За хлебарките и политиците

* „Но се надяваме да излезе крива сметката на ЧУСАОП Минко Акимов & Ко и те да си получат заслуженото”

Платена публикация Граждани за Троян

Авторът Иван Хаджийски е завършил живопис в Художествената академия – София, в класа на проф. Светлин Русев. Автор е на герба на град Троян.

„АЙКЪН”, „БАНДИТ 10ЕБ”, „Цитрол Фортен”, „Добол”, „Райд Макс”. Всичко това са марки препарати за унищожаване на хлебарки. Да, човеците доста се трудят да измислят оръжие срещу тези упорити гадинки. За жалост обаче „бронебойни патрони няма открити”, още! За политическите „хлебарки”. Те са упорити, те са издръжливи срещу отрицателните обществени настроения, имунизирани са срещу хорската критика. Политическите хлебарки са едни завършени „гьон сурати”. Като такъв се очертава и Членът на УС на Асоциацията на Общинските председатели (ЧУСАОП) - Минко Акимов. И крачи гордо ЧУСАОП Акимов по троянската земя и не му пука, че е направил съгражданите си длъжници с над 4 000 000 лв., че е един от най-некадърните и мразени хора, управлявали Троян, че троянци дълго ще страдат заради простотията, некадърността и лакомията му. Важното, че е ЧУСАОП! Това си е като да си „Директор на ВОДОПАД”! Как звучи само, а!

НО ДА СЕ ВЪРНЕМ към управленските върхове, постигнати от ЧУСАОП Минко Акимов и групата около него при изпълнение на европейските проекти. Да продължим с проект № BG161PO0011.1-012007074 „Интегриран проект за образователната инфраструктура на община Троян” (стойност: 5 644 883 лв.), обособена позиция 2.

В ПРЕДИШНИЯ МАТЕРИАЛ се насладихме на правните умения при изготвянето на тръжна документация от държавния служител, адвокат Павлин Петков. И колкото повече разучаваме проект №BG161PO0011.1-012007074, толкова повече си задаваме един и същ въпрос: „ЗАЩО?”. Кое е наложило оформянето на този проект точно по този начин? ЗАЩО?

„(...) С всяка следваща година броят на учениците в общинските училища намалява с над 100 спрямо предхождата учебна година...Предлаганата образователна услуга от училищата в селата в различна степен не отговаря на държавните изисквания за качество. Предвид това, че част от учениците се обслужват в условията на слети класове - анахронизъм за 21. век.

(...) За регионите Орешак - Черни Осъм... броят на учениците е с трайна тенденция към намаляване… 84% от учениците в с. Орешак и 57% от учениците от с. Черни Осъм нямат право да бъдат транспортирани до тези училища (т.е. училищата са поддържани изкуствено и са правени разходи, които са за сметка на други дейности. Сумата, която е похарчена за дофинансиране на ОУ Васил Левски”, с. Орешак, за учебната 2011-2012 г. е 8650 лв. Сумата, която ще бъде похарчена от януари до юни 2012 г., е 5875 лв. или общо 14 525 лв.)

(...) Към момента общият брой на учениците в ОУ „В. Левски” е 70; 11 ученици са от с. Орешак, 2 ученици са от с. Черни Осъм, 57 ученици са от гр. Троян (основно от ромски произход). От тези 57 ученици само 11 имат право да пътуват и им се покриват пътните разходи. Петима от учителите, които преподават в училището, пътуват от Троян...”

(Извадката е от официалния „Анализ за състоянието на училишната
мрежа в община Троян”)

ЩЕ СЕ ЗАПИТАТЕ защо ви разказваме тези подробности? Защото училището реално се е самозакрило по сега действащите държавни нормативни документи! Защото училището в с. Орешак е на автопилот от години и никой от общинската администрация не си е мръднал задника, за да се опита да промени с нещо това положение! Защото главната отговорност за това състояние носи главата на общинската администрация, т.е. кметът.

В ТОЗИ КОНКРЕТЕН СЛУЧАЙ отговорноста и вината е на ЧУСАОП Минко Акимов! Защото по проект № BG161PO0011.1-012007074 на това самозакрило се училище за ремонтни дейности са поискани над 1 200 000 лв.???!!! Защото за да се оправдаят поисканите пари, е обещано пред управляващия орган след 5 години (какъвто е срокът за мониторинг) учениците да нараснат и в училището да се обучават 300 ученици???!!! Защото анализът за тенденцията на демографския срив в община Троян е направен още при управлението на кмета Дилян Енкин. Друг е въпросът какво е направила и тази администрация за овладяване на тази тенденция.

ТОВА, ЧЕ НЯМА ДЕЦА, обаче не е интересно и важно за ЧУСАОП Минко Акимов при избора на обекти за споменатия проект. Причините за това му поведение могат да са няколко:

1. Това не го интересува, защото не може да го осмисли милиционерската му глава;
2. Не му пука какво е състоянието на образованието в община Троян, защото знанието никога не му е било приоритет;
3. Защото важното е едно: да се вземат парите;
4. Защото от такъв тип обекти най-лесно се крадат европейски пари.

ВИЕ САМИ ЩЕ ПРЕЦЕНИТЕ коя причина от изброените е мотивирала ЧУСАОП Минко Акимов да сътвори този проект. Юрист по проекта е, както може да се досетите, отново правното светило адв. Павлин Петков. С Договор № U-13 за извършване на авторски надзор по време на строителството на обектите, включени в проект № BG161PO001/1.1-01/2007/109, е избрано „Троянарх” ЕООД. При участие в обществената поръчка е направено така, че фирмата да се състезава сама със себе си! Собственик на „Троянарх” ЕООД е арх. Пенко Терзиев. Арх. Терзиев е известен войвода от пловдивската чета на хайдук Славчо Атанасов. Известен е и като дежурният проектант по европроекти, изпълнявани в мандата на ЧУСАОП Минко Акимов. Известен е и с политическо поведение, което е по-характерно за жриците на любовта, практикуващи най-древната професия. Арх. Терзиев е известен и с това, че е политически ментор на троянската тенис надежда, вече бивш (за щастие) председател на Общински съвет - Троян и също войвода от пловдивската чета Ангел Балев. И съвсем случайно домът на арх. Терзиев е в съседство с ОУ „Васил Левски”, с. Орешак, което е включено в проекта и в което е заложено да се извършат и следните ремонтни дейности.

ВЕРТИКАЛНА ПЛАНИРОВКА

96 ИЗГРАЖДАНЕ МУЛТИФУНКЦИОНАЛНО ИГРИЩЕ (т.е. и тенис корт) 630 кв. м
97 ИЗГРАЖДАНЕ ИГРИЩЕ ЗА БАСКЕТБОЛ 468 кв. м
98 ИЗГРАЖДАНЕ НА ДЕТСКА ПЛОЩАДКА 98 кв. м
99 ИЗГРАЖДАНЕ НА БЕСЕДКА 13 кв. м
100 РАЗВАЛЯНЕ НА ТРОТОАР 343 кв. м
101 ТРОТОАРНИ ПЛОЧИ ВЪРХУ АРМИРАНА БЕТОНОВА НАСТИЛКА 343 кв. м
102 ПОЛАГАНЕ НА БОРДЮРИ 560 м
103 АСФАЛТИРАНЕ 1300 кв. м

(Из 22 “Количествено-стойностни сметки” на проект № BG161PO0011.1-012007074)

КОГАТО ПОДРОБНО ПРОУЧВАХМЕ „Количествено-стойностните сметки”, останахме силно озадачени, че никъде не откриваме планирани разходи за ремонт на таваните???!!! Проектирали, проектирали и забравили да предвидят разходи за ремонт на таваните в учебните помещения. Но какво значат тука някакви си тавани, нали ще има мултифункционално игрище, игрище за баскетбол и 1300 кв. м. асфалтиран плац. Важно е пловдивските хайдути и наши съграждани и общественици да спортуват и да поддържат добра тенис форма. Пък след 5 години „я камилата, я камиларя”.

УСЛОВИЯТА ЗА УЧАСТИЕ в търговете за обществените поръчки за избор на изпълнител на проекта са подготвени така от юридическият феномен Петков, че да се спечелят от точните фирми. А точните фирми са „Перфект Строй” ЕООД и „АС-Гарант” ЕООД, обединени в странния консорциум ЗЗД „Гарант – Перфект”. А щом са точните фирми, ще отремонтират и таваните. Пари има и за ремонти, и за „благодарност”. Тя тази „благодарност”, разбира се, е заложена предварително! А бъдещите глоби по този проект (ние сме убедени, че ще има такива.) ще бъдат приписани на сегашната общинска администрация. Но се надяваме да излезе крива сметката на ЧУСАОП Минко Акимов & Ко и те да си получат заслуженото за безумията и простотията, които са творили четири години!

ОСТАНА САМО ВЪПРОСЪТ, как ще се достигне обещаната бройка от 300 ученици? Но ние сме спокойни, защото ЧУСАОП Минко Акимов е помислил за всичко. Нали е неуморен строител на съвременен Троян. Спокойни сме, защото ЧУСАОП Минко Акимов и неговите верни другари, пръв съветник инж. Дочков, светник-специалист по местни данъци и такси инж. Радевски, съветник-тенесист-педагог и войвода А. Балев, съветник-специалист по уличното почистване икономист Н. Тодоров, юридически талант адв. П. Петков, баш строителите Юручков и Пенков и всички знайни и незнайни техни съратници и другари, които пропускаме, заедно образуват такава умствена амалгама, че ние, обикновените граждани, трябва да сме спокойни за бъдещето на Троян, за демографския прираст. И ни остава само да вярваме и да си спим спокойно.

ПЪК И НАЛИ ЧУСАОП Минко Акимов е от породата на политическите хлебарки. А ние знаем, че за тях „бронебойни патрони няма открити”! Още! А ако някой си позволи да не им вярва, е просто обикновен предател. И както ни предупреди ЧУСАОП Минко Акимов: „Да чака възмездие!”. Аз определено съм от чакащите!

Иван Хаджийски, „Граждани за Троян”

P.S. Задаваме си въпроса: Докога разледващите органи ще приличат на онези маймунки (нямата, сляпата и глухата), които НЕ говорят за злото, НЕ виждат злото и НЕ чуват злото?

Още по темата:

62 коментара:

Анонимен каза...

Демек ЧУБАКА им подари земята, а понеже те ще му се отблагодарят, той ще им построи тенис комплекса.Сега разбирам вече, как с 30 000 лева се строи подобен комплекс. То си имало работа в работата...

Анонимен каза...

От написаното разбирам, че Минко Акимов яко е бръкнал в здравето на някои хора и затова така гневно коментират изтеклия му мандат. Разбирам и кои гневно пишеха по форумите по време на предизборната кампания.

Анонимен каза...

2-ри, когато фактите говорят и боговете мълчат!

Анонимен каза...

А разбираш ли как шепа хора крадат парите, нашите пари, за своя лична угода? Аман от подлизурковци! Това се отнася за 2-ри.

Анонимен каза...

Втори, май искаше да кажеш следното:

От написаното разбирам, че Минко Акимов яко е бръкнал в кацата с меда, и затова така гневно хората коментират изтеклия му мандат.Разбирам и защо така гневно герб пишеха по форумите по време на предизборната кампания.

Анонимен каза...

Е-е,писна ми с този Иван Хаджийски!Като си има човека лични сметки за разчистване нека отиде при въпросните субекти и се изясни с тях лично.Защо периодично ни занимава тук с душевните си терзания?С интерес чета Троян21,но в последно време започва да заприличва на в.ЖЪЛТЪК(Комиците):)

Анонимен каза...

На чалнатия Илиянка и лекето Хаджийски на друго място не им обръщат внимание.

Анонимен каза...

Той Хаджийски като е такъв корифей в проблемите на града,защо не успя да оправи Изкуство?

Анонимен каза...

Е,оправи го-всички видяхме как.Явно друго по цял ден няма какво да прави,освен да мъдри каква статия да пусне тук.

Анонимен каза...

Троян21,не давайте изява на такива парцали като този на снимката.Целият град го познава, що за стока е Хаджийски.Наистина тук започна да прилича на арена за разчистване на сметки.

Анонимен каза...

А,той Хаджийски какво насекомо е-от кой вид?

Анонимен каза...

Насекомо от разред Coleoptera-излъчва светлина,за да привлича партньори(т.е.съмишленици) и да ловува(да се разправя с тези от които е бил низвергнат през годините)

Анонимен каза...

Конска муха-нахална,мръсна и нежелана.ДЕЗИНФЕКЦИЯЯЯЯ....

Анонимен каза...

Той статията не я измисля само Хаджийски-около него са брат му,дребния и ко.

Анонимен каза...

Нещо не схващам разсъжденията на преждепишещите - вините човека, изнесъл публично фактите, а не вините този, който е злоупотребил и прибрал едни пари? Ами тогава си плащайте за техните далавери!
Възмутена

Анонимен каза...

Преждепишещият е един.Едва ли е Чубака, щото той с компютрите е скаран, но знае как да краде...

Анонимен каза...

Не обиждайте така симпатичните светулки!ДРЕШЕН МОЛЕЦ е той-ларвите се привличат от влажни материи,напоени с течности образувани от тялото,защото не пият вода,а си я доставят в организма от храната-нафталииииииин.Сега долетя от дрешника,а преди години къде беше?

Анонимен каза...

Ами да го проверят този дето е прибрал тези пари.Има си разследващи органи.Но точно Иван Хаджийски да говори за морал,честност прозрачност тук...хайде моля!

Анонимен каза...

Еи тоя П.Пенков-Перфект строй,Перфект краде,Перфект лиже - маже,и накрая на всеки според колая.

Анонимен каза...

Каквото и да коментирате, фактите са си факти. И нека се знаят.

Анонимен каза...

коментарите от 6 до 14 са писани от едно и също човекоподобно, което в нормалното си състояние се намира между задните бузи на минак, и смуче фекалните му чорби. Това нещо, колкото повече опонира и плюе по хората изнасящи неоспорими факти, толкова повече чорба му отпуска минак. А за добра служба, минак му позволява да "отскача" и до "висящите стафидки", където баберкува остатъците от минали любовни забежки.

Анонимен каза...

Няма нищо лошо да се изнасят факти,касаещи нашите съграждани,но нека Граждани за Троян сложат друг за лице.Точно Иван Хаджийски-компрометирана личност от зората на демокрацията.Точно той, да излиза и да говори за нередности-не върви някак си.

Анонимен каза...

Крадецът вика-дръжте крадеца!Изтъркано,но много вярно!

Анонимен каза...

Лайнометките започнаха!Сега форума ще стане мръсен,жълт.Жалко!

Анонимен каза...

Защо тези,които дежурят тук не обръщат такова внимание и на статии като тази за Беломъжев,Часът на земята,баскетболен клуб Чавдар и др.?

Анонимен каза...

25-и:защото са тунеядци!!!!!!

Анонимен каза...

Ей,форумците и вие,както и Хаджийски май не сте на работа и няма какво да правите освен душевно да се самозадоволявате тук.Аз обаче отивам 2 смяна,имам един куп неща, които трябва да свърша,така че ДЕРЗАЙТЕ!

Анонимен каза...

Върви 27-ми, и се не връщай по много!

Анонимен каза...

Акимов, ако имаше поне капчица срам, отдавна да си е събрал парцалите, и не само той! Според мен определения като политически молец и резистентна хлебарка са неточни и вероятно се касае за кръстоска между двете с дърта лисица и крадлива маймуна.Всички метаморфози ги видяхме,само последната му е все още пред нас.

Анонимен каза...

Срам?Че, тя маймуната ако имаше срам,нямаше да си показва червения задник постоянно.Същото важи и за Чубака!

Анонимен каза...

Чудя се как ЧУСАОП Минко Акимов ще направи 300 деца за училището в с. Орешак??? Той отдавна не практикува онази дейност, с която се правят деца, така предполагам, може и да греша, не съм го пробвала, а и не искам! Освен да вкара в употреба тенисиста Балев, войдовадата Терзиев, правното светило Петков, който междувпрочем въобще не е адвокат, и т.н. и т.н.
Едно е сигурно - с толкова пари дето са ги лапнали, много виагра могат да купят.
Аз обаче съветвам г-жа Донка Михайлова да похарчи повече пари за RAID и просто да почисти.

Анонимен каза...

Долу политическите хлебарки!

Анонимен каза...

Г-жи Михайлова, хващайте метлата и изгонете хлебарките от общината!!!

Анонимен каза...

Бий маймуните по кратуните, бий,бий,бий!

Анонимен каза...

Толкова много факти се изнесоха ....!
Само троянската прокуратура мълчи!?!
Понятието "самосизиране" в троянската прокуратура е неизвестно. Явно маймуната милиционер контролира и тях. Гнилоч, тиня и смрад! 34 е прав - маймуните трябва да се бият по кратуните!

Анонимен каза...

Не знам дали троянската прокуратура се е самосезирала, но ако това не е факт, призовавам Граждани за Троян да внесат документи с изнесените факти. Ако се стигне до отказ от досъдебно производство или какъвто там е термина, след като си получат писмения документ, те имат право да обжалват пред Окръжна прокуратура и накрая - през Главна. Все някой трябва да реагира, ако данните са истина. Достатъчно се изписа по различни случаи.

Анонимен каза...

Кучетата си лаят,керванът си върви!

Анонимен каза...

Генадий , уважавам те като човек и журналист,но...в статията има крещяща Неистина,меко казано.
Това,че в училището учат само 11 местни деца е лъжа! Хубаво е фактите да се проверяват,за да имаме доверие във вестника. Когато П. Димова каза тази цифра на срещата в Орешак и беше казано,че данните са некоректни,че местните деца са 32 - това може да се провери на място или чрез справка в училището.

Анонимен каза...

Абе а оставете човека на мира бе хора,кой от вас ако е бил на неговия пост няма да открадне,е може по малко ,но всеки според нуждите и възможностите!
Умряла троянска опозиция,тия работи не се ли виждаха по рано ,а чак сега
Гладен за Троянска власт

Анонимен каза...

Проектът № BG161PO001/1.1-01/2007/109 е изработен от софийска фирма, вкл. и тръжните процедури (просто си направих справка от познати в общината). Не е правилно да се намесва администрацията при положение, че не се знаят фактите такива каквито са, особено отделни личности и това да се вадят грешни изводи. Ясно е че винаги може да се изисква от една администрация повече, но да се иска "чистка" при положение, че това което се изнася тук е невярно, считам че се касае меко казано за популизъм.
За пореден път се уверявам, че изнасянето на информация във вестника и тук в сайта, когато са платени от граждани за Троян, са една ГОЛЯМА ЛЪЖА! Изнасят се факти пред обществото, за да се очернят определени хора, които факти обаче се базират само на предположения и фантазии на хора без работа, търсещи вниманието на обществеността-е такива хора никому не са нужни. ГРАЖДАНИ ЗА ТРОЯН не търсете популизъм, ако искате да задържите погледите върху себе си, то изнасяйте фактите такива каквито са и не заблуждавайте обществото.

Анонимен каза...

отворко 40!?! Като си направил справка от познати в общината (сигурно от ПП) кажи какво научи? Кое от изнесеното е голяма лъжа? Лъжа ли е, че общината и всички ние ще плащаме глоби от насраните лайна на акимов и петков? Опровергай изнесените от ГТ факти или престани да повръщаш глупости в защита на лапачите в общината? Гнидо отровна струва ми се, че си един от тях! Затова мълчи и тъпчи!

Анонимен каза...

Като сте много отворени:
Дайте името на човек в власта(общинска,законодателна и всякакви пародий на управлението на държавата) който не е управил първо себе си,близки ,внуци и накрая ако остане нещо ..........тез който са го избрали и му внасят данъци за заплатата!!!!
Тоо г-н горе с брадата ни ли оправи Изкуство както трябва-браво!
Като се правите на отворени се явете на избори
да се докопате до яслата,да видим(30гласа)
хаахаххахахаа
Умен даскал,честен политик,държавен служител и
зелен кон -НЯМА

Анонимен каза...

Господа,защо само ние тряба да четем във вестика какво се е случило,колко е грабил и какви шменти капели е правил нашия кмет в миналото,след тези сериозни факти за злоопотреби прокуратурата не трябва ли да се самосезира,закони няма ли в тая държава!???

Анонимен каза...

42-и,прост и неграмотен си!!!!

Анонимен каза...

Към 41-ви:
Защо не си покажеш името, а се криеш зад "Анонимен" и тогава ми кажи отворко, ако ти стиска, но явно не. Незнам кого визираш с това ПП, но определно човека, който ми даде инфото не е с инициали ПП. Като питаш кое от изнесеното е лъжа, аз ще те запотам теб, кое от изнесеното не е лъжа-идеята ми беше да подам пример, от който да е видно, че това което се пише не е вярно и месля, че се оказах прав, явно само ти вярваш в написаното, ако ли не си самия автор ;-). И аз лъжи не "повръщам", аз ти изнесох факт, а не подозрения, фантазии, предположения. Така, че помисли си мн добре какво пишеш и като си такъв ербап и споменаваш имена, защо ти не си покажеш името-да те видим всички колко много си отворен-хахахаха.

Анонимен каза...

А ти не си ли анонимен отворко,хахахаха (:

Анонимен каза...

44-и,хвани се за палците!!!!

Анонимен каза...

Ех, тази енергия да се плюете тук я вложите в едни реални протести на недоволство не искам да си представям какво ще стане...ама едва ли. Не ви стига кураж...

Анонимен каза...

Отварям от време на време Т21,по-точно коментарите - жалка картина!И си мисля - кой е виновен за това положение?
Ремарк някога е написал - "Нацистите не насилиха Германия"....
Бойко е икона....Модел за това как можеш да получиш/почти/всичко,без да вложиш/почти/нищо.
Огромна част от българите лелеят тъкмо това.
Всеки народ си заслужава управниците.Едва ли има нещо по-вярно от тази максима.
А ми се плаче....

Анонимен каза...

Към 46-ти:
Може да съм Анонимен, но аз не говоря с имена-ако дойде врем да ги кажа, това ще стане едва когато знам със сигурност и мога да го докажа с факти и обстоятелства. Това което става тук в този форум е "плювалня", всеки си говори-дали знае или незнае какви са обстоятелствата по даден проблем е въпрос, който никой не си задава преди да пише тук. Така че, аз затова се пиша анонимен, а ти можеш ли да кажеш защо-явно защото не си наясно със себе си и какво пишеш ;-)))

Анонимен каза...

Към 50-ти:
Може да съм Анонимен, но аз не говоря с имена-ако дойде врем да ги кажа, това ще стане едва когато знам със сигурност и мога да го докажа с факти и обстоятелства. Това което става тук в този форум е "плювалня", всеки си говори-дали знае или незнае какви са обстоятелствата по даден проблем е въпрос, който никой не си задава преди да пише тук. Така че, аз затова се пиша анонимен, а ти можеш ли да кажеш защо-явно защото не си наясно със себе си и какво пишеш ;-)))

Анонимен каза...

отворко 45, а преди 40!
От това, което си написал единственото заключение, което може да се направи, е че си много глупав и доста неграмотен! Извади си главата от гъза на минак и се застреляй.

Анонимен каза...

А да бе,да опръска с пачата си навред.Я по-добре да стои заврен на оня в задника !

Анонимен каза...

Абееее що не се заврете вие в нечии задници. Тъпанари такива ;-)))

Анонимен каза...

Ако ми позволите искам да внеса малко яснота по въпроса, кой-кой е в един европроект. Ще се опитам да бъде изказано простичко, имайки предвид широката аудитория тук.Бенефициент, в нашия случай Общината, разбирайте го като работодател-той кандидатства по програмата, дава цялата информация за своите идеи и показателите, в нашия случай информация за училищата на консултанска фирма, която може и да е от София. Консултантите, написват проекта, за което им се плаща и го предават на Бенефициента, който пък подписва всяка страница и го предава за оценка, в съответното Министерство. Ако до тук всичко Вие ясно, според вас, кой носи отговорност за неистините-Бенефициента, или Консултанта? Така, че уважаеми 40, и 45, не заблуждавайте хората.

Анонимен каза...

А защо Общината /съответно вестника/ заблуждават хората ,че в училището учат само 11 местни деца?

Анонимен каза...

55.Защо Общината подписва всяка страница? Какво е значението на поставен подпис под документ ?
Този подпис какво изразява, съгласие или несъгласие с документа? Преди да поставиш някъде подписа си, необходимо ли е да си запознат с текста който подписваш, независимо от това, кой го е съчинил ? Ако си бил запознат и си подписал,значи си некомпетентен,ако не си бил запознат, как така подписваш нещо чийто съдържание не познаваш? Това ли е "практиката" в ОбС - " Пациентът умрял,виновни няма " ?

Анонимен каза...

57- ти си задаваш въпроси и си отговаряш. Освен това, лудото подписване на всяка страница, значи много в нормалните страни, това от доста време е в сила и в нашата , че кажа странна държава, всеки договор се подписва на всяка страница, това означава, не съдържанието не може да бъде променено и подписалият се е съгласен с него.

Анонимен каза...

Много ми е интересно защо в тоя град винаги се оплюват тия дето казват нещо и според мен голяма доза истина има в това защото тоя град след някоя година ще спре да бъде град а ще се превърне в едно село докато имаме оправници като Минко Акимов.Интересно ми е кога община Троян ще обяви фалит

Анонимен каза...

Скоро,съвсем скоро.

качествено унищожаване на хлебарки каза...

Тая порода хлебарки не съм я срещала! Или по-точно не се занимавам с такива видове хлебарки. Те са по-упорити и от обикновените. С каквото и да ги пръскаш и храниш все не умират, но винаги се надуват като бременни хлебарки!

унищожаване хлебарки каза...

За който и край да говорим от България няма как да сме спокойни за приръста на населението, защото той определено намалява. Успоредно с това се увеличава възрастта за пенсиониране и какво друго да кажем освен горките ние и още по-горките ни деца. Лошото е, че паразитите у нас или както ги наричате хлебарки са с поведение точно като на хлебарки, които идват наяждат се и като стане напечено просто си тръгват. Няма нищо градивно, което да доведе до някакъв напредък!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |