Зам.-кметицата: "Искам да опровергаем написаното във вестник "Троян 21"

* Кой казва истината - кметът или заместничката му?

"ИСКАМ ДА ОПРОВЕРГАЕМ написаното във вестник "Троян 21 век", че ще закриваме училища, в Дебнево или Врабево, в Орешак или Черни Осъм. Както виждате, не само че няма да ги закриваме, но по спечеления проект дори ще финансираме ремонта на две от въпросните училища". Това е заявила зам.-кметицата на община Троян Недка Топалова, цитирана от сайта www.troyaninfo.com. Явно г-жа Топалова визира материала ни „Две троянски села остават без училищата си” (публикуван в бр.31 на Т21 от 11.08.2010 г. и в сайта на вестника).

КАЗАНОТО – по повод отпуснатите 5,7 млн. лв. по ОП „Регионално развитие” за ремонт на две училища в община Троян (в Орешак и в Черни Осъм) и четири детски градини (в кв. „Буковец”, Борима, Калейца и Орешак) – е хубаво и оптимистично. И е много добра новина. Само че сме длъжни да направим едно уточнение – опровергавайки „написаното във вестник „Троян 21”, г-жа Топалова всъщност опровергава казаното от кмета Минко Акимов на пресконференция с местните медии на 30 юли т.г.

И ДА НИ ПРОЩАВА Г-ЖА ТОПАЛОВА, но за нас меродавно си остава становището на началника й (г-н Акимов). Което, колкото и да не ни се иска да признаем, е по-адекватно на образователните и демографските реалности в община Троян и на логиката на продължаващата у нас образователна реформа. Припомняме какво каза г-н Акимов: училища с под 70 ученици са обречени - „още повече пък такива, които освен че са с по 50-60 деца, са на 2-3 км едно от друго”.

Т21

П.П. Мислим си, че не би било излишно Общината да излезе с официално становище по въпроса, още повече че се касае за изключително чувствителна и важна тема.

37 коментара:

Анонимен каза...

Абе тия двамата - кмет и кметица - не си ли говорят? На луди гъби ни направиха в този град!

Пол..... каза...

Е,чак такова разминаване в мнения и речи не очаквах.Всъщност не опровергава казано от в.Троян21,а на Кмета...

Анонимен каза...

Незнам защо умишлено Ви подвеждат. Никога не е ставало на въпрос за закриване на две училища. Ако има такова, то би трябвало да се гласува на ОбС и то преди лятната почивка. А такова нещо не е имало. Моля г-н Маринов да не подвежда хората с тези писания. Незнам защо другите медии не го отразиха това фалшиво затваряне, а само в този вестник се получи такова писание. Следях и кабелната тв и там не казаха за закриване. А сега още повече като се реализира този проект децата сигурно няма да избягат от тези училища. Детската градина в Орешак е пълна, така че за нас родителите е важно и училището да е добро за да учат там децата ни, а не да пътуват. И аз се радвам, че моето дете ще учи в санирано и подобрено училище.

Генадий Маринов, Т21 каза...

До горния Анонимен:

Не знам защо смятате, че подвеждам хората?! Уверявам Ви, че напълно обективно отразих казаното от г-н кмета на пресконференцията на 30 юли (а че други медии не са го чули и отразили, това си е тяхна работа). Нещо повече - смятам, че казаното от г-н Акимов звучеше напълно логично и едва ли е изпусната непремерена реплика. Още нещо - за подобно, да го наречем, преструктуриране (сливане, закриване) се говори не за пръв път и това говорене си има своите основания. Фактите са такива - и моля Ви не бъркайте фактите с емоциите си. Още нещо - смятаме, че Общината трябва да излезе с официално становище по темата.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Ст. Борджуков каза...

Г-н Маринов, от доста време подхвърлям, че на пресконференции трябва да пускате и диктофон, който да записва безпристрастно казаното... На няколко пъти вече играта наречена "умряла лисица" се разигра тази пролет. Тогава, когато има жив звук - нещата изглеждат И СЕ ЧУВАТ от сайта различно. Аман!... Хайде да обсъдим техническата страна...
;-)

Генадий Маринов каза...

Демек - да илюстрираме текста със звуков доказателствен материал, за да няма "подведени" и недоволни?! Туй ли предлагаш, г-н Админ? Че то ще стане малко като в една друга институция, к`во пък - няма лошо.

Анонимен каза...

Цирка е пълен!

Само и само да изкарат Генадий лъжец ,кмета и заместничката му се оплетоха или дооплетоха в собствената си немощ и глупост.
Госпожата явно в опитите си да подложи на кмета направо го доопропасти!
Поредната показност за некадърното управление на Троян,и поредната такава управляваща ни!
Липсата на интелект и то управленчески е явна не от сега,но вече лъсна и липсата на всякаква координация между управляващите!

Генадий и Борджуков,знайте че няма да ни спрат,нито пък да изкарат Вас и Т21 лъжливо писание!

Господа управляващи,Вие сте срам за Троян и записахте имената си като хората забиващи пирон след пирон в ковчега скован от Дилян Енкин!!!
Вашите деца ще носят срама от Вашите престъпления!

Никога Един От Вас!!!

Анонимен каза...

Да...... като гледам сина на кмета голям срам носи горкия.

Пол..... каза...

Мисля,че всички които са били на пресконференцията са чули много добре всичко,но,защо не е отразено от всички да помислим....
Гената го отразява веднага.Мм,дааа не се страхува да покаже истината такава каквато си е.Другите мълчат...защо ли....ми да видят как после ще се промени евентуално някои сценарий/това си е редовно за управлението,Гена,забрави ли?/,пък после да го отразят както най-е угодно.Просто и ясно.Другия вестник ще го отрази както повелява традицията...:)))

Анонимен каза...

това на снимката откъде е изпълзяло?!?!?!?
марш обратно в ада адско изчадие,марш,марш,марш...

Анонимен каза...

Определено пак лъжат тези лумпени. На кого ли са обещали да продадат училище Иван Хаджийски(в което не е вложено дори и една стотинка през последните 20 години). На кого ли са обещали за продажба бивша детск градина на Василевското(в която целодневно играят деца в много опасни условия). На кого ли са обещали да продадат Болницата?

Анонимен каза...

До горния-какви ги плямпаш бе ненормален.Я коментирай нещо по сериозно а не тези фантасмагорични продажби.

50/50 каза...

Простаците няма да се свършат (визирам десетия коментиращ). Снимка в толкова близък план не е удачна за жена над 20 години и би трябвало Т21 да се съобрази с това, разбира се, ако не се цели да се провокират точно такива низки страсти.

Генадий Маринов, Т21 каза...

До 50/50:

Нека не търсим под вола теле?! И не ни приписвайте несъществуващи "провокации". Също не одобрявам прекалената експресия на десетия коментар. Но нека не забравяме - публичните личности си носят кръста на публичността, това е неизбежно.

С уважение: Генадий Маринов, гл. ред. на Т21

Анонимен каза...

За обещаните вече продажби съм си много прав и тези твойте глупости върви ги разправяй на някой мангал като теб. Ясно е като бял ден че не са дали една стотинка за Иван Хаджийски, за детската градина на Василевското, а за болницата купувачът е ясен на някои хора още от преди години. В момента даже продават детската градина на Ливадето така че върви се гръмни някъде.

50/50 каза...

"От новата учебна година и ОУ “Иван Хаджийски” ще излезе от 19. век, след като най-после се сдоби с вътрешни тоалетни. Изграждането им струва на общинския бюджет 45 000 лв. Тъй като сградата е архитектурен паметник, външно саниране е неприложимо. Общината търси друго подходящо решение и подготвя проект за вътрешна изолация и реконструкция." Това копирах от троянски сайт, датата е от септември миналата година. А от март в Т21 четем следното:
http://troyan21-statii.blogspot.com/2010/03/blog-post_21.html
Толкова по въпроса, че не е вложена и една стотинка в училището и странната идея, че ще се продава.

Анонимен каза...

За ОУ"Иван Хаджийски" ще се намеся и аз защото съм учил там и имам по-пресни спомени. Разбира се, че една стотинка не е налята в него. Това с тоалетните е смешно и престъпно. Разбира се,че нарочно го държат в това състояние, защото се готви за продажба, все пак големите вериги магазини се убедиха,че не могат да купят терена на автогарата,Кауфланд разбра,че няма да може да строи в ЕЛМА, терена на бившата баня е частен и не се продава.По този начин ОУ "Иван Хаджийски" остава единствения голям и подходящ терен за тази цел. Въпроса е коя точно верига ще го купи. За детската градина на Василевското е абсолютно сигурно,че всеки момент ще фръкне на търг. Тя е опасна сграда и може да стане злополука, защото наистина там се събират доста деца през деня.


Младежа

50/50 каза...

Ама вие сериозно ли мислите, че един архитектурен паметник ще бъде продаден за супермаркет? Сградите със статут на архитектурни паметници не могат да бъдат разрушавани. Прочетете Закона за паметниците на културата и музеите и не ставайте параноични.

Анонимен каза...

Г-н Кмете, ако си спомняте не много отдавна бях Ви предложил, само едно решение от Ваша страна, и сте отново на правилната писта. Махнете Топалова и В.Добрева. Така и хората ще разберат, че грешки стават, но и че се поправят. Пример- Бойко Борисов колко от неговите махна, някои дори само за съмнение. Във форума, някой те опреличи на камикадзе, е на тйам си тръгнал. Много баласт има около теб, сега му е времето, чисти се. И не се цупи когато те критикуват. Само с добри чувства!

Анонимен каза...

До г-на, който се изказва ама много неподготвен, относно продажбата на училището. Вие с какъв акъл го казвате уважаеми. Откъде я чухте или разбрахте тази ужасяваща простотия. Как не Ви е срам да пишете глупости. Вие явно не сте с акъла си. Абсолютна глупост и немарливост е да се твърди, че училището ще се продава. Аз съм направо ужасена. Говоря го и знам, т.като съм доста навътре в нещата, т.е. работя в училището. НАправо съм изумена. А и незнам докога ще продължават да позволяват тук да се изказват доста некомпетентни хора. г-н МАринов призовавам Ви да промените форума си. Нека всеки се регистрира. Или явно си правите гъдел на мозъците. Незнам....

Пол...... каза...

Предлагам да се спре с тези небивалици за подобни разпродажби на училища и болници.Този който пише тези простотии да не се изказва като е толкова неподготвен.Моля г-н/жо,съвземете се и не пишете глупости.Това че пишете тук анонимно/може би защото съзнавате че ръсите простотии/,не ви дава право така да постъпвате.Не се гаврете със сайта.Не пречете и лъжете!

Анонимен каза...

Колкото до училището на центъра... Абе Вие филми не гледате ли? Не сте ли виждали как на един архитектурен паметник му се маха всичко освен околните стени и вътре се зида модерна многоетажна сграда, а старите стени остават и докъдето стигнат... Ама се иска желание и да те боли за това къде и как учат децата ни. А то сегашната сграда каквото и да я правиш нещастието е въпрос на време според мен... И децата не искат да учат там... Ами нормално... И пак опираме до мениджмънт...

Анонимен каза...

Такива противоречия са във всички нива на общинската оправа. Наскоро ми се наложи да потърся отговори от общината за един въпрос, но там, където бях насочен, ми отговаряха само с "на този етап нищо не може да се направи" и се поглеждаха един друг(2ма от бюрократите). В друга стая ми казват, че еди кой си щял да ми разясни неяснотиите, а на 3то място се установи, че било нужно да пусна молба до кмета....и със сигурност в крайна сметка нищо няма да разбера от цялата работа...Абе да вземе да се върне Енкин, крадеше и си взимаше неговото, но го правеше с усмивка и някак си смекчаваше нещата. Подобренията в града ни от началото на мандата на Акимов са главно дело на частни лица и цялостното подобрение в страната, а не толкова плод на неговата работа. ...поне това е моето скромно мнение

Анонимен каза...

Винаги съм бил против комунистите, но да сравнявате Енкин с Акимов е наивно. Енкин е корифей в управлението на една община спрямо ченгето селско.

Младежа

Анонимен каза...

Енкин е корифей рушветчия а пък двамата Дилянчо и Миньо тъй сладко са се сдушили в момента и пипат в комбина а пък другите зяпат.Тая шайка трябва да се почисти...за да тръгне Троян.

Анонимен каза...

И как младежо го разбра това нещо с управлението, след като не работиш там и не си наясно ама въобще с това, кой е по - добър управленец от двамата, а? Моля те да ми отговориш.

Анонимен каза...

Аз Ви предлагам следващия мандат да се кандидатирате Вие тук списващите и да оправите града. Много лесно се плюе и обвинява, ама много трудно се работи такава работа.

Анонимен каза...

До горния:
може много трудно да се работи такава работа, ама и много трудно е да се живее в Троян.

Анонимен каза...

Тоя дето разправя че се управлява трудно и защитава миня,да не би да е работил подобна работа или само ги сказва за да прави арно на минкя?

Анонимен каза...

Работил съм дълги години в общината и добре познавам работата там. Само човек, който не е минал през там, незнае как се работи трудно с такива граждани, като тук списвасващите и колко отговорна е работата на общинския служител. Защитавам ги, защото доста години съм работил в общината и добре, още веднъж повтаряма познавам апарата.

Анонимен каза...

хайде пък да ни запознаеш кое му е толкова трудното и най-вече отговорното на вас, общинските служители и от къде си получавате заплатите вие

Пол..... каза...

До по-горния-уважавам мнението ти,опита ти,но не и че защитаваш така усърдно.Може и да знаеш колко е трудно там и съм съгласна,но....я ми кажи,да не би Кметовете да са си мислели,че като идат там ще си клатят краката.Кметския престол е много горещ и жалко,че всеки отива да седне там с илюзията за нещо по-различно.Ако има такива хора като нас тук,които критикуваш,не мислиш ли че повечето недоволстваме заради това,че не се изпълнява това за което БЕШЕ ОБЕЩАНО.Много,много добре слушах по време на предизборните агитки.А сега е наш ред не мислиш ли.Къде е комуникацията с хората,с бизнеса?Имаше плахи опити,до нищо не доведе.Ние сме хора не само преди избори,но и след това.Заплатите им са от нашите данъци,и ако ние им плащаме да са го залужили.Така че, отхвърляйки всякакъв вид простащина,аз,ти,ние имаме пълно оправдание да сме недоволни.Но когато пък нещо се направи както трябва,аз първа и хваля.За съжаление тези неща са твърде малко!

Анонимен каза...

Човекът си го е написал кое е трудното - комуникацията с такива като повечето коментиращи тук. А пък тия, дето най-много изискват да им се даде, най-малко си плащат данъците. Нямам предвид Пол, може тя да е съвестен данъкоплатец.

Анонимен каза...

Той миньо ако има как ще се отрече и от обещанията си,само че от фактите не може да избяга!
И какво ми се е заобснявал тоя че било трудно и прочие...
Хората които работят в частния сектор да не би да пият кафета по цял ден?
Или изобщо не са поставени под угрозата на конкуреницята идваща от масата безработни!
Не стига че сте грозни ами сте и нахални!
Хем живеят на гърба на данакоплатците а и се оплакват че им било зор!
Торбичката и при овцете на село щом ви е толкова трудно!

Анонимен каза...

Не мога да си затрая при наличието на толкова наглост в коментарите на някои хора тук!
Визирам господина работил в апарата.
Господине,не Ви ли е срам да защитавате некадърността на определена група хора получаваща заплата от нашите данъци?
Какво да кажат останалите няколко милиона работещи в частния сектор Българи?!?!?
На тях им е песен работата и изобщо всичко им тече по вода,така ли го разбирате Вие?
Изказванията ме навяват на мисълта че тези хора са богопомазани и каквото и да правят им е простено.
Сякаш е някаква болница с бавноразвиващи се деца,и това че се наакват в гащите им се прощава,видите ли те са психично болни,а ако случайно направят нещо различно от нищото всички изпадат в бурни овации и хвалби!
Още веднъж искам да Ви попитам:

Не е ли срамно,хората които е повече от ясно че работата им като командващи Троян трябва да е над всичко,постоянно мрънкят и се оплакват и все се намира някой който да ги защитава,а фактите говорят че просто не стават и нашият град лепа полека замира?
В същото време тези хора които се трепят по частните фирми и плащат данъци от които държавния и в частност общинския апарата живее да нямат право на глас,да бъдат наричани лъжци и некомпетентни и да бъдат принуждаани да живеят във все по-лоша социална и икономическа среда?

Анонимен каза...

http://www.troyan.bg/news/news1/470-ofitzialno-izyavlenie-na-obshtina-troyan.html

Анонимен каза...

http://troyan21-statii.blogspot.com/2010/08/blog-post_24.html

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |