Цецо и ГЕРБ дариха 100 бона за новата ловешка църква

* Сумата – от партийна субсидия
* Бойко Борисов обеща дарението миналата година, препотвърди го при откриването на автомобилния завод през февруари


НАВРЪХ големия християнски празник Успение Богородично (Голяма Богородица, 15 август) вицепремиерът и зам.-председател на ГЕРБ Цветан Цветанов дари 100 хил. лв. за довършването на катедралната църква, която се строи в центъра на областния ни град Ловеч и е пред завършване. Солидната сума е от партийната каса – от държавната субсидия за ГЕРБ, и се дава с личната благословия на лидера Бойко Борисов, който обеща дарението при кратката си предизборна визита в Ловеч на 28 октомври 2011 г. и го препотвърди при откриването на автомобилния завод край ловешкото с. Баховица на 21 февруари т.г.

„ДЪРЖАВНАТА субсидия за съществуването на политическите партии минава винаги през призмата на обществения интерес и затова правим дарението”, подчерта г-н Цветанов при връчването на подаръка на Ловчанския владика дядо Гавриил. Духовникът пък заяви, че парите идват навреме и ще бъдат вложени в красива и качествена каменна облицовка на храма. За довършителни работи вътре в сградата и за оборудването ще са нужни още средства и пак ще се разчита на подкрепа от родолюбиви и боголюбиви дарители.

ПЪРВА КОПКА за строителството на новия катедрален храм в Ловеч бе направена на 11 май 2005 г. - деня на св. св. Кирил и Методий, от тогавашния премиер Симеон Сакскобургготски, а тържествен водосвет по повода отслужи дядо Гавриил. Храмът ще носи името на светите братя и икона с техния лик е първата, постъпила в новия божи дом. В областния град има още две църкви – катедралния храм „Св. Троица” и църквата „Св. Неделя” в старинния квартал „Вароша”.

Т21

16 коментара:

сМислителя каза...

Г-н Маринов,
"Цецо" сигурно е съседът, с който си пиете дегистивите вечер пред блока, но когато визирате вицепремиера на една държава, особено на товята собествена и особено ако не Ви е съученик, и ОСОБЕНО ако е намерил начин на осигури 100 000 лв за довършването на християнски храм... подобно неглжиране с обръщението "Цецо" ми изглежда твърде неуместно.

Пардон!

Анонимен каза...

Виж вземи та пиши поне грамотно, вместо да даваш акъл.Гербаджийски боклук.

Генадий Маринов, Т21 каза...

До №1:
Обичайното обръщение на премиера Бойко Борисов към заместника му в партията и правителството е точно "Цецо". Затова си позволих това назоваване, в което, мисля, няма нищо нередно. Надявам се, не изпитвате носталгия по официозността от едни други времена?!

С уважение: Генадий Маринов

Ol` dirty bastard каза...

Ами да,къв Цецо,това е Ал Бънди!Вие него,не го ли познавате?

Анонимен каза...

С кои пари, бе Цецо, с кои пари? С тези дето накупува апартаментите си ли? Се е било, но такава наглост в България не се е случвала в последните два века!

Анонимен каза...

Може би с парите от фотоволтаиците на депутата Йорданов. Защо не го подхване прокуратурата този?

Анонимен каза...

Смислителю, много си прав. По-правилното е "министъра с дългите безмислени изречения" или както са го кръстили с другите медии "мимистъра с особена форма на главата".
5-ти - с твоите и моите пари. Държавата си набавя пари от основно от данъци, това което можеше да продаде го подари. И партийните субсидии са от нашите данъци. И полета на "бистришлите тигри" с правителствения самолет е платен от там. Що се отнася до апартаментите - те са вече на тъща му. Обича си я човека.

Анонимен каза...

Вие ги избрахте господата и дамите, Уважаваите си избора

Анонимен каза...

Не сме ги ние баш избрали,но нейсе!Въпросът е,че те такова чудо не е било,а пък за зимъска не ми се мисли.Ще питаме къде с-рат гладните!

Анонимен каза...

Много е странно как дават толкова много пари за град, избрал кмет от БСП...и то малко преди изборите :)

Анонимен каза...

Малко си наивен,с извинение,приятелю!Първо - парите,които дават са чужди,второ - между "наши"/ГРОБ/ и "ваши"/БКП/ няма абсолютно никаква разлика и трето - въпросът се решава "с личната благословия на другаря Тодор Ж.....пардон,Бойко Борисов".Храмът е започнат от Дедо Симо Крадливий и завършен от НЕГО!!!Абсолютно без значение е фактът,че по време на завършването Ловеч ще има вече 3 църкви и .....15 хиляди жители!Я има - я няма....

Анонимен каза...

8-ми ти кой си избрал? Станишев ли бе въшляк?
И след запетайка не се започва с главна буква,освен ако не е име,или не си твърде пиян,амсалак!

Анонимен каза...

10. Анонимен каза...

Много е странно как дават толкова много пари за град, избрал кмет от БСП...и то малко преди изборите :)

Да не забравяме все пак кой ни управлява:
1.Бойко Борисов - комунист, син на полковник от МВР.
2.Цветан Цветанов -син на шофьора и най-доверено лице на началника на ДС Григор Шопов.
3.Цецка Цачева - партиен секретар на Окръжния народен съвет в Плевен.
4.Николай Младенов - син на служител на ДС от високо засекретено ниво.
5.Сергей Игнатов - син на секретар на ОК на БКП Видин по идеологическите въпроси.
6.Росен Плевнелиев - платен първи секретар на общински комитет на ДКМС.
7.Симеон Дянков - стипендиант на фондация Людмила... още Живкова.
8.Нона Караджова - дъщера на завеждащ отдел в ЦК на БКП.
9.Лиляна Павлова - внучка на заместник завеждащ отдел в ЦК на БКП,
10.Вежди Рашидов - удостоен лично от Илия Павлов със званието Главен Мултак на РБ,
11.Ивайло Московски - първа щатна работа в Мултигруп.
12.Веднага след президентските избори Бойко Борисов побърза да назначи за заместник кмет на София по финансите сина на генерал от ДС Николай Барбалов, а за нов правосъден министър Диана Ковачева дъщеря на завеждащ отдел в ЦК на БКП. А като капак на всичко същата госпожа Диана Ковачева е съпруга на настоящ лидер от БСП...

Анонимен каза...


Не/случайни аналогии


Иван Сухиванов
http://www.svobodata.com


Олимпийските ни “големи надежди” се завърнаха с подвити опашки от Лондон. Преди това евродоклад попари бойковото управление на държавата.

Преди няколко месеца пък Софка Маринова донесе среден пръст за чалгата от Евровизия и в частност за неоценимия гъз на Азис, т.е. за тавтоглупостта “етнопопфолк”, придошъл като паракултурен феномен откъм Димитровград /нямам предвид В.Рашидов/… Има ли връзка между събитията или просто пак ще злословим с цел да отнемем обичта на хората към премиера?

Да, премиерът наш бе заложил като на черното тото на родните спортни галфони. Само че, оказа се, че те са изяли бадева бая данъкоплатски парички за “подготовка”. Впрочем част от подготовката им бе да хойкат по шоупрограми, да дават задълбочени оценки за всичко под слънцето и да папат на корем на държавната софра, поканени като гости от бащицата на спорта Бойко Борисов.

Анонимен каза...

Но премиерът бил доволен, малко не им достигало в Лондон, вероятно допинг?… И на него “малко” все не му достига да заприлича на премиер, ако не на Иван Костов, то поне на Кобурга…а министрите му да се оминистрят, както казва Вазов.

Впрочем няма и как – кадровата му политика е плод на спонтанни решения, взети но кръстопът. Иначе как калинките ще накацат на висши държавни постове, а милиционерския физкултурник Цветанов ще ни е вицепремиер, ега ти и държавата…

Скоро научихме, че ДСинодът ще получи няколко милиона за ремонт и строеж на църквета, параклиси, за ремонт на монашески съборетини лично от строителя на най-нова България.

Някакви учители пък си позволиха да искат пари за просвета, образование и култура, неща все излишни за българското население. Впрочем премиерът като чуе за култура и май се хваща за к/об/ура.

Към цялата тая среда, която обитаваме със стиснати зъби и запушени носове, като прибавим и втръсналите пошляци от медийното пространство, плътната картинка съвременния български живот лъсва отявлено.

Впрочем не е трудно да си гербер в такава атмосфера, трудно е да си нормален индивид. Как не остана една област в духовния живот на българите неосквернена?

А да бе! Магистралите! Пред нас блеснали…Пътища за никъде, постлани с бойковите добри намерения…

Анонимен каза...

Мутроспорт...Мутробарок...МутроЛУВЪР...Чалга поколение...Чалга археология...Чалга "археолози"...Чалга държавници...Чалгадържава...
Все нови и красиви думи,изпълнени със съдържание.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |