Пожар над Троян - горят 100 дка сухи треви и 10 дка гори

* Огънят е в близост до кв. „Попишка”, гасаческите действия продължават * Общо три пожара в неделя в Троянско,
в сряда рекорд – цели десет

26 август, 16:00 ч.
ОКОЛО 15:00 Ч. ДНЕС (26 август, неделя) в близост до троянския кв. „Попишка” пламна голям пожар, „подклаждан” допълнително от високите температури. В късния следобед дим и сажди се носеха и в кв. „Лъгът”. Горят около 100 дка сухи треви и 10 дка гори, научихме в разговор по телефона с началника на Районна служба „Пожарна безопасност и защита на населението” (РСПБЗН) – Троян гл. инсп. Иван Шайлеков. Гасаческите действия са започнали веднага, като и в момента (21:00 ч.) огнеборници продължават работа, опасност за хората и имотите в съседство няма.

В БИТКАТА С ОГЪНЯ
се включила и голяма група служители от Държавно горско стопанство - Троян, водени от шефа си инж. Димитър Шишков, както и доброволци от частна фирма. Готовност да участват в акция изразили и от партийната структура на ВМРО-БНД в Троян. През този ден на територията на община Троян са възникнали общо три пожара.

„СИТУАЦИЯТА в последните дни и седмици е доста тежка – усложняват я както метеорологичните условия, така и човешката небрежност и безотговорност”, коментира гл. инсп. Шайлеков и обеща по-подробна информация в понеделник (27 август). От сводката в сайта на МВР пък научаваме, че само в един ден, сряда (22 август), в Троянско са пламнали 10 пожара - горели 50 дка сливова градина и 100 дка широколистна гора край града, сухи треви в селата Орешак, Балканец, Патрешко и под връх Амбарица, сгради в Троян, с. Черни Осъм и с. Балабанско, нерегламентирано сметище в мах. „Габърска”.

Т21

* Заб. Двете снимки от гасенето на пожара край кв. "Попишка" са дело на инсп. Петър Петров от РСПБЗН - Троян.

15 коментара:

Анонимен каза...

Браво на Т21, това се казва местна медия.

Анонимен каза...

За футбол нищо не пишете, нещо В група , резултати , подготовки, играчи. Поне да Ви кажа резултата от днес: Ситомир Никопол-Чавдар Троян 4:1. Другия мач по-добре и късмет на отбора.

Анонимен каза...

Няма как да е по- добре докато в отбора играят манекенчета и особенно когато ги мързи дори да стигнат до тренировка пеша, а си карат колите по стадиона където е предназначено за спортуване и тичане. Такъв отбор, не мерси! Успех на баскетбола бих казал, там има надежди, там има истински мъже, които биха и дават всичко от себе си както за гр. Троян, така и за отбора!

troyan21 каза...

До №2: Забележката Ви е справедлива - участието на ФК "Чавдар" (Троян) във футболната В-група заслужава повече внимание. Но за да стане работата, от клуба трябва да подават информация - чрез свой PR или нещо такова. Друг начин няма, така се прави. Чудесно в това отношение се справят от баскетболния ни "Чавдар", който играе в А-група.

С уважение: Генадий Маринов, Т21

Анонимен каза...

Много добре казано г-н Маринов, особено частта където казвате: който играе в А-група. !!! Забележете ,, А" група! А при родните футболисти, много перчене, много викане по стадиона, скъпи коли и не чак дотам разни гнилочи се разкарват напред, назад по трасето за тичане както е упоменато малко по- нагоре от моя пост. Не става само с фукане, трябва и амбиция и хъс и много, много труд! Този човек дето е решил да спонсорира родният стадион, вероятно и футбол сигурно с бясна газ се е изнизал от стадиона на който са напляскали родните ни фешънчета.

Анонимен каза...

Чудно, каква връзка имат коментарийте за футбола с пожарите?

Анонимен каза...

Бе къв футбол, кви 5 лева? Средата на сезона свършват парите и всичко по старому. По- добре да се инвестира в баскетбола.

Анонимен каза...

Да ви кажа, че най-горещия ден 26.08.12(неделя), т.е. вчера - мангал от ван Рено съвсем нагло, безпардонно и безсъвестно си изхврли фаса от колата. Еми, ще има пожари, след като такива глупаци се разхождат напред-назад.

Анонимен каза...

И аз си мятам фаса по улицата,и к'во?

Анонимен каза...

Наистина ли смятате, че темата за футбола е по-важна от пожарите?! Диагноза - Масово изпростяване на народа.

Анонимен каза...

Да, 10-ти е прав. Девети дори не се сеща какво му казват. За какво говорим - безхаберие и простотия на всяка крачка?

Иванко каза...

До 8ми: Да имаше как да хванеш гнусния циганин от гнусната му кола и да стане изкупителна жертва за всички пожари.Всъщност един циганин винаги си заслужава боя, винаги можеш да намериш вина у него.

Анонимен каза...

Стига сте ревали за тоя баскетбол.А група ама е втори ешалон, нали?Играят няколко дъртьовци от Троян и разни нереализирани звезди, сбрани от цяла България.Публика - едва, едва.Развитие на школа - 0.Разходи - повече отколкото футболния клуб харчи и за 5-те си възрастови групи.
Футбола има в пъти по-сериозна социална функция от баскетбола тъй като е най-евтиния и същевременно атрактивен спорт.В момента общо над 100 деца, юноши и младежи тренират, а ако се качите на стадиона ще видите повече зяпачи отколкото на баскетболен мач.
Отбора е съставен от млади троянски момчета и тук-там някои по опитен да ги води.
И да не избързваме с оценки при положение, че отбора не е играл на такова равнище от почти 20г.
Успех на треньора Кепов и момчетата, ако се появят и още един-двама спонсори резултатите няма да закъснеят.

Анонимен каза...

9ти, мятай си гнусния боклук у вас, моля да не правиш и града кочина, аман от фасове и бутилки алкохол, това не ти е кочината вкъщи!

врати за пожар каза...

Много благодаря за тази статия, често посещавам блога ви и винаги намирам по ещо любопяитно.Това, че сводката в сайта на МВР пък научаваме, че само в един ден, сряда (22 август), в Троянско са пламнали 10 пожара - горели 50 дка сливова градина и 100 дка широколистна гора край града, сухи треви в селата Орешак и къде ли още не както добре пишете е доста тревожна новина. Имайки предвид и на местата където пламват то спирането им е трудно и ако се изпусне началният етап може да стане доста опасно.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |