нито глъв, но първото е по-сочно.

Г.М. :-)

Анонимен каза...

Афишите са реклама или съобщения,те загрозяват средата и за тях трябва да се заплаща, за да намалеят.Предизборни,рекламни,некролози и т.н.

Анонимен каза...

Аз пък се чудя позволено ли е лепенето на тия афишчета и ако не защо общината си стои и мирува? :)

Анонимен каза...

Кмет забрани чалгата..........http://novinite.bg/articles/17902/Kmet-zabrani-chalgata-za-109-godishninata-ot-Ilindensko-Preobrajenskoto-vastanie

Този пример трябва да последва и нашата кметица както и нашите депутати, и в едно следващо заседание на парламента да се забрани чалгата в цяла България. Който иска да върти гюбеци, да слуша маанета и цигански ритми да ходи там където това са национални танци и музика.
Ако това не стане в близките няколко години България ще се превърне именно в такова място, където гюбеците, маанетата, циганските ритми, и тем подобни ще бъдат национална музика и танци.

ИВАНКО каза...

А тази фолк певца силиконова ли е? А публиката на тази пеВЦА знае ли азбуката? И ако знае азбуката публиката на тая пеВЦА знали примерно кой е Иван Хаджийски? /народопсихолога, не сегашния/

Анонимен каза...

Дами и господа,оставете ги да квичат тези Димитрички.Това е най-сигурния начин да се отвратиш от чалгата.

Анонимен каза...

Абе хора, тая са я лепнали където и е мястото, тя и то са напълно съвместими, но ми кажете тази дето си мята гъза на рекламите във всички телевизии на фона на последното пърче на Графа - дип да ме няма/ не го знам как се казва/ Каквато е пепси колата, такава им е рекламата.Тези в рекламния отдел на фирмата сумати пари похарчиха и все не случиха как да рекламират напитката.Тази девойчица както си мята гъза в синджирите не подклажда вкуса към пепсито , ами ми навява мисли за някакво много твърдо пиене и
след това ..........та вие сте седнали да се чудите на тази душичка дошла от някъде и лепната точно там, на най-подходящото място за такива.На всички кандидати за депутати догодина, там трябва да се налепят портретите, а не на най- хубавите места за реклама.

Анонимен каза...

По-добре да бяха ги лепнали отвътре...

Анонимен каза...

Най-жалкото е, ГенадиЙ, как ти личи, че мразиш фолка, сори брат - това е положението, това е музиката на Балканите и нито Живков, нито Господ щяха да я спрат(има си и тя доста добри песни!!!) А това да се подиграваш с името на някое девойче е доста първолашко, но както и да е. Върви да снимаш некролозите, дето ги лепят, където им скимне, а не няква си "Димитрички", както ти би казал!

Анонимен каза...

" Във времена на икономическа и ценностна криза, както и липса на политическа стабилност, нуждата на българите от национална идентичност е по-силна от всякога. Вместо обаче да бъде формиран върху основите на изконни духовни ценности и толерантност, фокусът на тази идентичност продължава да бъде изместван върху псевдо ценностни, създавани и налагани от псевдо творци. Липсата на реално работеща българска интелигенция се компенсира от “творчеството” на чалга изпълнители и гологлави шоумени, а нуждата от национални герои бива замествана от политици със съмнителен интелект и още по-съмнителен морал."

Анонимен каза...

" Жизнената философия, която поп-фолкът популяризира е колкото утопична, толкова и елементарна: според чалга текстовете, житейските ценности се свеждат до материалните блага, лъскаво лустро и сексуални подвизи. Разпространяването - и съответно абсорбирането - на тази жизнена философия са сред основните причини за духовното оскотяване на нацията ни, което пък води до атрофия на гражданското общество, социална апатия и нравствена деградация.
Това от своя страна улеснява задачата на българските политици, които разчитат на лесен популизъм с помощта на попфолка. Чалга изпълнителите са неизменна част от предизборните кампании на родните партии, а партийните банкети рядко минават без оскъдно облечени представителки на “музиката на народа”. Нещо повече, същите онези политици, които в недалечното минало обвиняваха Би Би Си в организиране на “антибългарски кампании” и липса на “любов към България”, не се свенят да използват чалга музиката като предизборен инструмент. Други техни колеги пък, включително самият премиер на републиката, демонстрират завидна близост с пищни чалга хубавици.
Ръководният принцип при тези изяви е, че когато няма хляб, народът се залъгва със зрелища. Изглежда, че управниците на най-бедната, корумпирана и престъпна държава в Европейския Съюз добре осъзнават силата на чалга феномена, използвайки го за промиване на мозъка на нацията до степен, до която тя да не може да се замисли какво (не) правят същите тези управници за нейното бъдеще.


http://www.bulgaria-weekly.com/the-week/analysis/1295--chalgata-kato-nacionalna-harakteristika.html

Анонимен каза...

Тогава чалгата си нямаше име

Веселина Седларска
http://www.reduta.bg

Ако имах право да изпратя няколко телеграми до оня свят, едната непременно щеше да е до Калчо Иванов. И на нея щеше да пише: „Ти беше прав точка удави ни точка”.
По времето, когато докторите все още не бяха касапи, а футболистите не бяха доктори, ми се обади редакторът Калчо Иванов. Говоря ви за началото на 90-те години на миналия век. Тогава сутрин, обед и вечер се правеха митинги. Вееха се много сини знамена, „Подкрепа” сваляше директори, по площадите се пееше на поразия, непрекъснато пращах дописки за някакъв митинг. И сред целия този демократичен вреж и кипеж ми се обади Калчо с поръчка да отразя концерт.
Концерт, моля ви се, когато учебниците по история се пишеха пред очите ми по площадите. За каква музика толкова става дума? – попитах. „Не знам – вика Калчо, – трудно ми е да я определя, жанрът няма име, ако много се вдъхновиш, докато я слушаш, може и да измислиш. Знам само името на певицата, Тони Дачева.”
Ти какво, подиграваш ли ми се – попитах го, – в момента по площадите се пише бъдещето на България, а ти ме караш да ходя на някакъв концерт на някаква Тони, която пеела нещо си, което даже си нямало име…

Калчо Иванов беше умен и талантлив, но каза нещо, което тогава ми се стори много глупаво. Каза: „Ти пък сигурна ли си, че бъдещето се пише по митингите, може да се пише точно на тия концерти…”

Може да го е казал просто ей така. Но по-вероятно е да беше преценил. Защото също тъй каза: „Тази музика я чух в една кръчма и по лицата на хората разбрах, че ще ни удави.” Тогава не го разбрах. Тогава наистина вярвах, че бъдещето ни се пише по митингите и ги описвах много старателно.

Анонимен каза...

Във времето, докато се случваше всичко това, онези концерти ставаха все повече, все по-многобройни, музиката вече си имаше име, а Тони Дачева остана единствената изпълнителка на такава музика с две имена. Когато тази музика превзе дискотеките, когато монополизира баловете на абитуриентите, когато гръмна по всички заведения, когато превзе тишината на курортите, беше странно, беше неприятно, беше заклеймено като проява на лош вкус.

После се оказа още по-лошо – чалгата не било само музика. Тогава чалгата си нямаше име. Сега има много имена. Чалгата е блаженството на невежеството. Чалга е това, че всеки вътре в себе си знае пътя към рая, но приема улеснението на по-краткия и по-сладък път към джендема.

Чалгата люлее, унася, приспива. „Колко е хубава тази светеща фрегата на витрината!” Това е кич, детето ми. „Като е кич, защо ми харесва?” Защото е лесно.
Чалга е всичко, което не е на мястото си.
Чалгата е повече от това, което си мислим за нея. „Все още няма име, но ще ни удави.” Калчо се оказа пророк. Не лозунгите от онези митинги оставиха трайния отпечатък върху живота ни. И не случайно. Имаше сериозни причини приватизацията да е базата, а чалгата идеологията на прехода.

Анонимен каза...

Илюстрирам ги с един монолог от книгата на Айн Ранд "Изворът": "Убий представата на човека за ценностите. Убий способността му да разпознава възвишеното или да го постига. Никой няма власт над велики хора. Ние не искаме никакви велики хора. Но няма да отричаме самото величие, а ще го унищожим отвътре. Великото е рядко, трудно, изключително. Създай критерии, постижими за всички, до последния човек, за най-негодния, и ще пресечеш стремежите на всички, и на великите, и на нищожните. Ще пресечеш всякакъв стремеж към по-добро, към превъзходство, към съвършенство. Не си поставяй за цел да унищожиш всички храмове – ще уплашиш хората. Издигни в култ посредствеността и храмовете сами ще се изравнят със земята.

Има и друг начин. Убивай със смях. Научи се да го използваш като унищожително средство. Превърни го в подигравка. Съвсем лесно е. Кажи им да се присмиват на всичко...Ако унищожиш всичко свято в душата на човека, и самата му душа ще престане да е свята за него. Убий преклонението, за да убиеш героя в човека. Няма преклонение с кикот. Човекът ще се подчини и покорството му ще е безгранично. Ще се съгласява с всичко и няма да приема нищо твърде сериозно. Опустоши човешката душа и ще получиш празно пространство, което да запълниш."

Прекрасно обяснение, но твърде дълго за телеграма. Затова само: „Беше прав. Удавиха ни.”


Удавиха ни комунягите с чалга. В ТОЗИ ФОРУМ СЕ ВИЖДАТ РЕЗУЛТАТИТЕ.

Анонимен каза...

Наистина се виждат,те направо "забиват" форума и ти става неловко да пишеш в него.Все пак интелигентният човек има себеуважение.

Анонимен каза...

Едва ли това е най големия проблем в Троян че му се отделя толкова писане.Не е ли по добре да се коментира как да се развие този град като туристически да се търси начин за отваряне на работни места за младите ,а не те да бягат в чужбина или в големите градове.Да се търси начин за увеличаване на местата в детските градини и ясли а не да чакаш по 6 месеца да те приемат евентуално.Проблем са бездомните кучета които се разхождат по нашия център.Проблем е че децата ни не се интересуват от нищо и се носят по течението, което се движи само в една посока надолу.Всяко едно училище в Троян има с какво да се похвали и да покаже на широката публика, но какво правят медиите 10 минути по кабелната или 5 реда в някой наш вестник и това е.Колко спортни прояви са организирани в Троян само един турнир на малки вратички , ами турнир по тенис на корт,стрит баскетбол и всеки един спорт който се сетите с цел да се популяризира сред младите. Не да обикалят градинките с 2л бира и захапали цигара.Мога да пиша още много но е без мислено.Просто искам да кажа че колкото по-малко се пише за тая чалга толкова по-добре.КАКТО СТЕ НАПИСАЛИ НЯМА ЛОША РЕКЛАМА за това нека да пишем за важните неща а не списа не да ги правим важни.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |