Любов и вино в „Каза Арт“

* „Най-хубавият хотел в света“ разказа на гостите си на двойния празник 14 февруари истинска вълшебна приказка * „One man show“-то на Биляна * Украинката Наталия от Мариупол: Благодаря за
 българската доброта
Предизвикано и лично
В „Каза Арт“ на 14 февруари
„КАЗА АРТ“ в Орешак, собственичката Биляна и нейните хора („издирвам и събирам перли тук“, както тя се изрази за тях) подариха на десетките си гости, препълнили бутиковия ресторант на хотела в двойно празничната вечер на 14 февруари (св. Трифон и св. Валентин), истинска вълшебна приказка. Не е пресилено. 
 
НЕОБИКНОВЕН микс от цветове и арт във всяка молекула, арт послания и истории, естетски намигвания, и всичко това неагресивно, хармонично, уютно. Звездна програма с акордеонистката, даваща световни измерения на всяка сцена – Вероника Тодорова, и балет „Ралица“ от Ловеч, който сякаш бе долетял от Бродуей. Дегустация и представяне на вината (бяло, розе и червено) на младата рилска изба „Богдая“, създадена от ентусиазма, професионализма и любовта на двама младежи и достигнала френските винени стандарти (в презентацията се включи и ловчалийката Галя, чийто разказ бе не по-малко опияняващ от вината, за които разказваше). Кухнята – на нивото на всичко останало.

Биляна и Пламен
И БИЛЯНА – тя самата изнесе един страхотен спектакъл, разказа историята на хотела (оказа се, че чудото „Каза Арт“ е добре обмислен проект, зародил се в магистърската й работа по маркетинг от известен немски университет), представи и открои гостите (всеки по някакъв начин свързан с каузата „Каза Арт“), забавляваше и радваше всички със своето неочаквано „one man show“, шоу с марката „Каза Арт“, с много чар, усмивка и добрина, благодарим, Биляна! Със сигурност ще попитате къде е Пламен, собственикът, човекът, без когото „Каза Арт“ би бил немислим, художникът, чийто почерк си личи във всичко тук, съоснователят на това „невъзможно“ дело; и ние питахме и разбрахме, че се възстановява от грип, появи се за малко, но достатъчно, за да си получи овациите. 
 
И ЕДНА „подробност“ – сред гостите бе украинката Наталия от унищожения Мариопул, която с двете си деца и още роднини, общо седем души, били приютени от Биляна и Пламен в началото на войната и вече десетина месеца живеят в техния дом в Орешак; Наталия също взе микрофона – за да благодари за подадената ръка и българската доброта.

На микрофона е Наталия от Мариупол
ВЪЗМОЖНО е това ми писание да озадачи някого – защо е, какво толкова. Затова пак ще кажа – защото тук, до нас, част от нас, има нещо необикновено (толкова необикновено и специално, че чак не ти се вярва възможно ли е, и още повече възможно ли е тук, такова „нелогично“ и прелестно съчетание на красота и полза). И си заслужава да говорим за него. Защото (ни) вдъхновява, дава мащаб, дава самочувствие, дава перспективи. Сигурно всички помнят големия български пътешественик и наш земляк Миро Нанков, той бе обиколил над сто държави на всички континенти, видял бе много, но винаги казваше: „Каза Арт“ е най-хубавият хотел в света!“; сигурно в това имаше пристрастия и емоции, но не бе шега. Който не вярва, да иде и да види: „Каза Арт“, Орешак, община Троян.

Генадий Маринов

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |