Троянският „ТА 6666 АК”

* Спечелихме „ов4арското дело” – окончателно и без право на обжалване * Смехът не може да бъде победен * Обица на ухото за всички местни и други „ов4ари”

ОКРЪЖНИЯТ СЪД В ЛОВЕЧ тури край на т.нар. „ов4арско дело”, заведено от троянския бизнесмен и горд собственик на мерцедес с регистрация „ОВ 4444 АР” Дочко Дочев срещу моя милост (гл. ред. на Т21 Генадий Маринов). Тричленен съдебен състав с председател съдия Йовка Казанджиева и членове съдия Иван Иванов и съдия Емил Давидов, след неколкомесечно протакане и възобновяване на делото по същество, най накрая (19 март 2012 г.) взе логичното и справедливо решение и окончателно отхвърли Дочковите претенции (пълният текст на решението - виж ТУК)

ПРИПОМНЯМ – бизнесменът Дочко ми се разсърди, понеже в статията „Троянският „ОВ 4444 АР” (от 5 май 2011 г.) споделих с читателите на Т21 факта, че мерцедесът с въпросната регистрация, обект на отдавнашни ебавки из интернет (виж seir.bg), е троянски, редовно спира до Дрянската чешма в центъра на Троян (че го прави бабаитски и на най-забраненото не е ставало дума, но това е отделна тема – бел. Г.М.) и е собственост на, цитирам, „симпатичния и успешен троянски бизнесмен Д.Д., който съвсем не е от категорията на онези мутроподобни бабаити, надули чалгата зад волана на скъпарското си четириколесно със задължителния „еднакъв номер”.

СПОДЕЛИХ ФАКТА заради комичната му абсурност и „нереалност”, доказващи, че животът е по-шарен от измисленото. И в незлобливо-насмешлив тон, макар че можеше и май трябваше да е далеч по-безмилостен, зададох логичния въпрос – дали нашият човек се е сдобил с „ов4арския” си номер без да иска и в КАТ са го изгабаркали или пък умишлено, за майтап и с интелигентна доза самоирония, сам си е избрал пасторалната регистрация.

ДОЧКО ОБАЧЕ, без да отрече нито един факт от „Троянският „ОВ 4444 АР”, внесе тъжба в съда (придружена с иск за 10 000 лв.), в която се оплакваше от причинени му от статията „сериозни неимуществени щети”, довели го до „изнервеност, безпокойство и други негативни преживявания”; цитирани бяха и Дочкови работници, които се оплакали на работодателя си, че разни лица ги питали „Къде ви е овчаря, еба ти тъпака да дава пари за името „ОВЧАР”.

НА ПЪРВА ИНСТАНЦИЯ делото бе гледано в Районен съд – Троян, където председателят на съдебния състав и председател на съда Сийка Сеизова отсъди изцяло в моя полза, отхвърляйки категорично нелепите обвинения в клевета (11 август 2011 г.). А защитникът ми, известният столичен адвокат Александър Кашъмов, в пледоарията си нарече „ов4арското дело” – „дело на смръщената сериозност срещу смеха” и криещо заплаха срещу свободата на словото.

ДОЧКО И ЗАЩИТНИКЪТ МУ – небезизвестният троянски адвокат Калин Кънчевски, пък обжалваха в Ловеч, което доведе до споменатото окончателно и вече неподлежащо на обжалване решение в моя полза. По-точно – в полза на смеха и свободата на словото. Интересното тук е, че един от ловешката съдийска тричленка – съдия Иван Иванов, е подписал решението с особено мнение (надявам се правникът да е имал своето правно, а не някакво друго по-различно основание – бел. Г.М.).

НАКРАТКО – троянското „ов4арско дело” вече е история. Признавам си, случилото се ми причини доста главоболия. Но се надявам да не е било напразно. И ми се иска да вярвам, че този ГОЛЯМ ТРОЯНСКИ „ТА 6666 АК” ще е обица на ухото за всички местни и други „ов4ари”. И че смехът не може да бъде победен.

Генадий Маринов

Още по темата:

31 коментара:

Анонимен каза...

Честито Гена, свобода на словото, а първенютата да мрат в простотия.Дочко, като си толкова отворен ходи съди сайта Сеир. бг.А ние ще те съдим затова , че заради първенющината си, направи Троян за смях и от цяла България от години ни се подиграват заради номера на колата ти!

Анонимен каза...

Истината възтържествува!!!Само че ОВ4444АРя не вярвам да си е извадил поука.Оттук нататък трябва да има думата полицията,но тя е с него!

СЛРД Троян каза...

Честито и от мен!Важното е свободата на словото да възтържествува.А нека г-н Дочков приеме всичко на шега.

Анонимен каза...

ПОРТА НЯМАТ ЧЕРГА ПРОВИСНАЛИ НА ВРАТАТА ,АМА МЕРЦЕДЕСИ КАРАТ.

Анонимен каза...

Дочко, не се сърди.Нали си бизнесмен, погледни го от добрата страна. Това си е туристическа атракция. Направи каквото е нужно, и да започнат гостите на Троян да се редят на Дрянската за снимка...Снимка с Мерцедес-а,- 5 лева, с овчаря, 10 лева:)

Анонимен каза...

Язе като по простичка ще предложа бенца с овчарския № да се постави върху фундамента на партизанския паметник. Така гостите на градчето ни могат да видят наи-голямата за последните години Троянскя атракция.

агънце багънце каза...

беч беч,бее бее

Анонимен каза...

ПИ6666КА за ОВ4444АРите

Анонимен каза...

Честито на Г.Маринов за спечеленото дело! Колкото до ОВ4444АР-я, ами той си беше и такъв преди 1989г.,такъв и ще си остане колкото и да се дуе с пари и имоти.Акъл требе тука-акъл...бееееее!:)

Анонимен каза...

ОВ4444АР-я и преди 1989г. си беше ОВ4444АР,ОВ4444АР си остана и след това...беееее.
Поздрави на г-н.Маринов за спечеленото дело!

Анонимен каза...

Ей хора! Оставете Дочко на мира! Завалията още не може да разбере, че е прост, като овца! Него само едно го оправя - як влък, тежко да му задиша във врата... и да усеща че сере навътре!

Анонимен каза...

Честито Братчед,
Дано по-бързо си плати разноските по делото.
Смятах го за по-готин /Дочко/, а то излезе доста просто момче.

Анонимен каза...

Този много се изложи с това дело.
Още когато публикувахте статията ми направи впечатление, колко много му спестихте.Можеше доста по-съркастично да подходите, но не го направихте.
Поздравления Маринов

Анонимен каза...

Гена,честито!!!!!!!!!!!!!!
ама ще има обжалване ,сега офчаря като продаде агнетата,ще се опаричи и ГЛЕЙ ко стааа

Анонимен каза...

Genadi, bravo!

Анонимен каза...

Генадко братко,честита победа над ов4444ар/чето калитко !Малко му е на този измислен баро,тръгнал да съди,кой си ти бе тараланкооулу!?

Анонимен каза...

Поздрави за спечеленото дело! То бива овчар, ама чак толкова...

Анонимен каза...

Maika ti da da e--ba i OB4444ARRRRR,6te pardi6 ot glad sega.

Анонимен каза...

Генадий, без твоя вестник градът ще е изключително скучен и безинтересен!Ти си светъл лъч в този "нищо не заслужаващ" град! Ако тук изобщо нещо се случва, то е и благодарение на вестника ти, и на смелостта ти да продължиш да го издаваш...въпреки всичко!

Иван Хаджийски каза...

Брат'чет честито! Ти победи първенюшката просташтина! Няма да се предаваме брат'чет! И да навлезем в болшевишката фразеология:"БИЙ ПРОСТАКА!

Анонимен каза...

Всички пишещи до тук:
да ми ядете гегата

Анонимен каза...

21,ти като яде досега наща, а и занапред пак ще я ядеш да не си умрял бе гьотферен!Егати унтерменша...

Анонимен каза...

ОВ4444АРрррр,неможа да изкараш някои лев,да си погасиш заемите,сега ще ходиш пеш и ще бъркаш в кофите с братята Роми,и пак ще залагаш за 500лв ов4444арският мерцедес на Минчо Болшивика.

Анонимен каза...

21.Никакъв ов4ар не си ти, а уфсЪ. :):):)

Анонимен каза...

мааани ги тия..........имаш ли агне около 20кг за продаване до 100 лева?
Ако стрижеш овцете се обади да помагам тел.
0В444444444АРчето калитко

Анархос каза...

Г-н Генади !Журналисте!Ти наш светъл лъч в безпросветната и отчайващо безпереспективна троянска сивота ,вземи че си поподостри перцето понапрегни си таланта ,та понапиши за обозе почившите "Елма","Машстрои","Хемус" и так далее...При добро желание може е снимков материал от руините да приложиш.Ако нещо те притеснява коментарите остави на нас читателите.Ти само ,ако можеш само пални фитилчето,ако ме разбираш.

иванко каза...

До

Анонимен каза...

Предлагам, "ОВ4444АР"-я да прекръстим на "БЕЧ-а". Така де на галено и по инТелиГентно. Пък и простаците трябва да се галят за да кротуват-я как кротко си стои БЕЧа на тротоара до Дрянската, като никой/разбирай община и полиция/ не закача.Питам щефа на РУП Троян, г-н Ичев: " Санкциониран ли е водача на Мерцедес с Рег. № ОВ4444АР, за неправилно спиране на тротоара на ул. " Хр. Ботев" и ако не е докога ще е така?Питам Кмета на община Троян, г-жа Донка Михайлова: Докога ще продължава безхаберието на общината за подобни нарушители рушащи публичната собственост/тротоар/ и препятстващи свободното движение на граждани по тротоарите?

Анонимен каза...

Do4o e mrasen i podal GEI.

Анонимен каза...

Дочо е богат и му завиждате за това 2,номер Та6666АК няма 3,На всеки може да се падне този номер дорй той да си го е избрал е хубав 3.Журналистите са боклуци 4, Вие от форумане знаете колко по гадни номера има СВ4444АК съм виждал и така

Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |