Пиян като кютюк каруцар в Дебнево се натресе в два автомобила

* Пияндето с каруцата е със счупена челюст, дрегерът отчел 2,6 промила, наказанието му – два акта; кой ще покрие щетите по пострадалите автомобили и защо няма съдебно дирене срещу виновника – неясно * Докога ще търпим каруцарската напаст по пътищата на Троян и района!
Крими
Мила и „безопасна“ родна картинка
НА 6 СЕПТЕМВРИ, петък, посред бял ден – около 15:15 ч., в с. Дебнево се разиграл пътно-транспортен конски екшън, довел до щети по два леки автомобила. Пиян като кютюк 55-годишен водач на ППС с животинска тяга (конска каруца), пришпорил и изгубил контрол над животното (конската тяга) и каруцата се забила в споменатите два паркирани наблизо и потърпевши без никаква вина автомобила. При направения медицински преглед се установило, че каруцарят е със счупена челюст, а пробата му с дрегер установила „шампионските“ 2,6 промила алкохол в издишания въздух. На пияния виновник за инцидента били съставени два акта за нарушение на Закона за движение по пътищата, научихме от прессъобщението на Областната дирекция на МВР в Ловеч.
 
След сблъсъка, на преден план са двата пострадали автомобила, сн. Аксел Заимов
И ТОЛКОЗ?! Няма информация кой ще заплати щетите по пострадалите автомобили и изобщо дали ППС-тата с животинска тяга имат задължителна застраховка. Няма информация каруцата, предизвикала катастрофата, регистрирана ли е по надлежния ред (съответната общинска Наредба № 2 за организацията и безопасността на движението на територията на община Троян). Защо не се съобщава за съдебно преследване срещу пияния водач на ППС (нали отдавна според българския Наказателен кодек шофирането с над 1,2 промила алкохолно опиянение се третира като криминално деяние и подлежи на съд). И още – докога ще търпим каруцарската напаст по пътищата на Троян и района, която е реална заплаха за движението и потенциален генератор на ПТП-та, но стои някак извън/над закона, и трябва ли да се случи най-лошото, за да се вземат мерки!

Т21

1 Коментара:

P. Bordjukov каза...

Ако говорим за случване на най-лошото – по-вероятно е адетът на троянските шофьори да не спират на пешеходни пътеки да доведе до него. Това и масовото неправилно паркиране и паркиране в тротоари и градинки карат Троян да изглежда повече като село, отколото каруците...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |