„Троян Рън 2024“ или как мечтата стана реалност

* Маратонът вече е част от бранда Троян, значим троянски посланик и събитие с национални измерения * Над 500 участници, нови две маратонски дистанции – 75 км и 40 км, отлична организация и троянско гостоприемство * Водещият Ники Василковски: „Важно е да победиш, но по-важното е да се насладиш“ * Голямо браво за Ники Тодоров!
Планинско бягане
Общият старт на 12 км и 27 км, Троян, 20 юли, 9:00 ч.
Секунди след старта
АМБИЦИЯТА – като че ли на пръв поглед прекалено мечтателна и трудно осъществима – стана реалност. „Троян Рън“ (Troyan Run), състезанието по планинско бягане, чийто прощъпулник бе миналата година, а сега, 20 юли, бе второто му разширено издание, вече е троянска емблема, част от бранда Троян, значим троянски посланик и събитие с национални измерения.

В техническия щаб бе горещо не само заради метеорологията
Пилотният автомобил събра погледите на състезатели и публика
ОЦЕНКАТА не е пресилена. Над 500-те участници (миналата година бяха под 400) от цялата страна, новите две маратонски дистанции – 75 км (от централния площад в Троян до връх Амбарица и обратно) и 40 км, подготвени по всички международни стандарти (денивелация, профил на трасето, осигуряване и т. н.), наред с „по-конвенционалните“ 12 км и 27 км, отличната организация – при подготовката на трасетата, технологията на състезанието, логистиката и т. н., изпипването на „маловажните“ подробности (които понякога обръщат колата), гостоприемното домакинство, настроението, отразяването. Да добавим още нещо за трасето – то е сред спиращото дъха великолепие на Троянския Балкан, което само по себе си е един допълнителен плюс за „Троян Рън“; и към това – по трасето, казват го историците, е минавал, и то неведнъж, „едничкият син“ на България Васил Левски, великият Апостол на свободата, и този исторически контекст прибавя стойност и смисъл на състезанието.   

Ники и Ники (Тодоров и Василковски)
ЩЕ СПОМЕНЕМ и специалния водещ – популярното лице на Нова телевизия и наш земляк Ники Василковски, който към атрактивното си и наситено с информация водене на място (старт финала на централния троянски площад) добави директно представяне в ефира на телевизията, в съботния й сутрешен блок, на част от старта на „Троян Рън 2024“ (което също е знак за националната значимост на проявата). „Важно е да победиш, но по-важното е да се насладиш на бягането и да завършиш без инциденти“, бе заръката му към стартиращите, която със сигурност бе чута.

Браво, Ники!
И СЕГА нещо много (най-) важно – нали амбицията или по-добре да го кажем мечтата, като всяко човешко нещо, си има своя носител и създател, да кажем няколко думи за него, заслужава го, пък и обективността го изисква. „Троян Рън“ е творение на Николай Тодоров, знаем го като общински съветник, бе и председател на Общинския съвет, партиен деятел и име в троянската политика, но тук е в друга роля, по думите му „по-важна и много по-голяма“. Благодарение на неговото буквално „вграждане“ в идеята, безбройните срещи и разговори, лобирането за спонсори и подкрепа (по първоначални разчети бюджетът надхвърляше 40 хил. лв.), привличането и ръководенето на този невероятен екип от 20-ина доброволци (сред тях ще откроим планинаря еколог Иво Грийн и областния военен комендант майор д-р Дочо Николов, които хвърлиха много сили при маркирането на трасетата), едногодишната му целенасочена работа, накратко – тоталната му отдаденост на реализацията на маратона, това стана възможно и стана реалност. От нас – голямо браво, Ники! Заслужава си!

Т21

Бел. ред. Състезанието още не е приключило и очаквайте информация за победителите и резултатите в отделен материал.   
 
Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |