Троянски лайнарщини (2)

* Разбира се, фъшкията не е паднала от небето * И разбира се, не е виновно кончето
 
ЗНАЕТЕ ТАЗИ НИ РУБРИКА. Тя, по принцип, се попълва с малко по-други лайна(рщини) – нерегламентирани сметища, вандалщини от различно естество и т.н. троянски простотии. И в някакъв смисъл звучи метафорично. Този път лайното си е лайно. Голямо. Конско. И цопнато насред… автобусната спирка срещу „Машстрой” на ул. „Акад. Ангел Балевски” (снимка 2)*. Разбира се, фъшкията не е паднала от небето. Създал я е един цигански кон, „гариран” с каручката си… вътре в спирката (снимка 1)*. И разбира се, не е виновно кончето.

ГОЛЯМА РАБОТА и/или не ни занимавайте с глупости, ще кажат някои. Но ние мислим другояче – не са глупости и трябва да ви занимаем. Защото това конско „гариране” вътре в спирката може да е повече смешно, отколкото нещо друго. Но е (и) опасно – заради наглото незачитане на най-елементарните норми на поведение, заради публичната демонстрация на простотия и цигания. А безхаберието срещу простотията и циганията води само до едно – до още по-голяма простотия и цигания. Не го искаме, нали?! 

ПИТАМЕ СЕ КАК БИ ТРЯБВАЛО да се реагира в този случай. Ако се обадим в полицията и сигнализираме за споменатото нарушаване на обществения ред, едва ли ще ни обърнат внимание. Ако се обадим в Общината и поискаме съдействие срещу нарушителя на Наредба №1 за обществения ред на територията на община Троян (Раздел V, чл. 42, т. 12:  „Забранява се движението на ППС с животинска тяга без престилка, поставена на животното”), вероятно ще ни се изсмеят. Остава едно – да хванем нарушителя (не коня, стопанина му) и да му натикаме муцуната във фъшкиите?!

Т21

* Заб. Снимките ни предостави нашият приятел и читател на Т21 Александър Хитров.

32 коментара:

Полендачката каза...

Гена,минавам от там всеки ден и това с каруците е всекидневие.Вчера когато тръгнах за изложбата,по главния пътна на голямо разтояние имаше няколко купчинки,но слава богу дъждът си вършеше работата...но вонята беше отвратителна и се чудех ние в град ли сме или в село.Вонята стигаше почти до центъра.Но едва ли ще направят нещо!!!!

Анонимен каза...

Ти па се не начуди ,та еба е мърмода,само мрънкяш...
Мъж немаш ли си та се тук висиш да ти се невиди и,дай и само да лай и да кляфа...
Пфуууу...

Хасен с каручката

Анонимен каза...

Тази каруца много често е паркирана и на отсрещния тротоар, а до нея на тревата група цигани си правят пикник.След тях познайте какво остава,освен купчинки има бутилки,кутии от цигари,хартии,торбички....
Така изглежда и паркинга зад спирката на Машстрой.За това състояние са виновни не само циганите.
Мисля, че Общината трябва да вземе отношение по
въпроса и да не допуска това да се случва в града ни.

Анонимен каза...

Да, трябва да вземе отношение...ама за да го вземе трябва някой да се поразмърда малко...ама то е много трудно да се направи нещо, щото сигурно няма такава длъжност, няма време, много работят..нали???

Погнусен каза...

В края на предната седмица минах от там пеша - ОТВРАТИТЕЛНО Е! Гадното е Гена, че като му набуташ мутрата в ГОВНАТА ще додат от Хелзинкския комитет да те ОСЪДЯТ, ама не искат да си ги вземат в ХЕЛЗИНКИ, а ни ги връщат от там по етапен ред...

Анонимен каза...

Минах скоро през прословутия завой на Атлант. Там гетото вече се е РАЗШИРИЛО и под пътя! Досега минаването от там пеш беше невъзмижно от радостните цигански кучета... В скоро време смятам, че за Балабанското може да започне да се пътува само през Терзийското... (Поради това, че населението не разполага с БТР-и)

Анонимен каза...

Къде е този хубавец, който така яростно защитаваше общинските служители - че имало свестни хора, много бачкали, били стояли там за нашето благо, щото вярвали в идеали....Що сега не се изкаже, че не са си свършили работата? И то не само за тази спирка и тази лайнарщина, такива има в целия град. А полицията що спи?

Малкия Принц каза...

А, колко от вас след като знаете за тези седянки, разбирам от вас, че и ежедневно сте свидетели на тази картинка, реагирахте по някакъв начин, за да сте полезни на себе си и обществото в Троян? Колко пъти алармирахте за това най - малкото в МВР? Възмущавате се и подминавате нали? После чакате чинно някой друг да свърши вашето гражданско задължение. Така работа не се върши! Докато вие подминавате тези лайнарщини, после се прибирате вкъщи и отваряте сайтовете само да се жалвате, положението няма да се управи. Днес кончето се изсрало на спирката, утре някой ви пикае на вратата, други ден, вратата ви я няма и така. Защо ли ? Защото никой не употребява правата си на нормален гражданин в тази страна. Спецялен поздрав с песента на Ъпсурт- мрън, мрън. - http://www.vbox7.com/play:dd44a0e9
Мили хора, разберете, че всичко е в нашите ръце. Сега е времето, когато ние имаме права и можем да ги отстояваме. На тази държава им трябва дух и помощ. От някъде трябва да се почне! Днес с една безобидна забележка, утре с помощ от приятел за разрешаването на несправедливостта, после съдействие от институция и така докато хората, които ни пречат си вземат поука и бъдат наши приятели и ние техни доброжелатели!
Пожелавам един красив и слънчев ден на всички!

Анонимен каза...

Позволявам си да дам съвет на полицията и общината - всеки циганин, който няма адресна регисдтрация в този град и живее в незаконна постройка, да се изсели. Господа управляващи, има закони, моля приложете ги. Докога троянци ще търпят това отношение? И не ми говорете за толерантност, защото правите геноцид спрямо местните българи!
Балканджийката

Анонимен каза...

Малък принце,
реагирала съм, обаждала съм се, отговора беше "ще видим какво можем да направим" и...дотук! Петър Яшев вече е подал рапорт за напускане, чака се следващия началник, покрай него още 27 служители от полицията са пожелали да напуснат. Нямам повече какво да ти кажа...
Балканджийката

Анонимен каза...

И какво като ще напуснат още 27 служители от полицията - те все още са на работа. Да виждате някой да търси отговорност от нарушителите на общинските наредби и закноните на държавата - цигански каруци, паркиране по тротоарите, самонастаняване в общински терени? И общината има своята вина, но това е работа на полицията - да съблюдава спазването на законите и подзаконовите актове. Изтърканото оправдание че нямало хора и т.н. е смешно! Просто тези хора не искат да си свършат работата! Това е.

Анонимен каза...

Как какво - ами не им се работи, ако не са освободени вече. Останалите просто си чакат новия началник на принципа" За нов началник и за малко прасе лошо не се говори, че не знаеш каква свиня ще излезе". Някой знае ли на кого да се оплачем, че полицията не си върши работата?
Лили

Анонимен каза...

Ето ви малко веселба за днешния предпочивен ден:

Циганите са богоизбран народ - погрешно е общоприетото схващане, че този народ са евреите. Според Библията, Бог сътворил циганите по свой образ и подобие, пикаейки в пръстта и от създадената кал създавайки венеца на творението си - циганина. За нещастие, материал, от който да направи зъбите им Господ не намира, което обяснява беззъбите и широки като ливади усмивки на последните.

По-популярни наименования на циганите са: мангал, черен, сач, печка, сажда, циганина мръсен..
В миналото циганите са били неизчерпаем източник на стоки за бита, като например сапун. А в по-близки дни - и веро. Технологията на приготвяне е с вековни традиции и се предава от поколение на поколение във всеки български дом. Цитат от неизвестен източник по темата "Всяко циганче на сапунче !".

Циганите като богоизбран народ управляват света тайно, чрез подставени лица и агенти. Те изпозват евреите като параван за да си мислят всички, че евреите управляват света. Всъшност циганите тайно се свързват с евреите и им поставят задачи посредством джуджетата. Ултиматната цел на циганите е да изстрелят каруца в космоса. За съжалени те бяха изпреварени от китайците, които вече изпратиха рикша до луната
Макар, че са богоизбран народ те също имат естествени врагове целящи спирането на някои от тайните проекти на циганити и навици.


Кратък списък на враговете:


НЕК - организация от зли същества целящи предотвратяване на един от основните проекти на циганите за безплатна електроенергия, чието име е все още неизвестно.

МВР - друга организация целяща да откаже циганите от основното им забавление "да си взимат". МВР не един път изопачава събития и факти като твърди, че циганите нарушават закона - това е абсолютно невярна инфорамация!

Общински власти - Организации, целящи изселването на съвсем законно заселени цигани по полета и паланки най-често в покрайнините на градове. Наглостта на тези власти стига до там, че да си позволяват оптити за изселване на богоизбраните - досега в хрониките не е записан успешен.

Балканджийката

Фифти-фифти каза...

Аз ставам свидетелка на интересни случки, като си пия кафето по централните заведения, и действащите лица не са само цигани. Преди време наблюдавах как една баба си изхвърля торбичката с боклука в реката, а гюмовете бяха до нея... Вчера в пазарния ден пък двама мъже на възраст най-спокойно си пикаеха до стената на музея откъм моста... И като се обадя в полицията, докато дойдат полицаите, дали ще хванат някой? Жалко, че телефонът ми не прави добри снимки надалеч, можеше и аз да пратя някоя за сайта. :D

Полендачката каза...

Браво приятелко.Наистина ме разсмя.Ще рискувам да си дам мнението пак,въпреки,че Хасен с каручката пак ще ме напсува:).Когато избрахме Акимов едно от първите неща ,които създаде е наредба номер 1,раздел 5,чл.42,т.12.Наблюдавам две години и искам да му кажа,че законите се създават не само да стоят на хартия но и да се изпълняват.Сигурна съм,че и от МВР,нямат логично обяснение защо не действат,като закона им отвързва ръцете да действат?Знам какво ще кажат:Ако им отнемем добитъка и каруците нама къде да ги държим....ние ходим при тях те не ни слушат...Истината е обаче,че може би се страхуват от циганската саморазправа.Не е тайна,че и ние се страхуваме от тях.Но в случая излиза,че ние не сме защитени от никой и няма към кого да се обърнем.Правата са си само за циганите,не за нас.Защо в ареста лежи българин застрелял циганин при самоотбрана,а няма кой да ги прибира при масовите си набези по къщите?Защо като обраха къща на полицай и той си трае даже не се жалва въпреки,че знае кои са.Няма да продължавам повече.То става смешно,че въпроса се повдигна заради лайното на Хасен с каручката:):)

Полендачката каза...

И друго се сетих,понеже Малкия принц ни критикува.Генади Маринов често им дава сигнал чрез вестника и сайта си.След като не реагират на неговия сигнал,на нас ли ще реагират???

Полендачката каза...

ДО ХАСЕН С КАРУЧКАТА...Имам си и мъж и други неща...ама типично по женски ,обичам и тук да се дръглям с такива като теб и да има образувам нерви:)

Анонимен каза...

Минко, ако друго не можеш, то поне се заеми с прогонването на незаконно заселилите се цигани в различните райони на града и селата от общината.Тогава ще те изберем за нов мандат.

Анонимен каза...

Незнам докога ще го търпим това безобразие. Погледнете само по пътя за с. Балабанско, какво хубаво място са заели, нека но да са нормални граждани на страната ни. Там просто става с виждане, какъв безпорядък е! До кога този кмет няма да обръща внимание на тези толкова важни неща??

Анонимен каза...

А какво ще кажете за четвъртачните запой в градинката до бившата баня?Полицаите седят до тях,но няма никакъв респект!

Анонимен каза...

Та то има ли полиция, която да реагира адекватно в тази държава?

Полендачката каза...

Айс,виж само какво се получава...Критикуваме полицията много,а всъщото време защитаваме г-н Яшев....Много странно нали?Знам,че сме на негова страна персонално,но все пак е чудно:):)

Анонимен каза...

Аз персонално не съм на ничия страна-обичам жена си,децата, внуците и приятелите.А длъжностните лица искам само да си гледат работата,но и никога не забравям,че,както рекъл дядо владика за поповете:"Ден и нощ се моля на Господа да ми излрати за свещеници ангели небесни-не праща!И аз,що да сторя-избирам ги измежду вас."Та така,Яшев приключи,да видим Румен Дзвера кава ще я свърши-той прякор и физика има.....За останалото- историята ще каже...-и Барабойко,гоце първанов/с малка буква в знак на неуважение/,Тетка Цачева,Цецо,Лъчо мозъка,Кмета,Ачо Балев и др.....Айде-е-е-е-е-е-е-е,мускалчетата в пояса и....на опера във Виена!!!!!АЙ с-с-с-с........

Бонд каза...

Много силно се бъркате, че Румен, ще бъде следващия началник на РУ Полиция Троян - името на човека започва с М.

Анонимен каза...

Преди няколко дни една циганка беше клекнала срещу въпросната автобусна спирка и си вършеше работата... Нищо, че по улицата имаше не малко пешеходци.

Анонимен каза...

За циганската напаст и за бездействието спрямо нея нещата са ясни. Но аз искам кметът да слезе от автомобила си и да мине пеша по ул."Академик Ангел Балевски" и накрая да погледне лъснатите си чепици. Снеговете отдавна се стопиха, но зимното опесъчаване така и не бе почистено. Ако не го сторят, след следващото опесъчаване догодина там ще си имаме плажна ивица.
Ако предприеме тази разходка - от мен съвет: освен, че трябва да внимава клоните от дърветата да не му извадят очите, трябва да си гледа и в краката да не би някоя от безбройните клонки по тротоара да не се разшава под крака му и да му се оплези. Щото вече и змийчета излизат там да се препичат.

Анонимен каза...

Ауееейй българи поганци,ний ромити шси прайм квот си искаме,разбрахте ли на?
ША си пийм и ша си играйм дет си исками и никой нищо не може да ни каже.
Плащайте си данъците рая с рая да има за нас и циганчетата помощи.
Вий посерковци послушни,всичко ша ви вземем щот сте бъзливи и вие страх да се съберете и д ни изгоните.
И който има дъещря от вас и нея ша я таковаме и всичко ша му вземем.
Да ви са невидят и българите мръсни

Полендачката каза...

Tи сигурно си Хасен с каручката или Хасен неандерталеца,както си те викам аз.Не се хаби да пишеш тук,намаш място тук и няма кой да те чуе.Зарежи!!!!!

Полендачката каза...

Драги Админ,изтрий тази простотия!!!

Троянец каза...

Това не е простотия, а предупреждение какво ни чака ако не се справим с циганския проблем...и съвсем не е преувеличено.Хора бдете!-беше казал чехът Юлиус Фучик по един друг страшен повод...

Полендачката каза...

Много си прав Троянец.Каза нещо,което аз не смеех даже да си помисля!

troyan21 каза...

.. това е пародия... и си е Ваша...

Ако я изтрия, всички лични обиди по адрес на Кмета какво да ги правя?! Да спя във форума и да трия наред? И без това не четем всичко... и ние си имаме работа, а Вие си изливате душата...

Изливайте я и бъдете здрави. С уважение - админ - Ст.Борджуков

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |