Четвъртъчният пазар отваря, но без биташката си част

* Пазарът ще е фермерски и стоката си ще могат да предлагат само лицензирани земеделски производители при стриктно спазване на противоепидемичните мерки
Коронавирусът Търговия
ОТ УТРЕ, 18 ноември, троянският четвъртъчен пазар, организиран от „Общински пазари“ ЕООД в района на Централния (Големия) пазар, възобновява дейността си, реши на свое заседание във вторник, 16 ноември, общинският Временен оперативен щаб (ВОЩ), ръководен от кмета Донка Михайлова. Но с едно уточнение – четвъртъчният пазар ще е фермерски, т. е. без биташката си част в уличката покрай гарата, и стоката си ще могат да предлагат единствено регистрирани земеделски производители. Ще се съблюдава и стриктното спазване на противоепидемичните мерки – еднопосочно движение на посетителите, разстояние между търговците, задължителни маски за лице на всички (продавачи и клиенти), дезинфекция.

ПРИПОМНЯМЕ
. Четвъртъчният пазар, наричан от някои ласкаво-шеговито Околийския празник, бе затворен от 1 ноември с решение на ВОЩ, причината – повишената заболеваемост в общината, достигнала стойности от над 750 заболели на база 100 хил. население (виж „От утре всички ученици в общината – дистанционно, затягат мерките“ – бел. ред.). Настоящата отмяна е след регистрирания спад на заболеваемостта в общината и региона, по данни от РЗИ – 678 заболели на 100 хил. население за 16 ноември на територията на Ловешка област. 

Т21, по информация на Община Троян 
 
Всички публикации по темата:

0 коментара:

Публикуване на коментар

Коментар от FIREFOX не успях да пусна! Използвайте Chrome!Моля, пишете на кирилица и използвайте големи и малки букви! Препинателните знаци също са желателни. Коментарите са разрешени само за потребители с профили в Google от 02.05.2018! Всеки има профил в Гугъл на телефона си - използвайте ги.
(Т21 - Вашият сайт и Вашият форум - мястото, където се чува Вашето мнение!)

 

©2009 Троян 21 - статии | Template Blue by TNB | Вход Публикация Коментари Редактиране Управление Оформление Изход | RSS | ЛИЦЕНЗ |