ЧЕЗ зашлеви Троян в петък вечерта

* В 21:20 токът спря (в голяма част от града, включително централната), тъмното трая 50 минути, после светна, после пак тъмно още 4-5 пъти за по-кратко, а последното спиране приключи чак в 23:15 * Три въпроса към ЧЕЗ, очакваме неформални отговори
Черен петък
Актуализиран
ЕЛЕКТРОДОСТАВЧИКЪТ ЧЕЗ направи „незабравима“ петъчната вечер, 18 октомври, на Троян и троянци. В 21:20 ч. токът спря (в голяма част от града, включително централната), тъмното трая 50 минути, после светна, после пак тъмно още 4-5 пъти за по-кратко, а последното спиране приключи чак в 23:15 ч. С други думи – два часа хиляди троянци бяхме подложени на тормоз и „електрошок“, а домовете ни бяха превърнати в „дискотеки“. Незабравима вечер за всички ни, а за тези, които във въпросния черен петък са имали някакъв свой празник – допълнително празнично „украшение“ и запомнящ се неочакван „подарък“; същото е и за ресторантите и другите троянски заведения, за които петък вечер по принцип е сред най-силните/печелившите. За всички, които бяха включили телевизори, компютри и т. н. – и за тях.

НА ГОРЕЩАТА телефонна линия на ЧЕЗ – 0700 10010, която явно бе прегряла от обаждания в петъчната вечер, даваха информация, че спирането на тока в Троян е поради авария и електроподаването ще бъде възстановено до 23:00 ч. (както казахме, последното спиране приключи в 23:15 ч. – бел. ред.); накратко – измиха си ръцете с традиционното оправдание за авария и нищо повече. За нас, потърпевшите, оставаха догадките каква точно е тази тежка авария в спокойната, топла, безветрена и бездъждовна петъчна троянска вечер на 18 октомври!?

И ТЪЙ КАТО безобразната петъчна ситуация се нуждае от обяснение, веднага след като светлото се появи изпратихме по електронната поща, на адресите за връзка с клиенти, посочени в сайта на ЧЕЗ, три въпроса към електродоставчика. Напомняйки, че случилото се е засегнало хиляди хора в Троян и всички ние заслужаваме коректни и неформални отговори. Ето пълният текст на питането на „Троян 21“ до ЧЕЗ:

Генадий Маринов

Три въпроса към ЧЕЗ

Здравейте, ЧЕЗ! Казвам се Генадий Маринов, гл. редактор съм на в-к „Троян 21“ (гр. Троян) и в това си качество и в качеството си на Ваш клиент имам няколко въпроса към Вас във връзка с неколкократното спиране на тока в Троян в петък вечерта, 18 октомври, в интервала от 21:20 ч. до 23:15 ч. (първото спиране бе за 50 мин., следващите 4-5 – по-кратки).

Въпросите ми са следните:

1. На какво се дължи това спиране на тока в Троян в петъчната вечер? (Надявам се на подробен и неформален отговор, тъй като случилото засегна много хора и всички те очакват Вашето обяснение – бел. моя)

2. Всички ние – Вашите клиенти, потърпевши от спиранията на тока в Троян в петък вечерта в продължение на почти два часа – ще получим ли някакво обезщетение за причинените ни неудобства и вреди?

3. Всички ние – Вашите клиенти, потърпевши от спиранията на тока в Троян в петък вечерта в продължение на почти два часа – ще получим ли извинение от Вас за случилото се?

Троян, 18 ноември, 23:30 ч.
С уважение:
Генадий Маринов,
гл. ред. на в-к „Троян 21“, тел. 0878 727 445

Т21

Бел. ред. Веднага след като получим отговорите от ЧЕЗ, ще ги публикуваме. Убедени сме, че фирмата няма мълчаливо да се опита да се измъкне от отговорност, още повече че, макар и със стандартен автоматичен предварителен отговор, даде обещание, цитираме: „Благодарим Ви, че избрахте да се свържете с нас! Нашите специалисти ще отговорят на Вашето запитване във възможно най-кратък срок!“. В понеделник, 21 октомври, от ЧЕЗ ни уведомиха допълнително, че писмото с въпросите ни е регистрирано в клиентската информационна система на „ЧЕЗ Разпределение България“ АД с входящ № 100000120587/21.10.2019 г. И че „дружеството ще разгледа постъпилия сигнал с необходимото внимание и ще изпрати отговор в срок до 30 (тридесет) дни от датата на неговото получаване“, т. е. до 18 ноември 2019 г. (30 дни не е съвсем в представите ни за възможно най-кратък срокза отговор, но все пак е нещо – бел. ред.).

1 Коментара:

D Penkov каза...

Глас в пустиня.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |