Пламен Бойновски спечели конкурса за управител на „Хемус ресурс“

* До финалния кръг достигнаха двама от общо четиримата кандидати; победителят идва от частния бизнес, два мандата е бил общински съветник
Общинските дружества
Пламен Бойновски
ПЛАМЕН БОЙНОВСКИ (62 г.) спечели втория конкурс за управител на общинското дружество „Хемус ресурс – Троян и Априлци“ ООД, приключил на 2 декември, научихме от кратко съобщение в сайта на Община Троян (първият конкурс, провел се м. септември, се провали; тогава имаше един кандидат – Камен Спасовски, но той бе отхвърлен, тъй като не отговаря на едно от 9-те изисквания за длъжността – бел. ред.). Кандидатите този път бяха четирима – Айнур Кехайова, Ганка Кукенска, Камен Спасовски и Пламен Бойновски.

В ПЪРВИЯ кръг – предварителен подбор по документи, състоял се на 30 ноември, бяха отстранени двама от кандидатите – Айнур Кехайова и Камен Спасовски. В състоялите се в един ден финални два кръга – представяне на концепция за развитие на дружеството за 3-годишния управленски мандат и събеседване, Пламен Бойновски е бил предпочетен пред Ганка Кукенска. По-регламент за спечелването на конкурса е необходима средноаритметична оценка от представянето на концепцията и събеседването не по-ниска от 4,50 по 6-балната система; но в официалното съобщение не се посочва каква точно е оценката на двамата кандидати, нито допълнителни подробности по избора. По наша информация г-н Бойновски се е представил убедително и доминацията му била безспорна.

ДЕВЕТЧЛЕННАТА комисия по избора на управител на „Хемус ресурс - Троян и Априлци“ ЕООД бе ръководена от ресорния зам.-кмет Ангел Ангелов и по регламент в нейния състав влизаха четирима представители на Община Троян (вкл. председателят), един представител на Община Априлци, трима общински съветници от Троян и един общински съветник от Априлци. Съгласно регламента спечелилият конкурса г-н Бойновски трябва да бъде одобрен от Общото събрание на дружеството и то да му възложи управлението чрез сключване на договор за 3-годишен период. В момента временно изпълняващ длъжността управител на „Хемус ресурс – Троян и Априлци“ ООД е Радион Букарев, който пое поста през м. април и бе преназначен след безрезултатния конкурс през м. септември.

НОВОИЗБРАНИЯТ управител Пламен Бойновски е роден в Троян, икономист по професия и образование – завършил е Стопанската академия в Свищов. Идва от частния бизнес и в момента е мениджър за нашата област във фирма „Памела 12“ ЕООД, преди това повече от 10 години е бил собственик и управител, а след това съсобственик и мениджър в две базирани в Ловеч дружества, в които, според търговския регистър, е прекратил участието си през 2018 г. В периода 1985/1993 г. е щатен организационен работник (ДКМС, БСП). Два мандата бе общински съветник в Троян – 2007/2011 г. и 2011/2015 г., и по собствено желание заради професионални ангажименти се отказа от тази си дейност. Ползва се с добро име в Троян и има реномето на консенсусен и принципен човек.

***

Кметовете Михайлова и Кукенски режат лентата на новите инсталации, 23 април 2021 г.
НАКРАТКО за дружеството. „Хемус ресурс - Троян и Априлци“ ООД, което бе учредено в началото на 2021 г., е съсобственост на Община Троян и Община Априлци – съответно с 90% и 10% дялово участие. А основната му задача е да стопанисва и управлява двете новоизградени модерни инсталации за управление на отпадъците – сепариращата за предварително третиране на смесено събраните битови отпадъци (с капацитет 6300 т годишно) и компостиращата за преработка на разделно събрани зелени и биоразградими отпадъци (с капацитет 2200 т годишно). Чиято голяма цел пък е да се намали делът на депонираните отпадъци на троянското сметище, обслужващо и община Априлци, оттук да се намалят отчисленията, плащани по чл. 60 и чл. 64 от Закона за управление на отпадъците за всеки тон депониран отпадък и да се върви към едно наистина модерно и ефективно управление на отпадъците в двете общини.  

Т21

Още по темата:

2 коментара:

КОРЕКТЕН каза...

Ахааааааа,и на какво не отговаряха в тези 9 критерия???????????Генади,има ли боклуци в троянските боклуци?????????????

КОРЕКТЕН каза...

Трагикомедия:част 1-панаирни палати в с.Орешак,част 2-троянските боклуци,част 3-хххххххххххххххххх.Автор,сценарист и постанавчик-всеизвестен,вход свободен/ ама привидно/.Разпространител-Мисиркови.Бурни ръкопляскания/т.е. освирквания/.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |