Първо домакинство на голямо състезание по планинско колоездене

* Христо Доков: „Доказахме, че можем да се справим с подобно предизвикателство” * Шестима от „Маунтин хил” (Троян) взеха участие в надпреварата; с най-предно класиране от нашите – юношата Калоян Гидийски (16 г.), четвърти

ВИСОКИ ОЦЕНКИ получи първото голямо домакинско състезание, организирано от най-младия клуб по планинско колоездене в страната – троянския „Маунтин хил”, основан (през 2010 г.) и ръководен от съгражданина ни Христо Доков. Надпреварата, 3-5 юни, бе в дисциплината спускане и се проведе на дългото 1200 м троянско трасе на Турлата, изградено от г-н Доков и неговите момчета с подкрепата на местни фирми. Спонсорите на състезанието също бяха троянски – „Калинел”, „Ослар”, „Троян Плаза”, кетеринг „Валентино”, спортният клуб по ориентиране „Хемус”. А наградния фонд осигуриха две софийски фирми, свързани с планинското колоездене. Мащабната проява се организира със сериозната подкрепа на Община Троян.


ОБЩО 106 СЪСТЕЗАТЕЛИ от цялата страна в 5 групи - юноши, мъже, жени, ветерани и HT (hard tail – колела с твърда рамка) – мериха сили в OPEN DH Mountain Hill 2011, както бе официалното название на троянското състезание. На старт застанаха и 6-ма представители на „Маунтин хил” (Троян) – в категориите юноши, мъже и НТ; за жалост звездата на тима Стивиан Гатев (22 г.), който има и точки за световната ранглиста от предишни стартове, падна лошо и остана предпоследен в групата при мъжете.

НАЙ-ДОБРО КЛАСИРАНЕ от троянските байкъри постигна младата ни надежда Калоян Гидийски (16 г.), който остана на „милиметри” от призовата тройка и зае 4-то място при юношите. В юношеската група имаме още 13-то, 15-то и 16-то място – съответно за Драгомир Стоянов (17 г.), Александър Топалов (15 г.) и Иван Цонев (17 г.). Калоян Мичев (15 г.) зае 8-мо място от 22 състезатели в категория НТ, а при ветераните софиянецът Александър Иванов, каращ за „Маунтин хил”, остана шести.

„ДОВОЛЕН СЪМ ОТ МОМЧЕТАТА, караха добре, жалко само че Стивиан не успя да разкрие големите си възможности. Доволен съм и като цяло от състезанието – доказахме, че можем да се справим с подобно предизвикателство”, коментира след приключването на OPEN DH Mountain Hill 2011 Христо Доков. Той припомни, че през м. септември троянският клуб ще организира друго голямо състезание, този път на Беклемето, като съорганизатор е фирма „Сима”.

ТРОЯНСКОТО ДОМАКИНСТВО бе допълнено с чудесен подарък за участниците, гостите и местните ценители на рока – концерт в събота вечерта (4 юни) на столичната рок банда „Филд” (Fyeld), спонсориран изцяло от „Балканфарма – Троян” АД.

Т21

5 коментара:

Flamboyant каза...

Евала, евала! Евала! Нямам думи, не се занимавам с този спорт, нито пък някога съм се интересувал от него, но този път реших да отида и да видя з акакво става на въпрос. Там видях млади и надъхани хора, не стоящи по кръчмите, а занимавайки се с един доста тежък спорт. Трасето беше невероятно, както казах, не разбирам от този спорт, но гледайки го същото това трасе, чак ми се дощя и аз да имам едно такова хубаво колело и да се заспускам, въпреки, че осъзнавах сериозността на това, с което са се захванали тези млади хора. Хареса ми, в такива моменти чувстват, че гр. Троян все пак не е толкова зациклил, хареса ми! Който не е имал възможността или желанието да отиде да го види с очите си, просто е загубил много! Желая успех на този млад троянски клуб!

Анонимен каза...

Браво!!! Отличници!
След като има хора като вас значи града все още има бъдеще.

Анонимен каза...

Браво!!!

Анонимен каза...

Браво Ицо,браво момчета якоооооооо!!!!!!!

Анонимен каза...

Иван Цонев, Калоян Мичев, Стивиан Гатев и Драгомир Стоянов имаха шанс да се класират на по-предни места, но доколкото разбрах поради грешки по време на финалното спускане (падания, подхлъзвания, засядания/заклещвания)загубиха ценно време за по предно класиране. Калоян Гидийски доказа колко ценни могат да са няколко стотни, каквито го деляха от третото място, след почти безпроблемно спускане.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |