Бойко Борисов преряза лентата на новата пречиствателна станция на Ловеч

* Съоръжението струва близо 18 млн. евро и е разчетено за 85600 жители * Премиерът: „Ние не делим кметовете – тези, които работят, абсолютно се толерират, независимо от коя партия са” * Губернаторът дари Б.Б. с 25-годишна троянска сливова

ЛИЧНО МИНИСТЪР-ПРЕДСЕДАТЕЛЯТ БОЙКО БОРИСОВ преряза лентата на новата пречиствателна станция за отпадни води в Ловеч, което съвпадна с Деня на земята (22 април). Премиерът бе придружаван от министъра на околната среда и водите Нона Караджова и министъра по еврофондовете и доскорошен кмет на Габрово Томислав Дончев. Символични домакини на церемонията пък бяха ловешкият градоначалник Минчо Казанджиев и областният управител Николай Нанков, а сред гостите личаха Ловчанският владика Гавриил и депутатите от нашия избирателен район д-р Анатолий Йорданов, д-р Станка Шайлекова и д-р Михаил Николовски.

ОБЩАТА СТОЙНОСТ НА НОВОТО СЪОРЪЖЕНИЕ, което е разположено на площ от 33 дка, е 17 млн. и 811 хил. евро (по данни от строителното министерство), от които 75% са финансиране от ЕС, а 25% - национално съфинансиране. Строител е турско-германски консорциум. Изпълнението на строителните работи започва през април 2007 г. Към пречиствателната станция са изградени пет довеждащи канализационни колектора с дължина над 6 км. Тя ще пречиства около 15 893 кубически метра отпадъчни води на ден, изчислени за 85 600 еквивалетни жители. Технологичният процес включва механично и биологично пречистване, обеззаразяване на пречистените води, уплътняване, обезводняване и стабилизация на утайката.

„НЯМА ПО-ДОБРА ИНВЕСТИЦИЯ от инвестицията в сферата на екологията. Ще надградим този проект, ще помогнем още по-бързо да се усвоят парите, които могат да се усвоят в името на града. Още повече ще ставате шампиони (по футбол) тази година, ще трябва да ви обръщаме повече внимание. Продължавайте така, виждате, че ние не делим кметовете – тези, които работят, абсолютно се толерират, независимо от коя партия са, към тези, които крадат, отношението ни е видно”, каза в словото си Бойко Борисов. Премиерът отнесе за спомен от Ловеч бутилка 25-годишна троянска сливова – дар от областния управител. И още - макет на Покрития мост, подарен му от ловешкия градоначалник.

Т21

5 коментара:

Анонимен каза...

Охо на една от снимките се вижда Сашко Данков. Къде ли се е загубила С Танка Лалева. Те и двамата са заслужили толкова много направиха за града ни. Смятам че трябва на сесия на Общински съвет да предложат да им се направи по един паметник в центъра.

Анонимен каза...

Чудесно предложение!!!! Може и почетни граждани на града да ги направим.

Анонимен каза...

Че те вече не са ли почетни граждани? Тези комунисти гнусни трябва да се скрият, когато виждат как се разсипва индустриалния и туристически център до преди години-Троян. Не се ли наядоха тези. Те са все едни и същи.

Троянец каза...

С приятели се питаме защо народната представителка д-р Лалева няма приемен ден в Троян...или може би има ама ние не знаем?Ако някой знае нещо по въпроса моля кажете.Нали народният представител трябва да е при народа или се лъжем...а другите две доктурчета дет ни "представляват" май изобщо не са вчас

Анонимен каза...

Мисля, че всеки понеделник е в града.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |