Бойко иде, този път е сигурно

* Премиерът пристига в сряда, 15 юни, ще открие новата ни пречиствателна станция за отпадни води (биологичен цикъл)
* Съоръжението струва 5 млн. лв., финансирано е с европейски пари и е елемент от интегрирания проект за водния цикъл на Троян

 
БОЙКО БОРИСОВ НА 15 ЮНИ ще е в Троян. Информацията е неофициална, но ни бе потвърдена от няколко източника. Поводът – премиерът ще пререже лентата на новата ни пречиствателна станция за отпадни води (биологичен цикъл), изградена с европейски пари и представляваща елемент от реализацията на първия етап на интегрирания проект за водния цикъл на град Троян***.

ПРИПОМНЯМЕ, че Бойко Борисов бе приел поканата да посети града ни и на 9 май - Деня на Европа, но в последния момент отмени визитата. Този път обаче мърдане няма и в сряда министър-председателят ще ни навести, което в тази си позиция досега не е правил. Кога точно ще е рязането на лента обаче не е ясно – в същия ден има заседание на министерския съвет и г-н Борисов ще поеме насам едва след приключването му, като не e изключено да пристигне с хеликоптер.

ДО ВИП ВИЗИТАТА има време, но из града вече се усеща, че чакаме най-главния – служители от чистотата и БКС лъскат яко северния вход на Троян, откъдето ще премине премиерският кортеж (чистят тротоарите, подрязват крайпътните храсталаци и т.н.), а входният пътен участък, който дълго време стоеше надупчен като френско сирене, наскоро бе щателно закърпен и прочее.

*****
Новото съоръжение

НОВАТА ТРОЯНСКА ПРЕЧИСТВАТЕЛНА СТАНЦИЯ ЗА ОТПАДНИ ВОДИ (биологичен цикъл) е изградена по уникалната биотехнология на немската фирма „Биоуъркс” (Bioworks Verfahrenstechnik GmbH) и отговаря на 100% на европейските изисквания. На пресконференция в края на м. февруари представителят на компанията и наш земляк инж. Руско Русенов обясни, че по същата технология са изградени над 750 пречиствателни станции в различни страни по света и резултатите са отлични. Г-н Русенов бе категоричен, че новото съоръжение няма да оскъпи водата на троянци и че пречистената вода ще е бистра и с отлични показатели – подходяща за поливане и други нужди.

РЕАЛИЗАЦИЯТА Е СТРУВАЛА 5 МЛН. ЛВ., като 3 млн. са отишли за техническото оборудване, а останалите 2 млн. – за строителството; финансирането е по европейската Оперативна програма „Околна среда 2007-2013 г.”. И нещо много важно – новото съоръжение има капацитет да поеме отпадните води и на двете големи села Орешак и Черни Осъм. Официалното откриване трябваше да е два месеца по-рано, но се забави заради обективни проблеми при пробния пуск – необичайно студеното време и вкараните прекалено замърсени води от „Лесопласт”, попречили на биоорганизмите (чистачите) да се развият и заработят в обичайните срокове.

Т21

*****

Кметът потвърди
Информацията бе потвърдена официално от кмета Минко Акимов на пресконференция в понеделник (13 юни). По последни данни всичко ще започне в ранния следобед (сряда, 15 юни) – около 13:30 ч. ВИП гостите ще са на пречиствателната станция, а малко след 14:00 ч. ще е началото на второто събитие (мястото му – ул. "Христо Ботев", при входа за паркинга на Общината).

26 коментара:

Анонимен каза...

Чък Норис и Бойко Борисов влизат в бар. Барът моментално се срутил, защото такава степен на величие не може да се помести в една сграда.

Анонимен каза...

Що не оставиха нещата така, както си бяха, нали уж ни беше добре всичко - Бойко да види кво село сме. Чистили и кърпили.... :D

Анонимен каза...

Заведето го в "работещите" и срутени промишлени предприятия на града. Там ще Ви посрещнат представителите на Градския комитет на БКП и Окръжния комитет на БКП.
Да са ви живи и здрави тези с гуменките и филиите с мас.

Анонимен каза...

В наше село винаги е пусто.
Но цветна е градината на баба.
В детството играехме до късно
и криехме в дуварите лицата!

В наше село винаги е пусто.
Но чисти са сълзите по асмата.
Подритват малки камъчета, густо,
детските крачета край реката!

В наше село, ах, във наше село...
Пусто е, но толкова спокойно.
С дървен кръст съседите повело,
а... кучетата вият без посока!

В наше село... там накрaй селОто,
до гробището трудно се отива.
Сивее по пътеката доброто,
под камъка заспало за отмора!

В наше село, ах, във наше село.
Цветна е градината на баба.
Сякаш всичко друго е замрело в наше село,
пусто наше село!

Анонимен каза...

Есенно е. Дядо пак е седнал под асмата.

Циганското лято кацнало в очите му.

Две кокошчици си спорят с тишината

и отекват някъде сълзите на върбите.



Някакво дете е спряло до чешмата.

Тъжно се усмихват керемидите на селото.

По ръцете му прозрачна стича се водата.

Пътя към завръщането пак поела съм.



Портата е друга. Вече съм го казвала.

И цветята във градината са променени.

Сърцето ми е извор, спомен и носталгия,

а геранът в двора свил се е и дреме.



Баба във престилката събрала круши,

крета с нейната усмивчица приведена,

сякаш ей сега ще ги остави и ме гушне

с прегръдката, която беше за последно.



Само че сама си сплитам днеска плитките

и се чувствам все едно изгубено петаче.

Отлетяло село. Виждам го във ято птици.

Онемяла съм. И много тихо ми се плаче.

Анонимен каза...

Алоооо БКС-то. Само да ви кажа, че Бат Ви Бойко може да влезе и през южния вход така, че почистете и пооправете пътя и до Беклемето :)

Анонимен каза...

Циркът ще е пълен.Миньо и компания ще се насерат да се пъчат ежат и лъжат колко е добре в Троян!
Да видим този малоумен народ живеещ тук, дали ще се осмели да се приближи до Б.Б. и да му каже каква е реалността!

Анонимен каза...

Къде пък видяхте народ в Троян. Около Троян в събота и неделя има народ, но това са туристи.

Анонимен каза...

`бъ ги и си лягам ...

Анонимен каза...

и като си почистим до 15-ти какво, нали след това ще е същата мизерия и олелия в целия град............кого лъжем самите себе си.Няма пари да се чисти и мие, няма пари за хора които да поддържат чистотата в града, а сега хоп бръкнахме в торбата и намерихме........и от къде ли дойдоха парите. Нека му почистят на ББ, той идва за първи път, а някои ще ги видим за последен....................

Анонимен каза...

""ДО ВИП ВИЗИТАТА има време, но из града вече се усеща, че чакаме най-главния – служители от чистотата и БКС лъскат яко северния вход на Троян, откъдето ще премине премиерският кортеж (чистят тротоарите, подрязват крайпътните храсталаци и т.н.), а входният пътен участък, който дълго време стоеше надупчен като френско сирене, наскоро бе щателно закърпен и прочее.""
ЖИВ КОМУНИЗЪМ,МИЖИ ДА ТЕ ЛАЖЕМ,НЕ СМЕ МРЪДНАЛИ И ЕДИН САНТИМ ОТ ПРЕДИ ДЕСЕТИ!!!

Анонимен каза...

Обява, която е актуална за управлението, на което госта реже много лентички, завира хляб в устата на девойката, която го посреща. Пенсионер до нея обявява: "Давам хляб под наем!"

Анонимен каза...

11-ти много логично се развиват нещата. Нали управленеца ни е с школовка от преди десети.Затова си мислете на изборите и да си изберем някой школуван след дессети.

Анонимен каза...

Дано дойде,та и времето да се оправи,да дойде лятото и с.Троянска махала.Какво да го гледам тоО КОмунист днес по БТВ леля му,по нова той...........абе идват избори а рейтинга е падналлл
Дилян Врача

Анонимен каза...

Ибафти тъпотията в жалкия Троян

Анонимен каза...

Големи яйца!!! Нито троянецът ще стане по-малко беден, нито по-щастлив. Само пак ще се наплюскат кмета и неговите замове.

Анонимен каза...

В далечната 1971г., като студент ме разпределиха да слугувам цялото лято на ДРУГАРИТЕ В ДВОРЕЦА ЕВКСИНОГРАД.Там имах възможността да се запозная и да контактувамс с ДРУГАРИТЕ и техните семейства -жени,деца, внуци.Т.Живков обичаше да контактува със слугинската част на двореца.Често сядаше с нас на "открит" разговор/беше ни разрешено само да отговаряме на въпросите на другарите/бяхме все млади хора 20-24годишни.Обичаше да ни провокира и аз един път при поредния ни разговор се изцепих пред всички:"Другарю Живков, като бяхте на посещение в Троян /първият път беше 1968г. на сто годишнината на града, а втория път беше 1970 г на сто годишнината на троянската партиина организация/ защо неспряхте и да надникните зад големите пана с надпис СЛАВА НА БКП и да видите как се прикриват грозни и недовършени с години строежи и неоправени съборетени"? Местните управници Ви заблуждават, градът ни не е толкова хубав, почиства се и се асвалтират издънените дупки, когато наближи да идвате, след това всичко отново е много грозно.Ако се прави нещо , то е с трайност докато трае Вашето пребиваване?.Шефът на двореца си променяше цвета на лицето от мъртвешко бяло до партиино червено.Ако можеше с поглед да ме убие, би го направил на секундата.Колегите ми бяха замръзнали по местата си и всички очакваха реакцията на ПЪРВИЯ.Той ме изслуша много внимателно, като постояннно кимаше с глава, сякаш ме насърчаваше да продължа да говоря.И аз продължих, но по едно време се усетих, че съм сгазил лука и завърших с изречението :"Сигурно това е последният разговор с Вас, защото това ,което Ви казах толкова открито отвори вратите на двореца и вече ми е купен билета за Троян?Т.Живков ме погледна и заяви:Това, което ми казваш млади момко го знам, но и аз да бях на тяхното място щях да направя същото?За да не те изгонят от работа от днес до края на почивката ми искам ти да сервираш и да се грижиш за моето семейство".Тази живкова семейна ваканция продължи до септември месец , когато започваше бригадирския ни сезон.С този си ход за избор на слугинството ми към семейство Живкови ми спаси изгонването от работа, изключването ми от университета и от ДКМС. Спомням си този период от живота ми по повод подготовката за посрещането на държавното величие ББ.Дали ще има след толкова години някой троянец да разведе ББ по заводите и да му покаже как се разсипва нещо, което е построено от троянци ръководени от същите сегашни другари.Ех времена , временааа.С уважение:Троянец с минало.

Бианка каза...

Уважавам хора с такава смелост 17-ти.Поздравления,който и да си ти.Но за последния въпрос....едва ли!

Анонимен каза...

Е Бианка, ти като има възможност да застанеш пред камера и да кажеш как стоят нещата в Троян, кво направи?Нищо...Мълча като пържена цаца...

Анонимен каза...

Като пържена цаца мълча ти нещастнико/це,мълчал е този който не му стиска.А Бианка поне показа смелост да застане пред камерата и да каже за проблеми които я вълнуват!Питам защо мълчаха другите от нейната групичка дето само кляфат тук а до кемта да застанат не им стиска.
Възмутен троянец

Анонимен каза...

Коя е нейната групичка бе овчо главо слънчасала?

Анонимен каза...

Не 17-ти, няма да се намери някой да го разведе, защото тези които имат смелост да го направят, няма да бъдат допуснати дори на метри от него!
А Акимов и т.нар. депутатка, обл. управител, замове, ще го заведат там, където "трябва"!
Колко много прилича настоящата картинка на тази, която ти описваш - нищо че има разлика от около 40 години във времето!
От десетина дни кипят същите показни мероприятия в северната част на града - от години се възмущаваме как мантинели и табели там не се виждат от трева, как се правят смешни кръпки и т.н. и нищо не се променяше /с изключение на един ОПИТ преди две години за почистване/, а сега, понеже ще идва министър-председателя, по стар навик и обичай, другаря Акимов започва да чисти, мие, коси ... Все неща, които трябва да се правят ежемесечно поне!
Е другарю Акимов, облечи си нов костюм, обуй нов чипик и се изпъчи до бате Бойко, така както само ти умееш, щото това ще ти е за пръв и последен път!
Навремето, той те изгони от системата - без да идва!
Сега ще дойде, за да ти подпечата билета за Трапето!!!

Анонимен каза...

От една година упорито се мъча да убедя моя мъж относно екологичните проекти в общината ни,че няма да влязат в експлоатация и няма да работят, докато недойде големия специалист по рязане на трикольори ББ да им пререже лентичката и да я скрие в левия си джоб.Господин Маринов да вземе два фотоапарата и да снима едновременно, за да не изпусне нито част от секундата на това велико откриване.Ей, хора всички тези натягания и хойкането на властимеющите е все от нашия джоб.!НА №17 - искам да добавя, че за събитията случили се в Троян,един от главните местни партиини лидери беше другарят Мичо Генковски - млад, но много напорист партиен натегач, който по-късно стана зам. партиен лидер по икономическите въпроси в общината.Сега сигурно се стяга да посреща ББ.Той има голям опит.Мисля, че тази грамада от камъни пред ресторант БЪЛГАРИЯ е негово дело, като главен идеолог на партията.Кога ще почнем дебата за тях?Синволът им важи и днес "Богати сторете път на бедните"!, но това пряко се отнася за тези които направиха тази грамада и я сложиха там или за техните деца.Един глас от далечното миналото

Анонимен каза...

Прав си 23 много си прав...

Анонимен каза...

Чухте ли,ТОЙ бил построил всичко,даже и пречиствателната станция!Всичко е възможно-един приятел разправяше,че Лили Иванова била посадила Байкушевата мура.....АЙ с-с-с-с......

Анонимен каза...

Е, троянецо, извода не се ли налага сам?А, именно-докато не се намерят качествени управляващи да не се ходи да се гласува!Всички сме на ясно със "системата" на заблуждаване на избирателя-следователно не бива да се съгласяваме!!!Тихо-мълком и за "гъби",евентуално на 23 октонври-само тогава ще ги стреснем!!!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |