Нашите Еника и Никита – на почетната стълбичка в национално състезание

* Единадесетокласничките от СУ „Васил Левски“ се класираха на първо и трето място в националното многоезично състезание, организирано от МОН, категорията „Втори чужд език – испански“
Отличници
Никита (вляво) и Еника (вдясно) с преподавателката си по испански език Мария Нанкова
УЧЕНИЧКИТЕ Еника Шопова и Никита Фратус от 11.а клас на троянското СУ „Васил Левски“ се класираха съответно на 1-во и 3-то място в категория „Втори чужд език – испански“ в националния кръг на многоезичното състезание, което МОН организира всяка година.

СЪСТЕЗАНИЕТО
е само за 11-класници, изучаващи английски, немски, френски, испански, италиански и руски език като първи или втори чужд език в задължителна подготовка в училище. Провежда се върху три основни компетентности – слушане с разбиране, четене с разбиране и създаване на текст, като текстовете за слушане и за четене са на изучавания първи чужд език (при Еника и Никита на английски), а предаването на чутото и прочетеното, и аргументираното изразяване на собствено мнение, са на изучавания втори чужд език (в случая – испански). Класирането е според резултата от показаните умения по втория чужд език без значение какъв е изучаваният първи чужд език.

РЕЗУЛТАТИТЕ на Еника и Никита от областния кръг на 15 октомври ги изпратиха на финала. А на националния кръг, състоял се на 19 ноември в Езиковата гимназия в Ловеч (ПЕГ „Екзарх Йосиф I“), те мериха сили с още 11 ученици от своята категория. И с 86 точки  и 75 точки от 90 възможни заеха призовите места. Чудесното си представяне двете момичета дължат на отличната си подготовка по английски (първия чужд език, който изучават), на уменията си за изразяване и на самостоятелните занимания по създаване на текстове на испански; не на последно място – на спортния хъс и характера си.

Мария Нанкова,
преподавател по испански език,
СУ „Васил Левски“, Троян

Бел. ред. Преподавател на Еника и Никита по испански език е Мария Нанкова,
 а по английски – Тинка Бойнова.
 

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |