Няма милост за Финта, и в съда

* Вече пета година продължава шумовият терор от осемте климатика на „Лале“-то, а делото се точи година и половина * Инж. Владимир Младенов: „Гневен съм… ще използвам всички позволени средства този случай да се разчуе“
Тема с продължение
Минко Лалев-Финта
ИМА нещо нередно, много нередно и гадно в тази работа. Най-напред, защото очевидно – въпреки общинските наредби и Закона за шума, единодушното решение на Общото събрание на живущите в троянския блок „Лале“, вх. Б, множеството жалби и статии, дори заведеното съдебно дело – тормозът продължава и няма сила, която да помогне на правдата и да тури на мястото му нарушителя (т. е. собственика на хранителния магазин в партера на блока Владимир Симеонов). И после, но не по значение – заради сълзите в очите на един солиден мъж, голям спортист и име в нашия град, баскетболната легенда Минко Лалев-Финта, който вече пета година се е сврял в единствената „тиха“ стаичка в просторния си апартамент, защото под спалнята и хола му денонощно бумкат осемте грамадни климатика на хранителния магазин (и той с името „Лале“) и многократните измервания доказват редовно превишаване на допустимата шумова норма от 30 децибела; за капак климатиците са монтирани на фасадата на блока, което също е нормативно нарушение (виж „Финта: От години е тормозът, и продължава“ – бел. ред.).

СПОМЕНАХМЕ съдебното дело, то бе заведено от Финта в Районен съд - Троян, след като нищо друго не помогна, като последен шанс за правда и тишина, но се точи вече година и половина и явно с разни процедурни хватки на ответника и собственик на магазина с климатиците и адвоката му ще се точи още дълго. Като „гвоздеят“ в това дело е, че не се признават, интересно защо (?!), няколкото измервания, извършени от лицензирана частна фирма, чиито стойности са далеч над 30 децибела (при едното измерване дори над 50 децибела, т. е. почти двойно над допустимото). Не се признава и първата съдебна експертиза, също регистрирала по-високи нива от допустимите. И сега, по искане на ответника (казахме за процедурните хватки) е разпоредена поредната съдебна експертиза, която със сигурност ще отнеме няколко месеца.

РАЗГОВАРЯХМЕ с един човек, познаващ проблема, близък приятел на Финта и негов свидетел в съдебната зала – известния троянски мениджър, дългогодишен директор на завода на „КОПА Хидросистем“ в града ни и почетен гражданин на Троян инж. Владимир Младенов. „Преди време предложих на този човек, собственика на магазина Симеонов, помощ, предложих му я и в съда – с техническо решение и осигуряване на майстори, които да монтират климатиците така, че да се намали шумът. И всичко за моя сметка. Той не прие, затова се питам напук ли прави на някого, наслада ли изпитва от страданието на другите или някой му дърпа конците?! После чух, че имал опасения, че Финта искал да му закрие магазина – пълни глупости, никой няма нищо срещу магазина му, това е заявявано неведнъж, а срещу шума от климатиците. И ще кажа, че съм гневен от безпомощността на един добър човек като Финта да намери справедливост. И от това безнаказано да тероризираш някого, а дори съдът, поне досега, да си затваря очите. Това е безобразие и искам публично да заявя, че няма да оставя нещата така, ще използвам всички позволени средства този случай да се разчуе и в крайна сметка – реши“, бяха думите на г-н Младенов. Надяваме се да бъдат чути!

Генадий Маринов

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |