Генералът срещу професора

* Действащият президент Румен Радев спечели с убедителна преднина първия тур на президентските избори, но отива на балотаж срещу Анастас Герджиков
Президентските избори 2021
ОБЩО взето според прогнозите протекоха президентските избори на 14 ноември 2021 г., провели се заедно с парламентарните и регистрирали рекордния брой от 23-ма кандидати за поста на държавния глава.

ПЪРВОТО място, при обработени 99,51% протоколи на Секционните избирателни комисии (СИК), с 49,45% (1,2 млн. гласа) спечели настоящият президент Румен Радев (с вицепрезидент Илияна Йотова), издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от партиите ИТН, БСП и ПП. Второто място, с двойно по-нисък резултат, е за Анастас Герджиков  (вицепрезидент Невяна Матеева) – 22,75% (556 хил. гласа), издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от ГЕРБ. На трето място е Мустафа Карадайъ (вицепрезидент Искра Копарова), издигнат от ДПС – 11,81% (288 хил. гласа). А на четвърто и пето: Костадин Костадинов (вицепрезидент Елена Гунчева), издигнат от партия „Възраждане“ – 3,93% (96 хил. гласа), и Лозан Панов (вицепрезидент Мария Касимова) – 3,53% (86 хил. гласа), издигнат от Инициативен комитет и подкрепен от „Демократична България“.

ТЕЗИ резултати означават, че след седмица ще се проведе втори тур на президентските избори, като на балотажа ще се явят Румен Радев срещу Анастас Герджиков, т. е. действащият президент и генерал от авиацията срещу ректора на Софийския университет и професор по класическа филология.

Т21

5 коментара:

Tsarovski каза...

Изборите , темпа на ваксинация , борбата с ковид 19 само потвърждават мисълта на проф. Иво Христов. Така , че в понеделник българкото население ще си получи това което заслужава.

Мишка каза...

Професорът, който пише чалга текстове за песни.

Дон Педро каза...

И генералът който не прави нищо друго освен да се заяжда !!!

Дон Педро каза...

За професорът който смята 80% от народа за"дебили" ли говориш ???

Tsarovski каза...

Да
Примери много. Пръскане със самолет на ковид. Лекари които не вярват в науката . Чипиране. Да гласуваш за доказан нарушител на конституцията и да се радваш.

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |