Новият албум на Димитър & Христо

* Факт е новият албум на дуета, озаглавен „Димитър & Христо LIVE” – с най-яките изпълнения на живо на парчетата от предишните два албума плюс нещичко от предстоящия трети студиен
Музика
ДУЕТЪТ Димитър & Христо – троянецът Христо Младенов и бургазлията Димитър Атанасов, които си партнират на сцената от 2011 г., през 2017 г. бяха в „Гласът на България“, а тяхната версия на „Девойко, мари, хубава“ влезе в школските учебници по музика – направиха поредния подарък на почитателите си с нов албум. Той е озаглавен „Димитър & Христо LIVE” и в него могат да се чуят най-забележителните изпълнения на живо на песните от предишните албуми „Крила“ и „Най-доброто време“, плюс някои неща от предстоящия трети студиен албум. Записите са от няколко концерта с бенд на живо или във формат „пиано и глас“ и са осъществени през последните 4 години. Може би най-дълго очакваното парче е „Бягство“, записано от финала на представянето на първия албум на дуета заедно с група „Сол бемол“ в НДК. Вътре са и песните „Луди жаби“, „Обичай ме“ (на братя Аргирови) и много други.

ОБАЧЕ подаръците не свършват дотук. Дуетът се постара да зарадва всички в последния ден на 2022 г. и на 31 декември, те излъчи традиционния си онлайн концерт през своята официална страница и YouTube канал – този път бяха в компанията на децата Елица Узунова, Мария Сантева и Матей Бешенджиев от Център за изкуство „Зорница“, София. Акустично прозвучаха едни от емблематичните авторски песни и къвър версии на дуета като „Нищо не е същото“, „Девойко“ и „Уморени крила“ и новата „Трябва да остана“. Това не е първата им съвместна работа на музикантите с хлапетата от Центъра за изкуство "Зорница“ – на 12 декември в зала 1 на НДК те заедно взеха участие в юбилейния 20-и спектакъл на Нешка Робева „Купон по нашенски“, авторската „Коледа дойде“ от втория им албум беше изпълнена пред почти 4000 души в препълнената зала.

А ДАТАТА 31 декември е по-специална за Димитър & Христо заради рождения ден на Димитър. В края на 2022 г. излезе и видеото към песента му „Преди да свърши любовта“ (от албума „Крила“). Проектите на Димитър & Христо са реализирани с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура” по програма „Творчески стипендии“. Оставяме ви да се потопите в атмосферата на тяхната музика:

 


 
 
 
• Албумът „Димитър & Христо LIVE” може да бъде открит на официалната страница на дуета във фейсбук, а скоро ще можете да го слушате в онлайн платформите за стрийминг. Тук чуйте хитовото парче „Сърце на птица“.
 

Още по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |