Шеги и закачки по управленската програма

* Инж. Радевски: „След толкова напоително изказване няма да влизам в дълги речи, само ще маркирам“ * Кметът Михайлова: „Ще напомня само, че оценката на тази програма беше дадена от гражданите на Троян на 27 октомври“
В Общинския съвет
инж. Марин Радевски, Донка Михайлова
С ГОЛЯМО мнозинство на сесията на Общинския съвет (ОбС) в Троян на 30 януари бе одобрено представянето от кмета Донка Михайлова на управленска програма за мандат 2019/23 г. – 26 съветници гласуваха „за“ и един бе „въздържал се“. Но консенсусното гласуване не означава, че точката мина гладко, а основен опонент бе силният човек в групата на ГЕРБ инж. Марин Радевски. Като цяло тонът на г-н Радевски бе шеговито-ироничен, макар на моменти и доста остър, дори язвителен.

„АЗ ЩЕ си позволя някои коментари по точки от програмата. Но след толкова напоително изказване няма да влизам в дълги речи, само ще маркирам това, което смятам, че се нуждае от някакви корекции според мен“, заяви в началото съветникът, „клъцвайки“ вносителя за обстойното (половинчасово) представяне на програмата. По същество критиките бяха във връзка с: обещаното узаконяване на незаконни жилища, обитавани в момента от троянци (явно се визираха няколкото ромски обиталища); увеличаване с 20% на приходите от общинските дружества „Общински пазари“ ЕООД и Националното изложение - Орешак; осигуряване на биоплодове (ябълки) за децата в троянските детски градини от новата общинска овощна градина; планираното залесяване от 10% в общинския горски фонд при заложено увеличение на добива на дървесина с 20%; обявената изложба/галерия на открито със странното име „Отвъд времето и пространството“. Имаше и други „закачки“ – съществени и не толкова.

НО НАЙ-СЕРИОЗНА бе критиката по отношение на обещаното ограничаване на темповете на демографската криза. Г-н Радевски обяви от трибуната, че само 80 троянчета са родени през миналата година (общо родените в МБАЛ - Троян са 289, но едва 80 от тях са троянски деца). „Ако лекарите са ме излъгали, лъжа ви и аз. Предходната година също има срив на раждаемостта в Троян – 79 троянчета. Твърдението, че излизаме от демографската криза, не е вярно“, каза съветникът, като подчерта, че следи темата много внимателно и че тя го вълнува и като работодател. Предложението му бе Общината да учреди нещо като общинска агенция за запознанства, за да се помогне на многото несемейни хора в Троян.

„УВАЖАЕМИ г-н Радевски, по отношение на оценките, които дадохте на управленската програма за мандат 2019/23 г., ще напомня само, че оценката на тази програма беше дадена от гражданите на Троян на 27 октомври миналата година (на местните избори). Тогава беше дадена и оценка на програмата, която вие популяризирахте по села и паланки. Аз няма да коментирам тези оценки, оценките ги дават троянци“, бе отговорът на кмета Михайлова.

Т21 

1 Коментара:

Илиян Пеевски каза...

Не знам дали този сайт някой изобщо го чете, но все пак да попитам т.нар. общински съветници - някой от вас, неуважаеми другари и другарки, дали знае какво е изпълнено от СТРАТЕГИЧЕСКАТА програма за развитието на Троян "Програма 2014-2020", която ни бе направена от големи софийски специалисти и платен проект /около 170 000 лв/ с европейски пари и която програма мина на обществено обсъждане и после приета за изпълнение с Решение на ОбС?
Сетихте ли се за коя Програма иде реч? За онази същата, за която троенските медии са онемели и дума не отварят да попитат троЕнските управници. За онази, която е същата като "Програма 2007-2013", която се оказа пълно фиаско, тотално неизпълнена и буквално заметена под черджето от троЕнските управници и послушните им медии.
Никой ли не ви каза, че именно тези СТРАТЕГИЧЕСКИ програми с основно европейско финансиране са тези, чрез които би следвало да догоним европейските стандарти. Не, не с управленските програми на г-жа Михайлова, където са заложени неща, които само на нея са удобни и чрез които тя на практика подменя стратегическите програми за развитието на Троян. Защото нали се сещате, че примерно с лепенето на стиропор няма как да догоним европейците или да задържим безпрецедентния и умопомрачителен демографски срив на Троян? Да, ама знаете ли колко е удобно за управниците "лепенето на стиропор"? За отчетите с усвояването на средства и медийните вувузели при минимални управленски усилия.
А при стратегическите програми трябва много работа и много усилия и от Кмет и от общински съветници. Е, те затова предпочитат смешките и закачките по неадекватните кметски програми и да си траят за неизпълнението на сериозните Програми.
Жалки политичета и управници!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |