Три първоаприлски, и трите добри, плюс нашата

* Винпрома пуска „Морковена ракия“ – витаминозна и пивка, Музеят на занаятите с оферта от Илон Мъск, компютърният шеф Герман Гачевски щурмува Ком – Емине * И разбира се – италианската лъжа на Т21
Отзвуци
ЧУДЕСНИ шеги – на едната, няма да кажем коя, аха да се хванем – си направиха в Деня на лъжата, 1 април, три уважавани троянски институции/фирми. И трите, разбира се, в социалната мрежа/медия фейсбук.

ЗАПОЧВАМЕ с „Винпром Троян“, прочутият производител на още по-прочутата Троянска сливова. Националните баш ракиджии, известни както с верността си към традицията, така и с непрекъснатите иновационни търсения, съобщиха, че са пуснали нова „Морковена ракия“. Новата високоградусова топ напитка, водеща ни към асоциации с маниашкия сок за вегани, вегетарианци и други такива, бе описана по следния начин: „Най-иновативният ни продукт досега – Морковена ракия! Свръхвитаминозна, само от подбрани моркови, отгледани от местни производители. Оближете устни и очаквайте подробности!“. Помним, че миналата година „Винпром Троян“ пак ни „излъга“ – тогавашната им първоаприлска напитка бе Троянска сливова на прах (в сашета).

ДРУГАТА опашата и едновременно красива лъжа бе на уникалния в страната троянски Музей на народните художествени занаяти и приложните изкуства (МНХЗПИ - Троян). Тяхната първоаприлска бе някак си космическа, с междупланетарни измерения. Ето я: „Вчера Музеят на занаятите получи чудесна новина - покана от компанията „Спейс Екс“, собственост на Илон Мъск, да предостави три избрани от тях предмета за изстрелване в космоса. Подобно на космическите совалки, на които пътуват песни от цял свят, на тази ще бъдат изпратени артефакти, които носят информация за развитието на човечеството. Избраните са: чиния с троянска шарка, казан за варене на ракия и „Речник на троянския говор“. Както се казва – а дано! И наред с космическия глас на Валя Балканска и нейния „Излел е Дельо хайдутин“ иноземците да се дивят и на три други землянски чудеса от България (и Троян).  
 
ТРЕТАТА е на една троянска ИТ компания, която печели национални награди, но отдавна е пробила националните граници и продава продуктите си по целия свят – TSD Group на Герман Гачевски. От кратко корпоративно съобщение, илюстрирано със снимки от събитието (старта), научаваме, че създателят и управител на фирмата г-н Гачевски (40 г.), познат и със спортните си пристрастия (основно към баскетбола)q тръгва на шурм на високопланинския маршрут Ком – Емине по билото на Стара планина, а напътствия на старта му дава не кой да е, а троянският ултрамаратонец Христо Минков, който на два пъти атакува за рекорд въпросното почти 600-километрово трасе. „Днес маратонецът Христо Минков изпрати нашия управител Герман Гачевски на ултрамаратон по екстремно бягане по маршрута Ком - Емине, като му даде съвети и насоки от миналогодишния си опит по същия маршрут. За състезатели на средна възраст се очаква разстоянието да бъде успешно изминато за 35 дни. Какви ли изненади могат да го очакват по пътя? Стискаме палци!“, са написали от компанията. И от нас – успех, Германе! И браво!

***

МОЖЕ БИ тук му е мястото да кажем и за традиционната първоаприлска лъжа (закачка, мечтание) на Т21, публикувахме я навръх 1 април в сайта на вестника, която си ни е запазена марка вече две десетилетия. И този път лъжата бе добротворна, мечтание, както казахме по-горе и може би затова толкова хора й се вързаха (виж я цялата – бел. ред.). Става дума, че в набиращия скорост троянски волейболен клуб „Троян Волей“, където от година играе италианецът Давиде Бонкомпани, идва като консултант втори италианец, звезда от най-ярка световна велича, обявеният от международната федерация за играч №1 в света за 1991 г. Андреа Зорзи (58 г.). Лъжата си е лъжа, опашата, макар и красива, но разговаряхме с Давиде (има чудесен български), след като я тиражирахме и той също бе на път да се „върже“ – сподели ни, че познава г-н Зорзи и легендарният играч е идвал да го гледа в отбора му в Италия. Е, иди после спори, че животът не имитира изкуството!

Генадий Маринов
 
Още първоаприлски на Т21 през годините:

1 Коментара:

St.Bordjukov каза...

'Ора без рабита сте...
Ше му занеса на Герман 2 класа, ама по-големи, да попреглежда... работници да си ибере...
Калоян и той нема работа да ви каже, че има игра дето топката се пярка место да се 'фърля или рита...
Без работа ора...

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |