Донка каза довиждане на Троян и троянци

* Кметът Михайлова: „Не казвам сбогом, а довиждане на Троян. Дълго мислих и дълго се колебах преди да приема предложението. Но приех, защото съм убедена, че и от Брюксел и Страсбург ще мога да работя за любимия Троян“
Кариера Актуализиран
Донка Михайлова, 2024 г.
СЛУХОВЕТЕ, които вървят из Троян от известно време, се оказаха верни. Кметът Донка Михайлова – която на местните избори през 2023 г. с убедителна победа на първия тур завоюва поредния си четвърти кметски мандат и не без основание е считана за най-добрия кмет на социалистите в страната – влиза на избираемо място в листата на БСП за предстоящите през м. юни избори за евродепутати. Новината, макар и изненадваща в някаква степен, бе потвърдена от централата на столетницата. „Г-жа Михайлова е сред знаковите лица на нашата партия днес и е логично да е сред тези, които ще представят българската левица и България в Европа“, коментира за Т21 приближеният на лидера Корнелия Нинова депутат Георги Свиленски, с когото се свързахме по телефона.

А ЗАЩО е (и) изненадващо? Не е тайна, че в БСП има противостоящи си крила и че Донка Михайлова не е от страната на г-жа Нинова, още от времето когато тя влезе в битка за лидерския пост с Михаил Миков. И на пръв поглед е нелогично Нинова да лансира Михайлова. Но от друга страна е точно обратното, т. е. напълно логично е – чрез троянката Нинова прави мост между двата лагера и укрепва собствената си лидерска позиция. Възможно е да има и други не дотам чисти мотиви в този й ход, примерно – да отдалечи един евентуален претендент за лидерския пост в БСП, за какъвто е спрягана популярната троянска кметица, кой знае.

РАЗБИРА СЕ, потърсихме становището и на самата г-жа Михайлова, а тя, както винаги, отговори директно и максимално ясно. И потвърди новината. Думите й бяха: „Не казвам сбогом, а довиждане на Троян. Дълго мислих и дълго се колебах преди да приема предложението. Защото за тези 13 години като кмет аз и моят екип направихме много, но остават и много недовършени неща, много започнати важни проекти и това в някаква степен ме спираше. Но приех, защото съм убедена, че и от Брюксел и Страсбург ще мога да работя за любимия Троян. Приех и защото знам, че има добре подготвен и можещ човек, който да поеме кметския пост и вярвам, че той ще спечели безпроблемно извънредните кметски избори. Със сигурност дълго време ще страдам по Троян, но както се казва, жребият вече е хвърлен“.

Сградата на Европейския парламент в Страсбург
И ОТ НАС – успех! А кой е приемникът, на когото г-жа Михайлова възлага надеждите си за Троян, не е трудно да се досетим.   

Генадий Маринов
 
Бел. ред. Отново мнозина се закачиха на първоаприлската кукичка на Т21. Други се усъмниха, сред тях и добри приятели, но устискахме да не се издадем до този момент. Сега си признаваме. Честит 1 април! И както се казва – нищо лично.
 
Още първоаприлски на Т21 през годините:
 

2 коментара:

Bat Ceco каза...

Koia data sme dnes

Стоян Борджуков каза...

От нова година досега не си спал да мислиш ... "как да мъ злъжиш... Ама де късмет де - и ти ш ми прилегниш...."

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |