Иде Troyan Run 2024 – 20 юли

* Трасетата тази година са четири – 12 км, 27 км., 40 км и 75 км; „Създадохме нови маршрути за всички нива на умения, които ще Ви предложат терен и възхитителни пейзажи“, коментират организаторите * Николай Тодоров: „Амбицията ни е да стане най-масовата спортна проява на територията на общината, спортна емблема на Троян“
Предстоящо
НАБЛИЖАВА Troyan Run 2024 – състезанието по планинско бягане, чието първо издание миналата година премина при изключителен интерес и, по мнението на познавачи, при перфектна организация, а на 20 юли т. г. ще е второто. Миналогодишният Troyan Run 2023 бе в три дистанции – 10 км, 15 км и 24 км, а предстоящият Troyan Run 2024 ще е по-мащабен, в четири дистанции – 12 км, 27 км, 40 км и 75 км, което означава по-труден (за участниците) и по-атрактивен (за публиката).

РЕГИСТРАЦИЯТА
за Troyan Run 2024 върви от доста време, като заявката си вече направи звездната троянска спортна двойка – №1 в мъжкия биатлон у нас и победител в дългата дистанция на 24 км миналата година Владимир Илиев и съпругата му, №1 в женския ни биатлон Милена Тодорова. 

„С ОГРОМНО вълнение Ви каним на втория Troyan Run, който ще се проведе в сърцето на Балкана – град Троян. Създадохме нови маршрути за всички нива на умения, които ще Ви предложат терен и възхитителни пейзажи“, четем в обръщението на организаторите във фейсбук страницата на събитието. А те, организаторите, са Сдружение „Троян в Бъдещето“, ръководено от  съгражданина ни, общински съветник и голям любител на планинското бягане Николай Тодоров, в партньорство с местния Клуб по ориентиране „Хемус“. Състезанието се провежда около рождената дата на Васил Левски, 18 юли, а маршрутът му в района между с. Орешак и Троян, където по сведения на историците Апостола е минавал неведнъж.

ТРАСЕТАТА предлагат различни степени на трудност, което изкушава за участие както професионални спортисти, така и по-широк кръг от любители на бягането в планината. Финансирането е от таксата за участие, спонсорска подкрепа и лични средства на организаторите, разчита се и на логистичната подкрепа на Община Троян. „По предварителни разчети подготовката и провеждането на състезанието ще ни струват около 40 хил. лв., сумата не е малка, но ще се справим. А амбицията ни е Troyan Run да стане традиционно и да е най-масовата спортна проява на територията на нашата община, да се превърне в спортна емблема на Троян“, коментира за Т21 моторът на проявата г-н Тодоров.

Стартът на миналогодишния Troyan Run 2023
Награждаването на Troyan Run 2023, най-високо на почетната стълбичка – Владимир Илиев
УСЛОВИЯТА за участие в Troyan Run 2024 са навършени 18 години към деня на старта (20 юли 2024 г.), регистрация с избрана дистанция и заплатена такса (таксата е според избраната дистанция и варира от 35 лв. до 85 лв.), задължително оборудване, обявено в правилника на състезанието. В деня преди старта, от 13:00 ч. на 18 юли до 9:00 ч. на 19 юли, всеки участник ще получи стартов пакет срещу представяне на личен документ и попълнени и подписани декларации с правилата на състезанието – в стартовите пакети са включени медальони за участие, сувенирен спортен артикул с логото на състезанието и специални изненади от организаторите.

Т21  

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |