Пушеци над Троян

* „Чудесна природа, зелено, красиво и огромни пушеци, които се стелят над града ни всеки ден. Това е Троян. Болезнена гледка!“
Хубава работа, ама троянска
ДВЕТЕ снимки са от вчера, 1 юли. Изпрати ни ги нашият читател и приятел Веселин Цвятков и са правени от едно чудно троянско местенце, събиращо все повече хора – Гъбата на Турлата, откъдето Троян се вижда като на длан. „Чудесна природа, зелено, красиво и огромни пушеци, които се стелят над града ни всеки ден. Това е Троян. Болезнена гледка! Няма ли институции и власти, които да кажат какво се случва, защо, кой е виновникът. И докога?!“, беше коментарът му. Г-н Цвятков ни сподели, че всяка сутрин, през цялата година, се качва на Гъбата и всяка сутрин е същото, пушеци над Троян.

ТУК е мястото да припомним, че миналата година (2021 г.) от Регионалната инспекция по околната среда и водите (РИОСВ) – Плевен извършиха мониторингово изследване на замърсеността на атмосферния въздух в Троян. Със специално оборудвана мобилна станция, която през четирите сезона за по две седмици изследваше троянската концентрация на серен диоксид, азотни оксиди, въглероден оксид, озон и фини прахови частици (виж „Мерят замърсеността на въздуха в Троян“ – бел. ред.). Резултатите от мониторинга все още не са оповестени.

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |