Продължава битката за Туристическия дом на Къпинчо

* Избраният нов наемател – плевенското дружество „ЛАБ Травел 23“ ЕООД с управител Борил Юруков обещава големи инвестиции в обекта * Досегашните наематели от ТД „Амбарица“ са категорични, че става дума за нечиста сделка и опит за прилапване
Тема с продължение
Туристическият дом „Никола Габърски“ в местността Къпинчо, Троян
СЛЕД СКОРОШНИТЕ сблъсъци около Туристическия дом, носещ името на основателя на организирания троянски туризъм Никола Габърски и намиращ се в местността Къпинчо над града ни, и двете антагонистични гледни точки – на дългогодишните наематели от троянското Туристическо дружество „Амбарица“ с председател Валентина Милева (виж „Валентина Милева: Вписахме БТС, мислехме за добре“  – бел. ред.) и имащото правомощия върху имота гражданско сдружение „Български туристически съюз“ (БТС), ръководено от Венци Венев (виж „Венци Венев: Целта ни е да сложим на масата една нова торта“  – бел. ред.) – се стигна до нова ескалация на напрежението.

ПРИПОМНЯМЕ: наемателите от ТД „Амбарица“ смятаха, че одържавеният преди години атрактивен имот си е техен по право, строен със сили и средства на дружеството, и узурпаторите от БТС гонят само и единствено келепира; от БТС пък твърдяха, че наемателите от ТД „Амбарица“ съсипват имота с лошо стопанисване и е нужна промяна, т. е. избор на нов съвестен наемател. От съюза изпратиха свои хора, които туриха ръка върху Туристическия дом – смениха ключалките, монтираха видеонаблюдение във фоайето и назначиха охрана, а г-жа Милева от името на ТД „Амбарица“ подаде жалба до прокуратурата, както и до областния управител, който се разпорежда с държавните имоти на територията на областта, с искане за отнемане на правомощията на БТС.

д-р Борил Юруков
РЕЗУЛТАТИ обаче нямаше, за да се стигне до събитията от последните дни – обявеният от БТС през м. юли конкурс за избор на наемател на Туристическия дом „Никола Габърски“, спечелен от „ЛАБ Травел 23“ ЕООД (Плевен) с управител Борил Манолов Юруков (подписал се като д-р Юруков, т. е. става дума за плевенския ортопед д-р Борил Манолов Юруков – бел. ред.). Като се оказа, че инвестиционният проект на спечелилото конкурса плевенско дружество е подготвен преди създаването му, т. е. от някой друг. От ТД „Амбарица“ (което от м. юни т. г. има нов секретар – Мария Дочева) подчертават този факт и изразяват съмнениия, че става дума за нечиста сделка и опит за прилапване на атрактивния имот. Написали са жалба и смятат да оспорват резултатите от конкурса в съда.

ОГЛАСИХА също така, изпратиха ги и до Т21, две декларации. Едната е на група от 14 членове на УС и Инспектората на БТС, изразява несъгласие „относно работата на председателя на БТС Венцислав Венев и достоверността на предоставяната информация“ и е адресирана до всички туристически дружества, членуващи в БТС, Комисията по туризъм в НС и министъра на младежта и спорта. Втората е на член на УС на БТС, който следи развитието на ситуацията  и твърди, че „случващото се (с Туристическия дом „Никола Габърски“) е обидно, нелепо и абсурдно“.

Двете листчета с инвестиционните намерения на „ЛАБ Травел 23“ ЕООД по отношение на Туристическия дом на Къпинчо ни предостави Валентина Милева (ТД „Амбарица“), акцентът върху грубите и безспорно издаващи слабограмотност правописни грешки в кратичкия текст също е неин
ПРОДЪЛЖАВАМЕ да следим развитието на ситуацията около Туристическия дом „Никола Габърски“ – и заради подозренията към скорошния конкурс за избор на наемател, но най-вече защото става дума за едно троянско богатство, което има потенциал за развитие и би могло да носи ползи за Троян и троянци. Все пак да погледнем и в инвестиционните намерения на новоизбрания наемател „ЛАБ Травел 23“ ЕООД – обещаната инвестиция през първата година възлиза на солидната сума от 212 хил. лв., през втората са 100 хил. лв. и по 50 хил. лв. годишно през целия останал период на договора; както се казва – а дано.

Т21 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |