Първа загуба на „Троян Волей“

* В оспорван двубой между два напълно равностойни отбора гостите от Червен бряг успяха да излъжат в тайбрека домакините от Троян * Къде сбърка Маестро Пенев? * Тежка програма за нашите по пътя към плейофите през втория полусезон
Волейбол, сезон 2022/23
Прегръдки след трудно спечеления четвърти гейм, на преден план е италианският бомбардир на „Троян Волей“ Давиде Бонкомпани, който направи поредния си силен мач и непрестанните скандирания „Давиде, Давиде!“ бяха признанието на публиката
СЛЕД ШЕМЕТНОТО начало за сезона с три поредни победи, дойде денят и за изпиване на горчивата чаша - драматичната домакинска загуба на представителния мъжки тим на „Троян Волей“ от „Локомотив“ (Червен бряг). В оспорван двубой между два напълно равностойни отбора гостите от Червен бряг успяха да излъжат в тайбрека домакините от Троян. А за оспорваността на двубоя говори и развитието на мача като цяло, и резултатите от отделните геймове. Първият гейм беше за „Троян Волей“ с минимална разлика, вторият и третият за „Локомотив“, четвъртият отново за троянци. И когато всички в залата очаквахме в тайбрека нашите момчета да измъкнат победата, нелепа грешка в заключителната част даде победата на противника. Огромно разочарование, както за играчи и ръководство, така и за толкова многобройната, шумна и възторжена троянска публика. Но какво да се прави, така е в спорта – има победи, има и загуби, важното е да могат да се приемат и да се извадят поуките от тях.
Стефан Генков
Рубриката се води от
треньора по баскетбол Стефан Генков
НЕ СЪМ специалист по волейбол, въпреки че при следването ми във ВИФ (сега НСА) два семестъра изучавах и волейбол, запознат съм с основните правила и имам самочувствието да направя няколко коментара по развитието на този мач. Не съм от журналистите, които само венцехвалят и никога не си позволяват да критикуват играчи, треньори и ръководство, за да не си навлекат тяхната неприязън. В минали години един баскетболен треньор, подвизаващ се и днес в Троян, го издигнах до небесата, дори го титулувах Магьосника, но когато му поисках оставката с аргумента, че за 12 години един местен троянски играч не е създал, последва обида и мълчание.

Изпусна ли диригентската палка Маестро Пенев?
ЗА ЧЕТИРИТЕ години работа и то къртовска работа треньорът на „Троян Волей“ от нищото създаде играчи, отбор/и, постигна и постига все по-значими резултати на всички нива. Затова съвсем неслучайно го нарекох Маестро Пенев. Но за последния мач на мъжкия ни тим, да ме извини – поне на три пъти Маестрото изпусна диригентската палка. Първо – необяснимо защо в решителните геймове и тайбрека „забрави“ отлично играещия наш капитан на пейката. След това – позволи на емоциите да го завладеят и както споделиха и други специалисти, не взе навреме таймаут в решителни моменти. А върхът беше след последния съдийски сигнал – когато тръгна на саморазправа с главния съдия и то при съвсем точно отсъждане от негова страна. Анатоли Пенев е интелигентно момче и сериозен треньор, затова се надявам да не ми се обиди, а трезво да си направи оценката и да продължи със същия ентусиазъм за постигане на големите цели, които си е поставил.

Сред мощната и брутално гръмогласна троянска агитка
имаше представители на Т21
И ЗА ФИНАЛ ще си позволя да направя няколко разсъждения какво последва от тази загуба. Оформиха се две нива във групата: първо ниво – „Троян Волей“ (Троян), „Локомотив“ (Червен бряг) и „Осъм“ (Ловеч) с по 3 победи и 1 загуба досега; и второ ниво – „Тетевен Волей“ (Тетевен), „Олимпиец“ (Плевен) и „Изгрев“ (Ябланица) аутсайдери. Следва тежка програма за „Троян Волей“ през втория полусезон – да приемем, че водещите три отбора бият аутсайдерите, остава мачовете между първите три да определят двата отбора, продължаващи в плейофите. От показаното досега трудно мога да повярвам, че ще бием в Червен бряг, остава цел номер едно да е победа над „фламингите“ в Ловеч. Но тук има една подробност – добих информация, че ВК „Осъм“ са привлекли трима нови качествени състезатели и не е за чудене, че биха с 3-2 „Червен бряг“ в Ловеч. Значи не са този отбор, който „Троян Волей“ смаза в Троян? Какво следва: нужно е подкрепление и за „Троян Волей“. От мен – толкова, топката е в полето на ръководството на троянския тим.

НАКРАЯ обичайната информация от клуба. Следващата неделя, 11 декември, от 16:00 ч., предстои мач на „Троян Волей“ за Купата на България. Ще сеиграе в Троян, зала „Чавдар“. Заповядайте! И нали знаете: Най-доброто предстои!

 Стефан Генков, треньор по баскетбол

Още по темата:
Сезон 2022/2023

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |