Тенис: Ивайло Божков спечели „Троян Оупън 2011”

* Шампионът надделя над Ангел Ангелов (9:6) и си „върна” за изпуснатата титла през миналата година * „Един много добър чисто любителски турнир, който доказа, че има бъдеще”
 
МИНАЛОГОДИШНИЯТ ФИНАЛИСТ Ивайло Божков си „върна” за изпуснатата тогава титла и спечели тазгодишното издание на турнира „Троян Оупън”, организиран от Тенис клуб „Троян” (9 юли, събота). В оспорвания финал Ивайло надделя над Ангел Ангелов с 9:6 гейма, като срещата безспорно бе най-качествената на целия турнир; мачовете се играха във формат от един сет (6 гейма), а финалът и полуфиналите бяха в дълъг сет (9 гейма). В полуфиналните сблъсъци Ивайло отстрани Дочко Дочев (голям приятел и фен на Т21), а Ангел се справи с Мартин Маринов.

ОБЩО 21 СЪСТЕЗАТЕЛИ участваха в „Троян Оупън 2011”, като почти една трета от тях бяха „чужденци” – от Плевен, Велико Търново и Ловеч. Петима от играчите пък бяха тийнеджъри до 15 г., сред тях и две момичета, които без притеснения и съвсем по мъжки участваха в мъжката надпревара. Най-младият участник в турнира бе 12-годишната Мария, а доайените – двама от възрастовата група 50+.

ДРУГО ЗА ОТБЕЛЯЗВАНЕ? Лош шанс за играчите и малобройната публика бе изключително горещото време; но пък метеорологичните „капризи” бяха компенсирани с отлична подготовка на двата корта и добрата организация. Приятелската атмосфера и тоталният феърплей - и на кортовете, и извън тях. Особено атрактивен бе сблъсъкът между председателя на Общинския съвет (Троян) и председател на троянския тенис клуб инж. Ангел Балев и намиращия се в отлична форма шеф на ОББ – Троян Димитър Пиронков; мачът потръгна за председателя, който бързо направи пробив и поведе с 2:0, последва размяна на геймове, нов пробив за Балев и… отказване на водача при 4:1 поради контузия. „Бях готов да му се дам, защото ще търсим спонсорство от Общината за баскетбола”, пошегува се след срещата г-н Пиронков, който е в управата на баскетболния „Чавдар” (Троян).

ОТЗИВЧИВИ СПОНСОРИ осигуриха наградния фонд за турнира – бизнесдамата Таня Радевска, която живее и работи в столицата, „Балкантрейд” ЕООД със собственик Емил Цоневски и „Хлебопроизводство и сладкарство” ЕООД. Шампионът получи премия от 200 лв., вицето – 120 лв., а поделилите си третото място – по 70 лв., плюс две поощрителни награди по 30 лв. След приключването на турнира потърсихме за коментар шампиона Ивайло Божков, който бе и директор на състезанието; оценката му: „Един много добър чисто любителски турнир, който доказа, че има бъдеще”.

Т21
Начало
Още по темата:

7 коментара:

Анонимен каза...

На кои кортове играхте? На мен ми прилича на картофената нива в близост до бившия Машстрой, и нотка на духа на Уимбълдън се прокарва, малко наградния фонд куца, но като за село е добре.

Анонимен каза...

Играли са драги на кортовотете до стадиона.
Точно теси стопанисвани от Ангел Балев, и за които плаща по 12 лева наем на общината...

Анонимен каза...

Абе хора, толкова ли не можете да се зарадвате на нещо... Или поне да не го оплювате... "картофена нива", "12 лева наем"... или пишете ей така, за да вземете участие...

Анонимен каза...

Да се зарадваме на кое бе драги,на Ангел Балев ли?
Ти като си един от тези на снимката, на теб ли да се радваме?

Анонимен каза...

Че той Балев малък ли е картоф,къде да играе освен на нивата,ха!!!

Георги Банков каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.
Анонимен каза...
Този коментар бе премахнат от администратор на блога.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |