Големите надежди: „Лукойл” ще строи бензиностанция в Троян?

* Петролната компания има строително разрешение отпреди година, очакванията са до няколко месеца градежът да започне * „Лидъл” или „Плюс” на разклона за кв. „Попишка”?

ПЕТРОЛНАТА КОМПАНИЯ „ЛУКОЙЛ”, собственик на „Нефтохим” (Бургас) и на верига от над 200 бензиностанции в страната, разполага със свой парцел на входа на Троян. Разрешителното за строеж пък е дадено преди повече от година. Очакванията са до няколко месеца компанията да стартира изграждането на троянския си обект, научи Т21. На пръв поглед този ход на „Лукойл” в претъпкания с малки бензиностанции (около 20) Троян изглежда нелогичен; но пък от друга страна за никого не е тайна, че местните потребители отдавна чакат в града ни да стъпи голяма и авторитетна верига, която да урегулира както цените (едни от най-високите в страната), така и качеството на горивата.


ДРУГ ЛЮБОПИТЕН И МАЛКО ИЗВЕСТЕН ФАКТ е, че от 8 месеца е парафирано и строителното разрешение за изграждане на хипермаркет на веригата „Плюс” (компанията е закупила терен на разклона за кв. „Попишка”). В този случай забавянето може да се дължи и на подготвяната от доста време и финализирана в края на м. февруари 2010 г. продажба, след която

23-те магазина „Плюс” (Plus) у нас и 96-те в съседна Румъния станаха собственост на друга голяма
търговска верига – „Лидъл” (Lidl). До този момент „Лидъл” няма магазини със своята марка в България, но подготвя откриването на първия си обект - в Ловеч (сградата вече е построена). И не е изключено следващото строителство на компанията да е именно в Троян (тук обаче изниква въпросът дали ще се използва строителния план на „Плюс” или ще се подготвя нов, което ще отнеме допълнително време)?

Т21

12 коментара:

Анонимен каза...

Разгеле! Ако LIDL направят магазин в троян вече е друго нещо. За мене тази верига е по-добра от останалите аналогични хипермаркети.

Анонимен каза...

Дали не е възможен един друг ефект?
Очакванията на всички са ,че с появата на подобни "новости",местните еснафи щат не щат ще регулират цените,демек надолу.Дали няма да останат напразни ако новите "придобивки" плеснат същите като досегашните цени?
Но да,крайно време е да се намесят външни играчи,защото местните по никакъв начин не заслужават да смучат парите на хората по този начин.
Всички виждаме от какви бензиностанции наливаме гориво,само в Гърция съм виждал подобна цигания,магазините ни и те същата история,цени високи,качество смешно,а собствениците богатеят на гърба на ошашавения народ.

Анонимен каза...

Няма никакво значение кои големи вериги и бензиностанции стъпват в Троян. Важното е да ги има, а пазарът сам ще покаже какво ще се случи.
Съгласен съм с горния пост като коментар - време е и в този град да се намесят външните играчи.

Анонимен каза...

Кауфланд е истината за ниски цени и качество. Но ако и Лидъл дойдат работата става още по-добре за нас. Така че дано са верни тези неща.

Анонимен каза...

Това докато не го видя не го вярвам, само дано пътищата закърпи кметО малко че ше търсим Москвич 12-так в противен случай.

Анонимен каза...

И 12-так ще се разпадне в тази задънация! Уникално разкапани са ни пътищата, особено на завоя при автоморгата пред Хемус. Хванах се за главата днес! А за големите вериги - нека стъпят, да видим какво ще стане. Друго ако не, поне ще знаем, че има такива, а дали вече цените ще паднат е друг въпрос.

Анонимен каза...

За кой път ни дават по BTV??? И по колко още хиляди проблеми тоя трапчански лумпен нищо не прави не е си истина.

Анонимен каза...

Призовавам всички троянци да не си плащат данъците, докато кметът не вземе мерки относно инфраструкрурата на града!

Анонимен каза...

Аз съм за да не плащаме данъците!
Вчера в ефира на БТВ най-безочливо излъга за пореден път,ма изобщо няма никакви проблеми.
Следващия който ще прати снимки ще съм аз.
Васил Левски,Автогарата и ада покрай Винпром заради който загинаха майката и детето.

Анонимен каза...

Пълно безобразие наистина! Местните ни данъци са с 30-40% по-големи от другите общини. Нямам думи! Просто незнам как я мисли тоя глъф комунист.

Анонимен каза...

Незабрявайте другари, и бивш МИЛИЦИОНЕР,не само "Г.К."

Анонимен каза...

Много сте ербап, когато сте анонимни. Къде видяхте да са вдигнати данъците. Тази година не са пипани. А как според Вас се кърпят дупки през зимата, когато има сняг и студ? Като сте много вещи в нещата защо не отидете да управлявате Вие. Даже и имената си не пишете!!! Много похвално.Когато човек направи нещо добро, защо пък точно там или нещо от сорта. Когато не се прави нищо-защо не се прави? Няма угодия.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |