За Левски в Троян

* 17 февруари – представяне на книгата „Васил Левски – по спомените на Васил Караиванов, първи братовчед на Апостола“ 18 февруари – панихида в църквата, общоградско поклонение и 15-то издание на националния крос „По стъпките на Левски“
Предстоящо
ДНЕС, 17 февруари, от 170 ч. в общинския Туристическо-информационен център (бившия Информационно-културен център) в Троян ще бъде представена книгата „Васил Левски – по спомените на Васил Караиванов, първи братовчед на Апостола“; авторът – ортопедът доц. д-р Петър Караиванов, е родственик на Левски. Книгата включва илюстрации от ученици, родословието на Апостола, спомени на Гина Кунчева и паметни бележки на Васил Караиванов, а заедно с представянето й ще може да се види документалната фотоизложба „Всичко каквото съм сторил, сторих го за Отечеството“, дело на Националния музей „Васил Левски“ в Карлово, гостуваща в Троян до 10 март.

В ДЕНЯ, в който от бесилото „там близо край град София“ започва безсмъртието на Апостола –18 февруари, в троянската църква „Св. Петка“ (църковния параклис „Св. Пантелеймон“) ще бъде отслужена понихида за йеродякон Игнатий (Левски) – 10:00 ч., а от 10:30 ч. е общоградското поклонение с кратка програма и поднасяне на венци и цветя пред паметната плоча на мястото, където се е намирал ханът на сподвижника на Левски Васил Спасов. В 11:00 ч. в градинката при НУПИ „Проф. Венко Колев“ ще стартира поредното 15-то издание на националния крос „По стъпките на Левски“ (от Троян до Троянския манастир).

Т21, по информация на Община Троян

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |