Кметът пита „Електрохолд“

* Четири групи троянски проблеми, свързани с доставките на ток, били поставени на срещата, организирана от областния управител
Светлото и топлото
Момент от срещата в Ловеч, 25 януари 2023 г.
В КРАЯ на миналия месец, 25 януари, областният управител на Ловеч Светослав Славчев организира среща на местните власти от областта с представители ръководството на доставчика на ток в Ловешка област и още девет области в страната, вкл. София град и Собия област – „Електрохолд България“ АД (приемника на „ЧЕЗ България“). На срещата кметът на Троян Донка Михайлова поставила четири групи проблеми, свързани с електродоставките и стоящи пред нашата община от години.

ПОСТАВЕНИТЕ троянски проблеми/въпроси към „Електрохолд България“ АД, чакащи своето решение, са: 1. Постоянни и без видими причини прекъсвания на тока в населените места от общината и в някои от кварталите на града; 2. Неизпълнение на нормативно определените изисквания за поддържане на сервитутите (терените) около електропреносните съоръжения; 3. Нереализирани инвестиции, за които е поет ангажимент от електродоставчика; 4. Комуникационни проблеми между гражданите и дружеството при спирания на тока. Коментирани били и някои конретни/единични проблеми на селища в община Троян, свързани с лошото състояние на отделни съоръжения от електропреносната мрежа, недопустимо ниско напрежение на доставената електроенергия и др. „Имаме активен диалог с ръководството на дружеството и част от проблемите ги решаваме в движение, но в малките населени места  проблемите си остават и хората изискват от нас по-бързи мерки“, заяви кметът Михайлова.

СРЕЩАТА премина ползотворно, в дух на взаимно разбиране и с ангажимент за директна комуникация с цел своевременно решаване на възникнали въпроси и подобряване на обслужването, коментира областният управител г-н Славчев. Като подчерта, че тази среща е в резултат на подписано споразумение за партньорство от лятото на миналата година между областния управител и подразделението „Електрохолд България“ АД – „Електроразпределителни мрежи (ЕРМ) Запад“ ЕАД, осъществяващо електродоставките и в област Ловеч и чийто регионален мениджър активи за областта ни е троянецът инж. Бойко Чавдаров. Инж. Чавдаров пък уверил представителите на местните власти, че е на разположение при възникнали въпроси и с готовност да им оказва пълно съдействие.

Т21

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |