БСП избира сред шестима своя кандидат-кмет за Троян

* Предварителните номинации са: Донка Михайлова, Кольо Кацаров, инж. Дилян Енкин, инж. Мирчо Банев, Розалина Русенова и инж. Росен Веселинов * Окончателната кандидатура – ясна след Бузлуджа

Местни избори 2011
НА СВОЕ СЪБРАНИЕ В СЪБОТА, 9 юли, на което не бяха поканени журналисти, общинската организация на БСП направи номинациите си за кмет на община Троян на предстоящите през есента комбинирани президентски и местни избори, научи Т21. Номинациите са повече от една, тъй като окончателната кандидатура ще бъде обявена след националния събор на Бузлуджа в края на месеца и, явно, след санкция отгоре. Представена била и проектолистата за общински съветници, в която фигурират 30 имена; както и предпочитаните варианти на троянските социалисти за президент на България.

ОБЩО ШЕСТ са предварителните кандидатури за кметски кандидат на БСП в Троян, издигнати от различни низови организации. Претендентите са: ексдепутатката в 40-то Народно събрание Донка Михайлова, бившият кмет инж. Дилян Енкин, партийният лидер и председател на групата съветници на БСП в местния парламент Кольо Кацаров, бившият управител на общинското дружество „БКС” ЕООД инж. Мирчо Банев, бившият зам.-кмет Розалина Русенова и общинският съветник и лидер на младежката структура на БСП в Троян инж. Росен Веселинов.

В ПРЕДВАРИТЕЛНИТЕ КАНДИДАТУРИ НЯМА кой знае какви изненади, но сериозната им бройка подсказва за известни противоречия между различните групи вътре в общинската организация на БСП. По-интересна е номинацията на инж. Мирчо Банев, който преди време влезе в остър конфликт с председателя Кольо Кацаров и на няколко пъти поиска оставката му; г-н Банев има подкрепата на една от най-мощните градски партийни организации (кв. „Търнето”).

СПОРЕД НАБЛЮДАТЕЛИТЕ обаче най-големи шансове да представляват БСП в битката за кметския пост в Троян имат Донка Михайлова и инж. Дилян Енкин. Г-жа Михайлова е с добра стартова позиция заради добрия си имидж като депутат в 40-тото Народно събрание, друг неин коз е явната подкрепа от страна на лидера Кольо Кацаров. Г-н Енкин пък е любимецът на немалко партийни организации по селата, което би могло да наклони везните в негова полза.

КАНДИДАТУРАТА на Кольо Кацаров има своите плюсове, но по наша информация г-н Кацаров няма амбиции за кметския пост и ще работи в полза на друг кандидат (по-горе споменахме кой е той – бел. Т21). Розалина Русенова доказа силни качества на две управленски позиции – като зам.-кмет и като директор на най-голямото троянско училище, но партийните й позиции не са толкова силни и шансът й е малък. Инж. Росен Веселинов, завършващ в момента второ висше - право, пък е най-младият от шестимата, което му дава известно предимство, но и неговите шансове да стане кметския кандидат на червените в Троян са ограничени.

ТРИТЕ ПРЕЗИДЕНТСКИ НОМИНАЦИИ на БСП – Троян са: лидерът на лявото крило в партията Янаки Стоилов, външният министър в кабинета Станишев Ивайло Калфин и юристът и депутат в три народни събрания проф. Георги Близнашки. На събранието се изказали мнения, че кандидатурата трябва да е силно партийна, защото само в този случай БСП има реален шанс на президентските избори. Чули се и остри думи срещу идеята да се подкрепи независимия кандидат Меглена Кунева, както и срещу номинацията на Ивайло Калфин, който не бил реален член на БСП.

Т21

45 коментара:

Анонимен каза...

Инж. Дилян Енкин да е отново кмет!

Анонимен каза...

Ми така де,разбута му се рахалтъка през последните 4 години...
Ей го и бизнеса му се забатачи,излязоха на яве информации за личното му състояние,секретарката му вземаха,та се задоволява само с октоподката...
Ела си Диляне, пък троянци д авървят на майната си!

Анонимен каза...

Дилян Енкин бил любимец по селата - ами да си отиде на село,че да си прибере и мангалите дето ги надовлече по време на трите си мандата. Колко хора пострадаха от него...абе срам няма ли този човек!

Анонимен каза...

Какъв срам искате от крадлив социалист, бе хора.!? То да си безсрамен, безскрупулен, граблив и лъжлив стана профил на "точния" член на БСП от 44-та.
А къде остана социалистическият идеал! Превърна се в идеален маскарад! Забравих вече комунизъмът след социализъма ли ще дойде, щото май се върна капиталЪТ. А нямаше как да стане, ама с тез лъжи и грабене - дотам със соцА!
Толкоз!!

Анонимен каза...

Искаме зо за кмет на Добордан
Пенчо

Анонимен каза...

Е-е-е-е,голяма навалица,бе!То бива мераклии,бива ама това е съмнително!Все известни муцуни,все отбор "юнаци" и "юначки"......Отново са на лов за баламурници.На "нашия обран бустан"-Троян толкова кандидати от Старата бабичка-трябва да се замислим дълбоко какво става?!Трябваше да ги видите в събота как излизат на талази от Общината след партийното сборище.Важна работа са имали-кмет ще слагат!Ще го сложат ,я като останалите партии си играят на жомуторка!!!

Анонимен каза...

Аз са почвам.Чакам ортака да донесе мръвка,изстудил съм ракия,режа салатка...

Анонимен каза...

Оооо,я виж ти,либииския Остап Бендер и той за кмет у наше село,е сега ако не цъфнем та вържем нема кога да е.Ама кой знае,току виж организирал някой канал за контрабанда на оръжия през беклемето,та земат да го чистят на зиме,и да спрат да си размахват "патлаците" тея-онея .... ееех,мечтии ....

Анонимен каза...

Смърт на Комунизма, Свобода за Народа!

Анонимен каза...

Мирчо Банев-кандидат за кмет!!!!О,Боже нямат ли срам някой хора?От къде се роди толкова наглост по тази земя,българска-недоумявам!Народе,недей да се залъгваш,тези хора ни докараха до пълен крах!!! А онзи ушатия недоносек-Росен Веселинов,той пък какво може?Второ вище образование завършвал!Айде молим,в днешно време и баба диплима за космонавт ще извади....Трагедия невиждана е Троян днес!

Анонимен каза...

коя е октоподката?

Анонимен каза...

Мирчо Банев-крадеца на оръжие от поделение 24430 Троян, разжалван от майор във редник, осъден условно 3г. от военен съд./пълен провал в кариерата му в армията/. Дисциплинарно уволнен от общинско дружество БКС за злоупотреби./пълен провал в кариерата му в общинско дружество/. Господа от БСП-това ли ни предлагате да изберем за кмет? Явно партийната организация от Търнето е изкукуригала и слънчасала и се е поддала на методите на г-н Банев-корупция, рушвети и яко черпене с алкохол.......

Анонимен каза...

Akimov mayor forever!!!

Анонимен каза...

Наистина по-малкото зло е Дилян Енкин. Дано той да е кандидата и този път да не се излага срещу трапчанското ченге.

Анонимен каза...

КАКТО Е КАЗЪЛ БОТЕВ , ДА ЖИВЕЕ СВОБОДНА БЪЛГАРИЯ , СМЪРТ НА КОМУНИЗМА , СВОБОДА ЗА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД !!!Въпреки,че когато го е казал, преди повече от 135 години, комунизмът още е бил романтична идеология, не утопия ... ! Реално първият комунист е бил Исус Христос - живеели са в комуни, карал ги е да си продават нивите и имотите, и ако имат 2 ризи, да дадат едната на ближния и т.н. ...

Анонимен каза...

Готови сме да понесем и още, само и само тези душмани и бандити да не връщат на власт.Смърт на комунизма свобода на народа !!! Давай Борисов , давай Цветанов - мачкайте престъпниците - народа е с Вас !!!

Анонимен каза...

Опаааа....тук май някой го е напекло слънцето...

Анонимен каза...

Какви кандидати за кметове ,що си мисля ,че половината от тези на снимките по нагоре отдавна трябваше да са сменили домовете си със хотел Атлант или бъркам нещо?

Анонимен каза...

Да 12,съгласен съм напълно с теб, Мирчо Банев стреля и по баща си, когато още беше офицер!
Тези ли предлагате вие от БСП да гласуваме за тях? Е наистина слънчъхте!!! Нищо ново, ама вие тсте толкова закостенели, че просто се излагате. Проучвайте се кадрите внимателно, както правеха комунистите някога. Донякъде съм съгласен за Донка Михайлова, но бих се замислил само.
16, ти наистина, изби рибата с коментара си. Кратък но ужасно слугинажен, дупелизки и глупав. Не съм съгласен за тези двамата, а пък за втория просто нямам думи. И те ще се окажат лъжци!!! Ще видиж!!!

Анонимен каза...

Oле ,оле все отбор юнаци и миндили.Само Мичо Генковски ви липсва в предложенията за кмет на новият бардак,ама със стари ....сещати се кво:)

Анонимен каза...

Според мен Донка Михайлова ще застане като кандидат на комунистите, и нищо чудно да спечели изборите!
И познайте кой отново ще папа :)

Анонимен каза...

За съжаление, Донка Михайлова не е достатъчно позната в Троян. А иначе е един много сериозен кандидат, с достатъчен административен опит. Жалко, че партийно-политическият й опит е в такава партия :(((

Анонимен каза...

В този ред на мисли, Акимов ще е отново кмет?

Анонимен каза...

Най-вероятно...

Анонимен каза...

Дайте да гласуваме за Русенова, ще строи общинските служители в две редици, както е съумяла да направи и с учителите в гимназията....

Анонимен каза...

Хайде пак казарма!!!Строените в две редици учители по-добре ли учат децата,или ги доучват даскалите от "горната гимназия"?

Анонимен каза...

Велик е нашия войник!!

Анонимен каза...

Прав си 26!Какво да се очаква от жена на военен!В къщи той я строява,тя в училище ги строява.Ограничена работа...

Анонимен каза...

Докога с този миндил Русенова ще ни занимават!

Анонимен каза...

Миндил я,от най-големите!То бива да се натрапва с присъствие,ама чак толкоз!!!А на бала на нейното училище беше голяма смешка-най-отпред върви бодигарда!!!Ало,от кого ви пази това момче?Май нещо "звезден прах" ви се е привидял!!!Защо се излагате бе,госпожо?До кога с тези евтини номера?

Анонимен каза...

УСПЕХ и на шестимата кандидати. Всеки един от тях ще бъде по-добър кмет от Миню Полицай Трапчански Комунист

Анонимен каза...

Дилянееее ела си бе Диляне. Искам си Дилян

Анонимен каза...

От всичко излязло на светло до сега Донка Михайлова е най-доброто.

Анонимен каза...

Дилянееее ела си бе Диляне.Ела си да си открадем бе Дилянка, тоъ милиционер никаква марфа не дава:(:(

Анонимен каза...

И защо аз - безпартийния троянец да гласувам за Донка Михайлова-нито я познавам,нито е направила нещо за града/или поне аз не знам/,нито сме я виждали из града.Е,вярно и никой не е пострадал от нея...ама това достатъчно ли е ?

Анонимен каза...

Предизборната кампания е затова - да се "опознаят" кандидатите.В града сте явиждали често, но като не познавате - не сте разбрали че е тя.Колкото до правенето - правила е и вероятно пак ще прави за града, независимо дали ще я номинира БСП или не , както и дали ще бъде избрана.Със сигурност не е направила нищо лошо нито на града, нито на някой човек.

Анонимен каза...

Е,аз Донка я познавам,мисля,от активните и комсомолски години.Не я тегли сърцето към Троян,това е.Като Банев го толкова иска партийната организация от Търнето-да го пишем кмет на Търнето.Дилян го искали от селата-кмет на Г.Желязна!!!Донка много я аресвал Кольо Кацаров - да си я вземе за кмет на Балабанското!!!Ние в Троян ще си изберем кмет-тоя път от града.

Анонимен каза...

пълен идиотизъм.кандидати за кмет,тези са се объркали!!!
ха да видим,за къде и за какво са кандидати-може ли да познаете???
не са ли кандидати за:л..... ,з...... и т.н.
ТРОЯНЦИ забравете ги и не мислете за тях,както те не мислят за ВАС!!!

Анонимен каза...

енкинИбанев,велика комбинация.(Боже,Боже)

Анонимен каза...

Интересна би била предизборна битка между Минко Акимов и Донка Михайлова - нещо като Мунчо срещу Рада Госпожина(по "Под игото"). На Балканите в такава битка не е ясно кой побеждава.

Анонимен каза...

40-ти, прочети романа, тогава прави аналогии. поздрави:)

Анонимен каза...

Инж. Дилян Енкин да е отново кмет!

Анонимен каза...

аз, съм за Мирчо Банев!

Анонимен каза...

Дилянеееее ела си бе Диляне.Искам си Дилян!

Анонимен каза...

Хайде да изберем пак екипа на Енкин-Розалинка и да видим колко училища ще се затворят и колко могат да откраднат.Щом се натискат значи има още!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |