За 17-ти път - пенсионерски събор надпяване на Беклемето

* Официалното откриване е на 21 август (събота) от 9:30 ч., а началото ще даде кметът на община Троян Минко Акимов

НА 21 И 22 АВГУСТ (СЪБОТА И НЕДЕЛЯ), за 17-ти пореден път, ще се проведе традиционният национален пенсионерски събор надпяване на Беклемето. Тази година ще участват 60 художествени състава и хорови колективи от цялата страна. Организатори на проявата са Културен клуб на пенсионера – Троян и Община Троян.

РАДОСТНО Е, че въпреки кризата с всяка година броят на участниците в събора се увеличава, затова от две години насам се наложи надпяването да се провежда в рамките на два дни. Факт е, че ежедневието на хората от третата възраст е трудно и напрегнато. И въпреки това всяка година те намират сили и възможности да бъдат част от този чудесен празник, да се срещнат със стари приятели и с песните да отпуснат душата и сърцата си.

ОФИЦИАЛНОТО ОТКРИВАНЕ НА СЪБОРА е на 21 август (събота) от 9:30 ч., а началото ще даде кметът на община Троян Минко Акимов. И тази година съпътстваща проява ще е Националната пчеларска среща “Север-юг”, чийто домакин отново е пчеларското дружество “Майка” (Троян).

Маргарита Генкова,
PR на Община Троян

1 Коментара:

Анонимен каза...

Щом е пенсионерски събор,Миньо ще участва ли?
Колкото и да не му се иска бива да прекара известно време с наборите и лека полека да се подготва за дълга почивка по трапето...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |