Радев и Герджиков – първи изявления

* Радев: „Връщането на статуквото на бял кон не се състоя“
* „Герджиков: Възможни са репресии, каквито не сме виждали
 от 30 години“
След балотажа
Румен Радев
РУМЕН РАДЕВ: 
 
Безпрецедентен политически месец на два вида избори, които ясно откроиха желанието на нашия народ за промяна, за скъсване с корупцията, с грабежа и беззаконието. За отстраняването на мафията от властта. Очаквания, че гражданите ще се изморят от избори и ще предпочетат да се върнат към познатото старо, не се сбъднаха. Връщането на статуквото на бял кон не се състоя. Въпреки огромните пари, въпреки инсинуациите и пропагандата, които ни заливаха ежедневно с фалшиви новини, с режисирани скандали и положиха огромни усилия да отблъснат хората от изборите. Но България издържа този изпит по демокрация, не се поддаде на опитите да се посее етническо разделение, нещо много важно според мен. И мога да заявя, че разумът и родолюбието надделяха над апатията и лъжата. Новият парламент няма право на грешки и протакане.

Атанас Герджиков
АНАСТАС ГЕРДЖИКОВ: 
 
Окончателните резултати още не са обявени, но и отсега е ясно, че двойката Радев/Йотова печели с голяма преднина. Поради което мога още отсега да кажа следното. Първо, честито на победителите. Всички се надяваме, че през следващите 5 години за доброто на българския народ ще се сбъднат техните обещания, а не моите прогнози от последните седмици. Ние се кандидатирахме, защото смятахме, че страната се нуждае от нас в момент, в който няколко тежки кризи ни измъчват. Смятахме, че има начин да преодолеем разделенията и да продължим обединени към изхода от кризата. И най-вече, защото се притеснявахме, че демокрацията е в опасност – ние виждахме това както в лекотата, с която може да се наруши конституцията и да няма никакви последствия, така и в това, че са възможни репресии, каквито не сме виждали от 30 години.
 

2 коментара:

Дон Педро каза...

Вари го печи го, фатмакът си е фатмак!!!

r3d33ms каза...

И педрото си е педро!

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |