Разпуснаха учениците за два дни, троянски села са без ток

* Снегопочистващите фирми работят цяла нощ, но има затруднения в участъци от междуселищните пътища
Зима
Гледка от Троян, централната част, 6 февруари, 9:30 ч.
СВИКАНИЯТ в 7:00 ч тази сутрин, 6 февруари, от кмета Донка Михайлова общински кризисен щаб – във връзка с обилните снеговалежи в района – е взел решение за спиране на учебните занятия в четвъртък и петък (6-7 февруари) на територията на цялата община. Заради прекъснатото електрозахранване в повечето от троянските села и в някои части на града са предприети мерки за преместване на деца и възрастни потребители на социалните услуги в специално подготвени/отоплени помещения. Затруднени са мобилните връзки в някои части на общината. Домашният социален патронаж работи и ще доставя храна по график, осигурена е храната и в детските градини.

Момент от сутрешното заседание на кризисния щаб, свикан от кмета Михайлова
ЦЯЛА НОЩ работят снегопочистващите фирми. Основните градски улици са почистени, опесъчени са рисковите пътни участъци – мостове, възлови кръстовища и улици с голяма денивелация. В ход е почистване на кварталите и второстепенните улици, както и на междуселищните пътища, където в отделни участъци има сериозни затруднения. Следващото заседание на кризисния щаб е в 12:00 ч., очаквайте актуална информация.

ОТ ВЧЕРА следобед, 5 февруари, поради ураганен вятър и обилен снеговалеж е затворен за движение на всички видове МПС Троянският проход (част от второкласния републикански път II-35: Плевен - Ловеч - Троян - Троянският проход - Кърнаре), съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Заради организираното снегопочистване е затворен за всички видове МПС и другият старопланински проход на територията на общината: Шипково - Рибарица (част от третокласния републикански път III-358: Бели Осъм - Горно Трапе - Шипково - Рибарица - Тетевен - Гложене - Ябланица).

Т21
Още по темата:

3 коментара:

Дедо Спас каза...

Направо апокалипсис при 10 сантима сняг. Нали преди 2 месеца в тоя вестник общината обяви, че е готова за зимата. Ами като сте купили калиева/калциева сол, тя се ръси когато започне валежа, вив както винаги чакате да спре. И с кво чистихте цяла нощ, че не чувахте никъде. А за събота сутринта прогнозата е -9/-10 градуса сутринта, жална ни майка.

Анонимен каза...

Кога най после и в Троян ще се използват химикали против снега по пътищата?А не както е сега с пясък и работниците от БКС два месеца метат пясъка,а ние дишаме прахоляка?

Unknown каза...

На Стойченски рът вече трети ден нямаме ток. Вчера снегорина мина и изчисти снега, но на 10см. Над асфалта. Просто минаха да отбият номера. Сега като е замразнало ще е още по трудно да се изчисти. Сутринта "урвата" водеща към кръстовището на кози вир беше само лед. Ако стане ПТП кой ще е виновен? Шофьора или общината?

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |