„Била“ отваря в началото на септември

* От „Била България“ отговориха скоростно на питането на Т21 и отрекоха слуховете за стопиране на троянската им инвестиция; уточниха, че откриването на хипермаркета на веригата в Троян ще е на 7 септември
Строителство
Поглед към строителната площадка на „Била“, Троян, 27 април 2023 г.
НЯКОИ не вярваха – още повече след появата през 2021 г. на втория троянски хипермаркет („Лидъл“), първият бе „Лайф“, отворил през 2017 г., а имаме от по-рано и един (полу)хипермаркет „Т-Маркет“ – че немско-австрийската верига „Била“ (Billa) ще стъпи в Троян. Въпреки че „Била“ бе заявила намерението си отдавна (2019 г.), че след доста перипетии успя да купи от частни собственици имота при бившата баня и че, също след нелеки преговори, се разбра с общинската администрация за съпътстващите (инвестиционни) ангажименти. И въпреки че, след доста сложни преговори и известни колебания, прие троянските условия да изгради със собствени сили и средства новото кръгово кръстовище (при ловния ресторант „Диана“), откъдето ще е и входът към бъдещата „Била“, и го изгради (2022 г.).

СТРОИТЕЛСТВОТО на новия хипермаркет стартира в края на миналата година – през м. ноември; като бе заявен срок за завършването на обекта в края на м. март тази година (2023 г.). Работата започна с разчистване на терена – събаряне на остатъчните постройки (които през годините освен да трупат боклуци и да стряскат с неприятни гледки, нямаха друга „функция“), разчистване на храсталаци и боклуци и т. н. След това тръгна работата по инфраструктурата – с прокарване на подземните кабели и изграждане на нов трафопост. А междувременно на работната площадка бяха докарани метални ферми за новата конструкция. Но изведнъж работниците изчезнаха и от месец и горница обектът пустее. Което пък породи разни съмнения и дори тръгнаха слухове, че „Била“ се е отказала от троянското си инвестиционно намерение.

На преден план – новоизграденият трафопост за хипермаркета
ТОЗИ неочакван „стоп“ ни накара да потърсим информация от извора и от наше име (Т21) и на цялата местна общност изпратихме на 28 април писмено запитване до „Била България“ какво се случва със строителството на троянския им обект и има ли нещо вярно в приказките за отказ.  Бързият отговор, който получихме го още същия ден, подписан от Ербу Дурмушали, асистент продажби в „Била“, бе кратък, но достатъчно конкретен и ясен, цитираме дословно: „Във връзка с питането Ви, моля да имате предвид, че „Била България“ не се е отказала от троянската си инвестиция. Отварянето (на троянския обект) се планира за 7 септември 2023 г.“. С други думи – „Била“ иде и през есента ще режем лентата на поредния трети троянски хипермаркет.

Т21  

1 Коментара:

Наблюдател каза...

Еми честито, остават ИКЕА и Практикер, може и франчайз на Фантастико

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |