Поредният снежец пак ни спря тока

* Валерий Нунев: „Много хора не си вършат работата както трябва, затова става така. Поговорката казва: тръгва се по мухата и се отива на лайното. Просто и ясно!“
Взето назаем
След снеговалежа на 15-16 декември, все пак време му е и не е необичайно, последва също не необичайното за Троян и Троянско и тукашния ни електродоставчик („Електрохолд“, Запад) многочасово спиране на тока в някои селища на общината. Особено тези в южната посока – Шипково, Бели Осъм, Чифлик, Горно Трапе; за моменталното хлопване на кепенците на Троянския проход е ясно, тази ненормалност отдавна сме я приели за нормална.

След поредния снежен „токов удар“ последваха много коментари на потърпевши нашенци в социалния отдушник фейсбук – гневни, иронични или дори войнствени, единствената компенсация за случващото се, защото е ясно, че реалните компенсации, макар и регламентирани (виж „Кажете, г-н Иванов? Защото е редно да има реципрочност, нали?!“  – бел. ред.), ще са на кукуво лято, промените (в действията на електродоставчика) – и те.

По-долу препечатваме коментар на земляка ни Валерий Нунев, гневен и грубичък коментар, но казващ в гнева си много верни неща, дано помогнем да се чуят (от когото трябва).
Т21
 
Валерий Нунев
НАСТАНАХА времена на тотално осиране. Цяло лято никой не поглежда трасетата на проводниците и да се почистят. Сега дойдоха коли с вишки и какво ли не. Някога се казваше така: повече пот в учението, по-малко кръв в боя. Сега фирми за пренос на електроенергия и какви ли не – и полза никаква. Вземат ти парите отвред, а ако забавиш малко (плащането) тичат да те изключват и глобяват. С две думи казано, където и да се обърнеш, все „уредени“ нещата в тази държава.

ЛЯТНО ВРЕМЕ сигурно не може да се спира тока, понеже ще се наруши рахата на почиващи и бизнеса на местните хора. Трябва да се търсят компромисни варианти през сезоните, вероятно много собственици имат агрегати и могат да ги ползват при нужда. Много хора не си вършат работата както трябва, затова става така. Поговорката казва: тръгва се по мухата и се отива на лайното. Просто и ясно!

16 декември 2023 г.
Валерий Нунев, във фейсбук

 Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |