Още за снега и тока

Предизвикано
Както вече казахме, социалната мрежа (фейсбук) завря от коментари след поредната идиотска ситуация в Троянско – падне ли сняг, да няма ток. Сегашният снежец е под 10 см, но ток пак няма на много места в общината. Затова оправданията със зимата и снега не хващат ред, явно причината е другаде – в дългогодишните откази на ЕРП-тата (електроразпределителните дружества) да инвестират в прочистване на сервитутите и цялостното техническо подобряване и обновяване на мрежата. Но пък и те не са чак дотам виновни, нали знаем, че виновен е не този който яде зелника, а другият, дето му го дава. В случая държавата, общината, всички ние. По-долу ще прочетете два актуални (от 16 декември) и любопитни троянски коментара.  Т21

Радка Бончевска
АКО ПРОДЪЛЖИ ДА ВАЛИ 2-3 МЕСЕЦА?
ДА ЗАДАМ и аз един въпрос. Ако снегът продължи да вали 2-3 месеца, все без ток ли ще стоим? Вече два пъти вали сняг тази година, първият път – два дни без ток, сега – от вчера вечерта няма ток! Не е някакъв каприз това, но в днешно време без ток не може. Иначе пак да вкараме печките и във всяка стая печка на дърва/нафта и да решим проблема поне с отоплението! По пътя от Чифлик до Троян клоните на дърветата са върху жиците, как да стане!?

Радка Бончевска, 
директор на ПГМЕТ „Акад. Ангел Балевски“, Троян
Радослав Стойчев
ЩЕ ВИДИТЕ СЕГА КАКВИ СА
ПРЕЗ 1962 Г., като ученик в ТЕ „С. М. Киров“, ни пратиха на стаж на сръбската граница да боядисаме грамаден железорешетъчен (ЖР) стълб за напрежение 400 киловолта – износ на ток за Югославия. За месец намазахме два огромни жерета. Даже свършихме 4 дни по-рано. Това беше през юли. Оборудване - идеално! Специални столчета, храната отлична. Жега, ужас! Работим от тъмно до тъмно. Три момчета и едно момиче. Една Светла от Пазарджик. Правим си майтап постоянно. Уринираме си отгоре и тя се обръща, но ние почваме: „Пиш! Пиш! Пиш!“; и тя слиза. Моли ни се – недейте, бе, момчета, но... шегата продължава. Тя ни сервираше, миеше чиниите. Беше много добър човек. Ние естествено боядисахме и нейното. Няма проблеми. Бяхме много сговорни. Мисълта ми е, че стълбовете на далекопроводите блестяха, намазани със сребърен феролит. Това беше смес от сребрин и пентафталов безир и нямаше ръжда и гниене. Като пътувате, ще видите сега какви са. Друго няма.

Радослав Стойчев
основател на Школата по радиоелектроника, Троян
 

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |